رييس ستاد عمره دانشگاهيان كشور گفت: حج از معدود عبادتهاي تشريح شده در اسلام است كه جوانب مختلف زندگي اجتماعي را در برميگيرد.
حجتالاسلام والمسلمين سيدمحمدرضا فقيهي در گفتوگو با خبرنگار دين و انديشه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: حج يك مساله سياسي، عبادي، اعتقادي و رفتاري است و هر بخش از حج را مدنظر قرار دهيم ميتواند تاثير خاصي روي جامعه و تمام كشورهاي اسلامي بگذارد، در حج تمام مسلمانان در يك مقطع خاص و با منافع مشترك، كنگره بينالمللي اسلامي را تشكيل ميدهند.
رييس ستاد عمره دانشگاهيان كشور خاطرنشان كرد: يك بعد ديگر حج، نظم و انضباط خاصي است كه در دين اسلام بر آن تاكيد شده، اينكه در يك زمان و يك مكان خاص يكسري اعمال مشترك را انجام دهيم نشان از اهميتي است كه اسلام به نظم ميدهد و در مناسك حج اين امر كاملا مشخص است.
وي افزود: ما بايد ديدگاه خود را درست كنيم و حج ابراهيمي را به جا بياوريم نه اينكه فقط اعمال را به جا بياوريم و كاري به مسائل روز نداشته باشيم.
فقيهي با بيان اينكه «از محرمات احرام اين است كه 24 چيز بر مسلمانان حاجي حرام ميشود» خاطرنشان كرد: تمام اينها يك امر نمادين هستند و خداوند ميخواهد به بشر بفهماند كه در كل زندگي شخصي خود ممكن است از اين 24 مورد ضربه بخورد. پس بهتر است مراقب اعمال خود باشيم.
رييس ستاد عتبات عاليات دانشگاهيان كشور با اشاره به يكي از اين موارد گفت: در مناسك حج داريم كه به آيينه نگاه نكنيد. خداوند متعال با اين امر مشكلي ندارد فقط ميخواهد با اين كار، خودبيني را در ما قرباني كند كه نيمي از مشكلات ما به دليل همين خودبيني است كه اگر ترك شود نيمي از مشكلات دنيا حل ميشود.
وي به يكي ديگر از اعمال حج اشاره كرد و گفت: قرباني كردن در منا يعني اينكه نفس خودمان و هر چيزي كه در اين دنيا علاقهمند به آن هستيم را قرباني كنيم. اگر به عمق اعمال حج وارد شويم تمام مشكلات زندگي ما حل ميشود.
فقيهي در پايان بيان كرد: بهترين سازمان ملل اسلامي ما، حج است كه بايد عزت مسلمانان و قدرت خود را در حج نشان دهند. افراد مختلف با زبان و مذاهب مختلف گرد هم جمع ميشوند ولي همگي يك وحدت رويه دارند و آن اين است كه بايد عليه كفار بجنگيم. در اين كنگره اسلامي تمامي مسلمانان خدا و پيامبر را قبول دارند و بايد اتحاد خود را در كشورهاي اسلامي افزايش دهند.
انتهاي پيام