عضو شوراي فرهنگي اجتماعي زنان تاكيد كرد:

ضرورت شفافيت بيشتر قوانين اشتغال زنان

يك عضو شوراي فرهنگي اجتماعي زنان گفت: هر چقدر كه قوانين كار و اشتغال روشن‌تر و شفاف‌تر باشد و تفاوت‌هاي زن و مرد در آن و مسايل خاص زنان مانند شيردهي و بارداري در آنان ديده شود، آسيب‌هاي كمتري به زنان مي‌رسد.

يك عضو شوراي فرهنگي اجتماعي زنان گفت: هر چقدر كه قوانين كار و اشتغال روشن‌تر و شفاف‌تر باشد و تفاوت‌هاي زن و مرد در آن و مسايل خاص زنان مانند شيردهي و بارداري در آنان ديده شود، آسيب‌هاي كمتري به زنان مي‌رسد.

منيره نوبخت در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس « زنان» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به اقدامات كارفرمايان بخش خصوصي، اظهار كرد: ممكن است برخي ازاين كارفرمايان علاقه‌مند نباشند كه امتيازات خاصي را براي زنان شاغل در نظر بگيرند. البته از طريق قانون‌گذاري تلاش شده است كه تا حد امكان كارفرمايان ملزم به رعايت مسائل مربوط به زنان شوند. با اين حال هنوز با مسائلي روبرو هستيم كه از طريق قانوني بايد حل شود.

عضو شوراي فرهنگي اجتماعي زنان گفت: زنان به دلايل مختلفي به كار كردن روي مي‌آورند. دسته‌اي از آنها به علت برخورداري از توانايي و تخصص، تمايل دارند كه به عنوان عضوي موثر در جامعه حضور داشته باشند و برخي از زنان با انگيزه حضور در اجتماع كار مي‌كنند، چرا كه در ايران زناني كه صرفا خانه‌دار هستند تاثير وجودي خود را كامل نمي‌دانند.

وي در ادامه تصريح كرد: بسياري از زنان براي تامين نيازهاي اقتصادي خانواده كار مي‌كنند. پس زنان با انگيزه‌هاي مختلفي ممكن است به بازار اشتغال روي بياورند. اما دستمزدشان كمتر از مردان باشد.

اين عضو شوراي فرهنگي اجتماعي زنان درباره وضعيت زنان شاغل در بخش خصوصي، اظهار كرد: در بخش دولتي در زمينه پرداخت دستمزد به كارمندان، دستورالعملي وجود دارد، بنابراين تفاوتي در اين زمينه بين زنان و مردان وجود ندارد. اما ممكن است در برخي از مشاغل بخش خصوصي تفاوت‌هايي بين دستمزدهاي زنان با مردان وجود داشته باشد.

نوبخت در زمينه تداخل وظايف شغلي و خانوادگي زنان شاغل، گفت: زنان پس از گذشت مدتي و با به دست آوردن تجربه كافي مي‌توانند وظايف خود را در خانه و بيرون از منزل مديريت كنند. البته اين كار باعث وارد شدن فشار زيادي به آنان مي‌شود چرا كه زنان به طور مستقيم وظيفه انجام امور منزل را دارند و متاسفانه بيشتر آنان به برخي از بيماري‌ها و عوارض روحي و جسمي دچار مي‌شوند. اما زناني موفق‌تر هستند كه توانسته‌اند توازن خوبي بين اين دو دسته از مسووليت‌هاي خود به وجود آورند.

نوبخت با تاكيد بر ضرورت فرهنگ‌سازي در زمينه مشاركت شوهران و فرزندان زنان شاغل در امور منزل، افزود: امروزه در خانواده‌هاي بسياري به اين موضوع توجه مي‌كنند و تمام بار مسووليت خانه را به دوش مادر نمي‌گذارند. البته همچنان خانواده‌هايي وجود دارند كه موقعيت مادر را درك نمي‌كنند و اين موقعيت هنگامي قابل ملاحظه تر مي‌شود كه زن براي تامين معيشت خانواده ناگزير از كاركردن است. در اين شرايط بايد مرد در امور منزل با زن مشاركت كند.

وي درباره اشتغال دختران به عنوان مانعي براي ازدواج آنان، گفت: اين موضوع عموميت ندارد و برخي از پسران تمايل دارند كه با دختران شاغل ازدواج كنند، البته بايد توجه داشت كه تشكيل خانواده امر مهمي است و زماني كه دختري موقعيت خوبي براي ازدواج دارد و نيازي به اشتغال دائم و طاقت‌فرسا نداشته باشد ازدواج مي‌كند . بعيد است دختري فرصت مناسب براي ازدواج را به صرف داشتن اشتغال از دست بدهد.

نوبخت در پايان اظهار كرد: اشتغال را صرفا نبايد مساوي با حضور در اجتماع بدانيم اين در حاليست كه بسياري از زنان اگر اشتغال رسمي تمام وقت نداشته باشند، آن را مساوي با در خانه ماندن مي‌دانند، اما مي‌توان به فراخور توانايي‌هاي خود و شرايط خانوادگي در اجتماع نيز حضوري مناسب داشته باشد ولي زير بار اشتغال تمام وقت هم نباشند.

انتهاي پيام

  • یکشنبه/ ۵ شهریور ۱۳۹۱ / ۱۰:۴۶
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 91060502396
  • خبرنگار : 71078