مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و دبير ستاد عالي كانونهاي فرهنگي هنري مساجد كشور گفت: هماهنگي در امور مسجد ناظر به مديريت در مسجد و مديريت بر مسجد است كه بايد از انسجام ويژهاي برخوردار باشد تا مسجد بستري باشد براي عبادت و طاعت و برنامههايي كه در شان مسجد است.
حجتالاسلام حميد سليماني در گفتوگو با خبرنگار دين و انديشه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، تصريح كرد: شوراي عالي انقلاب فرهنگي ستادي را به نام ستاد پشتيباني و هماهنگي امور مساجد پيشبيني كرد كه در پايان دولت هشتم شكل گرفت و اوج فعاليتهاي اين ستاد در دولت نهم و دهم بود كه رياستش بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است و ساير اعضا هم كه مرتبط با اين حوزه هستند و در اين ستاد عضويت دارند با حكم رياست محترم جمهوري به مدت چهار سال ماموريت پيدا ميكنند تا در جلسات كاري و كارشناسي اين ستاد حضور به هم رسانند.
وي ادامه داد: در اين ستاد هر كسي مسئوليت خود را دارد و بين تمام ارگانها از جمله سازمان تبليغات، اوقاف، بسيج و ساير اعضا تفاهمنامههايي امضا شده كه در مسائل تبليغاتي يكديگر ورود پيدا نكنند و اين امر از طريق ستاد عالي هماهنگ شده است.
مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي افزود: از گذشته تا كنون اين مردم بودهاند كه با حضور و مساعدت خود چراغ مسجد را روشن نگه داشتهاند و دولتها هم به ميزان توان مساعدتهايي داشتهاند و بودجه مساجد به عهده دولتها نبوده است. عمده بار مالي مساجد و برنامههاي فرهنگي مذهبي مساجد به عهده خود مردم بوده است.
سليماني اظهار كرد: در شهرها و شهركهاي تازهساز مثل مسكن مهر، بودجه دولت در اولويت قرار گرفته كه در ساخت و ساز اين مسكنها به موازات ساختمانسازي، مسجد ساخته شود. وزارت راه و شهرسازي هم به اين مساله توجه داشته و قانون برنامه پنجم توسعه صراحت دارد كه بايد اين وزارتخانه به بحث مسجد توجه ويژهاي داشته باشد.
وي با اشاره به تجهيزات و بهروزرساني مساجد نيز خاطرنشان كرد: سالانه چند صد ميليون تجهيزات كتابخانهاي تهيه ميشود. بالغ بر 4 ميليارد تومان كتابهاي ديني و كمكدرسي در سراسر مساجد كشور توزيع ميشود. علاوه بر كتابخانههاي مخزندار اخيرا طرحي با عنوان كتابخانههاي باز مطرح شده كه در آن مساجدي كه جاي مناسب براي احداث كتابخانه ندارند در داخل شبستان مسجد چند قفسه كتاب تعبيه ميشود و حداقل 500 عنوان كتاب به آنها اهدا ميشود.
دبير ستاد عالي كانونهاي فرهنگي هنري مساجد در پايان يادآور شد: اگر از اين كتابخانهها تعدادي كتاب توزيع و كم شود مانعي نيست چون در طول سال اين كتابخانهها شارژ ميشود. پنج هزار كتابخانه مخزندار نيز احداث شده است. همچنين كتابخانههاي ديجيتال در جوار مساجد در همه مراكز استانها راهاندازي كردهايم تا تمام افراد بتوانند از اينترنت پالايش شده به صورت صحيح استفاده و به سايتهاي مناسب مراجعه كنند.
انتهاي پيام