یک کارشناس مسائل مذهبی با بيان اينكه «فلسفه فطریه یاری رساندن به اقشار کمدرآمد و مستمند است»، ادای این فریضه را واجب دانست.
حجتالاسلام مهدی جعفری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه زنجان، اظهار کرد: فطریه یکی از برکات ماه مبارک رمضان است که مؤمنان و روزهداران پس از یک ماه عبادت به شکرانه رسیدن به طهارت روحی آن را ادا ميكنند.
وی با بیان ابعاد فردی روزهداری که همان دستیابی به خلوص روحی و اعتلای انسانیت است، به ابعاد اجتماعی روزهداری نیز اشاره کرد و افزود: روزهدارای ابعاد مختلفی است، ابعاد فردی آن که دربرگیرنده وجوهی از شخصیت روحی فرد میشود، اما ابعاد اجتماعی روزه بسیار با اهمیت است که مهمترین آنها همبستگی امت اسلامی و همپیمانی آنها در عبادت و بندگی تام و تمام در طول یک ماه است که جسم و روح هماهنگ با هم به تزکیه میرسند.
وی بعد اجتماعی روزهداری را مهمتر از بعد فردی ذکر و تأکید کرد: هر فرد پس از یک مبارزه سخت با امیال نفسانی خود زمانی که به تحول روحانی میرسد در روز عید فطر نماز شکر میگذارد که شکرانه پیروزیاش بر نفسانیت است و آنچه این نماز را پرشکوه میکند، وحدت و گردهمایی امت مسلمین بدون در نظر گرفتن اختلافات و تعارضات میان آنهاست و پرداخت فریضه فطریه نیز از پیامدهای بسیار مهم عید فطر است که مسلمین را بیشتر به مستمندان نزدیک میكند.
وی تصریح کرد: از آنجا که پرداخت فطریه در اسلام همچون روزهداری واجب است، میتوان به اهمیت آن پی برد.
اين كارشناس مسائل مذهبي با ابراز خرسندی از استقبال گسترده مسلمانان، سوای رنگ و نژاد و مذهب از نماز عید فطر، گفت: با توجه به اینکه نماز عید فطر مستحب است، اما مسلمانان همواره از این آیین ربانی استقبال شایانی میکنند که این امر شدت علاقه مسلمانان را به ماه مبارک رمضان و همچنین عید فطر میرساند.
وي با اشاره به معنای عید از دیدگاه اسلام، عید فطر را جشن بندگی و از بزرگترین اعیاد مسلمانان دانست و افزود: فطر یعنی رسیدن انسان مؤمن در فرآیند بندگی و عبادت ماه رمضان به تحول میرسد و رویش جدیدی را آغاز میکند که در نهایت در روز عید فطر پس از یک ماه عبادت خالصانه به خود تبریک و احسنت میگوید.
انتهاي پیام