ريیس مجلس شورای اسلامی گفت: رژیم صهیونیستی که روزی ادعا میکرد تنها قدرت خاورمیانه است و قدرت ایجاد امنیت برای خود را دارد، در شرایطی است که نمیتواند امنیت خود را تأمین کند، و آمریکا باید امنیت او را تضمین کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه قم، علی لاریجانی در جمع مردم قم به مناسبت روز قدس با بیان اینکه «تاکتیک امام(ره) مشخص کردن روز قدس برای نجات مردم فلسطین بود» اظهار كرد: محتوای تاکتیک ایشان، ایجاد یک جریان مبارزه حقطلبانهای بود که سلطهگران آمریکایی و اسرايیل را نشانه میرفت؛ لذا امام فرمودند روز قدس، روز اسلام، روز مبارزه مستضعفان علیه مستکبران است.
وی با تأکید بر اینکه «روز قدس، روزی است که مستضعفان باید بسیج شوند و دماغ مستکبران را به خاک بمالند» ادامه داد: امروز عمق حرکت امام را در تحولات منطقهای درک می کنیم؛ بدون شک در حرکت عظیمی که در دو سال اخیر در منطقه رخ داده است، تفکر آزادی فلسطین و مبارزه با مظهر شیطانی استکبار آمریکا و صهیونیسم، یک جای کانونی و اساسی دارد.
وي با اشاره به اینکه «مردم مسلمان این مناطق به دلیل رفتار حقیرانه دولتهاشان نسبت به اسرائیل به ستوه آمدهاند» گفت: بیداری اسلامی برای رفع این حقارت بود؛ آنها پیگیر عزت اسلامی بودند و قطعا یکی از عوامل نهضت بیداری اسلامی احیای تفکر مبارزه حقطلبانه برای نجات فلسطین از سلطه صهیونیستها بود.
ريیس مجلس اظهار كرد: آمریکا، غرب و برخی کشورهای منطقه سیاست کودکانه و خامی را دنبال میکنند؛ آنها به دنبال این هستند که صحنه را مدیریت کنند و خواستههای انقلابی مردم در این نهضتهای دوساله را در یک ظرف تحولات دموکراتیک سکولار تعریف کنند و به اصطلاح خودشان میگویند، بهار عربی، ماهیت ضددیکتاتوری داشته است و پیگیری اصلیشان هم حکومتهای دموکراتیک است، نه چیز بیشتر. این حرفی است که در ادبیات غربیها و برخی از کشورهای منطقه میشنویم.
وی ادامه داد: این نوع تحلیل در واقع غالب کردن تحلیلهای خودشان است؛ برای انقلابهایی که مردم منطقه انجام دادند، اگر به متن توده مردم و حرف آنها در کشورهای مختلف رجوع کنیم، روحیه ضدظلم و استکباری و ضدصهیونیستی را درک میکنیم که جزو ماهیت اصلی جریان بیداری اسلامی است.
وي گفت: ماهیت این انقلابها را باید با رجوع به جوهره اسلامی مردم این مناطق کشف کرد. حرفهایی که از متن مردم ظاهر میشود نه یک عدهای نشستند و به سفارش غربیها حرفهای روشنفکرانه میزنند و برای مدیریت صحنه یک تئوری بافیهایی را انجام میدهند. آنها ندیدند که در سفر وزیر خارجه آمریکا به مصر، وی با چه تظاهراتی مواجه شد، چگونه با گوجه فرنگی و کفش از او استقبال کردند؛ ندیدند که چگونه مردم مصر علیه سفارت انگلیس تظاهرات و در مقابل سفارت آنها یک حرکت آزادیبخش را آغاز کردند.
لاريجاني در بخش دیگری از سخنان خود اظهار كرد: اسرائیل امروز منزوی شده است. البته گاهی یک نعرهای هم میزند، اما این قیل و قالها از سر عجز و تنگناست.
وي افزود: چندی پیش نخست وزیر اسرائیل مجددا یک خط و نشانی نسبت به ایران کشید، که نشان از فشار سیاسی بر رژیم صهیونیستی بود، آنقدر حرفهای او حقیرانه بود که نخست وزیر سابق اسرائیل (اولمرت) او را سرزنش کرد که چرا آنقدر حرفهای تند بلاوجه میگویی؛ توهمات اسرائیل که از نیل تا فرات را میخواستند تصرف کنند به شعار مسخرهای تبدیل شده است.
وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی برای ایجاد امنیت خودش، دچار سردرگمی است، اوباما برای روحیه دادن به این رژیم ورشکسته، مجبور شد اعلام کند که امنیت اسرائیل، خط قرمز آمریکاست.
رييس مجلس شوراي اسلامي با تأکید بر اینکه «امام (ره) به مسلمانان روحیه خودباوری داد» اظهار كرد: پس از انقلاب اسلامی مبارزان فلسطین راه نجات خودشان را در افکار امام، شهادتطلبی، مجاهدت و حرکت اسلامی جستجو کردند نه زد و بندهای سیاسی و طرح های قلابی سازش.
وي با بیان اینکه «از بدو تحمیل سلطه اسرائیل تا امروز بیش از 60 سال میگذرد و بیش از 20 طرح سازش از اختراعات غربیها و شرقیها به صحنه آمد» خاطرنشان كرد: برخی از این طرحها را انگلیسیها ارائه کردند که خودشان این غده سرطانی را به وجود آوردند. کدام یک از این طرحها کوچکترین حقی از حقوق فلسطینیها را توانست احیا کند؟ کدامشان توانست آوارهها را به سرزمینشان برگرداند و جلوی خشونت رژیم صهیونیستی را بگیرد.
وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی و آمریکا با این طرحها هم حیثیت کشورهای اسلامی را به بازی گرفتند و هم یک مجالی دادند که رژیم صهیونیستی سرزمینهای بیشتری را تصرف و فلسطینیهای بیشتری را آواره کند؛ نخست وزیر سابق اسرائیل میگوید كه اگر قتل عام دیره یاسین نبود، مجالی برای موجودیت اسرائیل به وجود نمیآمد.
لاریجانی با اشاره به اینکه «ایجاد فرصت برای رژیم صهیونیستی یک موضوع مهم در تاریخ بازیگری 60 ساله غرب و اعراب دارد» گفت: این بخش مکمل رژیم صهیونیستی بود و متأسفانه یکسری از کشورهای عربی هم در این دام افتادند؛ متأسفانه از 33 روستایی که در اطراف شهر قدس بود، امروز 4 روستا مانده است، آنها همه را از بین بردند، افرادشان را هم آواره کردند.
وی با اشاره به سخنان اوباما در زمان سفر به مصر که گفته بود «من سنتهای اسلامی را میشناسم، گوش من به اذان آشناست، من میخواهم حقوق مردم فلسطین را بدهم» گفت: آقای اوباما در این مدت چه کاری انجام دادهای، کدام گام را برای حقوق مردم فلسطین برداشتی جزء اینکه امنیت اسرائیل را خط قرمز آمریکا دانستی؛ اینها همه حرفهای ظاهری است.
رييس مجلس شوراي اسلامي با بیان اینکه «تصور کشورهای عربی این بود که ما نمیتوانیم در مقابل اسرائیل، مقاومت کنیم» گفت: آنها دنیاطلب بودند و اهل مجادهدت هم نبودند، به همین دلیل دستهایشان را بالابردند و به دنبال سازش رفتند؛ لذا این طرحهای مکرر سازش و این کشورهای بدبختی که در منطقه بودند و میخواستند برای دنیای جدید دمی هم تکان دهند، برای این بود که عملا روحیهشان را باخته بودند.
وي اظهار كرد: بعد از انقلاب اسلامی ایران، حرکت عقبگرد مسلمانان تغییر جهت داد، امام به درستی ریشه این حقارت را در خودباختگی دولتها دریافتند و جهت مبارزه را اصلاح کردند و مبنا را بر مجاهدت و حذف غده سرطانی اسرائیل قرار دادند.
وی با اشاره به سخن امام که فرمود «اگر همه مسلمین جمع شوند و هرکدام یک سطل آب برداند و بریزند اسرائیل را آب میبرد» گفت: امام در هر فرصتی برای ایجاد روحیه خودباوری بر محور اسلام و جهاد بهره میجست.
لاریجانی به سخن دیگری از امام خمینی (ره) که فرمودند «برای من یک مطلب به شکل معماست، و آن این است که همه دول و ملتهای اسلامی میدانند که درد چیست، میدانند که دست اجانب در بین است که اینها را متفرق از هم بکند، میبینند که این تفرقها ضعف و نابودی نصیب آنان میشود، مع ذالک در مقابل آن ضعیف هستند.» اشاره کرد و ادامه داد: ایشان حتی در پیامهای حج ندای مبارزه با آمریکا و صهیونیستها را سر دادند.
وی حزبالله را درّ درخشنده مقاومت بر علیه اسرائیل دانست و اظهار كرد: حزبالله عزت را به جامعه عرب در مبارزه با رژیم صهیونیستی بازگرداند، آنها شاگردان مکتب امام هستند، که در جنگ سی و سه روزه چنان شکستی به رژیم صهیونیستی وارد کردند که یکی از رهبران اروپایی در زمان اولمرت که نخستوزیر اسرائیل بود، گفت كه امروز اولمرت یک جنازه سیاسی است؛ حزبالله چنان سیلی را به رژیم صهیونیستی زد، که در طول تاریخ، این رژیم چنین دردی را احساس نکرده بود.
وي افزود: حماس و جهاد دو جربان مبارزه در فلسطین هستند که راه مجاهدت را از انقلاب اسلامی و افکار امام آموختند و سرلوحه کارشان قرار دادند.
لاریجانی به تحول بزرگ و شگرفی که افکار امام خمینی(ره) در منطقه ایجاد کرد، اشاره کرد و گفت: امروز در انقلابهای منطقهای آثار آن افکار را میبینیم، باید بدانیم که دشمنان عمیقتری نیز سر راه این انقلاب و این حرکت تودههای مردم مسلمان هم ظاهر شده است.
وی ماجراجوییهای آمریکا و غرب علیه ایران را نقش ایران در خنثی کردن نقشههای آنان ارزیابی کرد و گفت: اگر امروز ماجراجویی آمریکا و غرب علیه ایران را به خاطر مساله هستهيی بدانیم ، این یک برداشت سطحی و سادهلوحانه است، آمریکا درک کرده است که جمهوری اسلامی است که نقشههای شیطانی آنها را در منطقه خنثی میکند.
وی ادامه داد: آمریکا در زمان بوش، به عراق و افغانستان حمله کرد و در بدو ورود به بغداد اعلام کرد، ما یک حکومت دموکراتیک در عراق ایجاد میکنیم که سایه روی کشورهای همسایه بیاندازد؛ اما همین آمریکا به روزی افتاد که با خجالت از عراق بیرون رفت. آیا کشوری در این دنیای مادی از مردم عراق جز جمهوری اسلامی دفاع کرد؟
ريیس مجلس افزود: در جنگ 33روزه همه کشورهای غربی و منطقه یا در کنار اسرائیل قرار داشتند و یا سکوت کردند؛ برخی از کشورهای مرتجع منطقه که امروز خودشان را محور اسلام هم میدانند، در جنگ 33 روزه مأموران اطلاعاتی آنها با اسرائیل نشست میگذاشتند و اطلاعات به آنها میدادند، یعنی از پشت خنجر به حزبالله میزدند؛ همان زمان که وزیر خارجه آمریکا در هفته اول جنگ 33 روزه به لبنان آمد و حرف از زایمان جدید در خاورمیانه زد و گفت خاورمیانه جدید متحول میشود آیا غیر از جمهوری اسلامی کشور دیگری این طرحهای شیطانی را به هم زد؟
وی به قضایای اخیر سوریه اشاره کرد و گفت: غرب و کشورهای مرتجع منطقه جمع شدند تا انتقام نقش کمک سوریه در مقاومت 33 روزه را از این کشور بگیرند؛ هفته گذشته وزیر خارجه آمریکا به منطقه آمد و گفت عمر حکومت بشار طولانی تر از تصور ما شده است و این به خاطر ایران است؛ او قصد داشت با این حرف مثلا ایران را در مقابل کشورهای منطقه قرار دهد.
وي با تأکید بر اینکه «عزتمندی را امام به ملت ایران داد» گفت: ملت ما در این 34 سال پس از انقلاب حوادث زیادی دیدند و اینکه در دفاع از حق به تنهایی عمل کنند، خسته نیستند. موضع ایران یک موضع ماجراجویانه نیست، ما دنبال آرامش منطقه هستیم، مساله ایران این است که مسلمانان بیدار شوند و به حقوق خودشان برسند، غرب نباید از این بابت به دنبال حقیر کردن مسلمانان باشد؛ مسلمانان مردم درجه دو و سه نیستند، اگر ایران میگوید، مردم بحرین حق دارند حکومت مردمسالار داشته باشند و شیعه و سنی هر کدام یک رأی به طور مساوی دارند، این ماجراجویی نیست.
لاریجانی با بیان اینکه «این چه حقوق بشر مسخرهای است که آمریکا به راه انداخته است» اظهار كرد: آمریکا از حکومت در بحرین دفاع میکند که هر 30 هزار شیعه و هر هر 5 هزار سنی یک کرسی در مجلس میتوانند داشته باشد؛ اینچه عدالتی است؟ خجالتآور است که آمریکا به خاطر پایگاه نظامی در بحرین چراغ سبز نشان میدهد که تانکهای صعودی برای سرکوب ملت بحرین به این کشور بروند.
وی خطاب به مردم قم گفت: امروز ماجراجویی آمریکا علیه ایران که در غالب تحریم ها ظاهر شده است، به خاطر این است که ایران باعث عزتآفرینی مسلمانان شده است؛ لذا آنها به سوی مرکز ثقل تحولات منطقه آمدند.
وي ادامه داد: اگر در روزهای اخیر برای سوریه با دستپاچگی در مکه جلسه میگذارند و افتخار میکنند عضویت سوریه را در کنفرانس اسلامی، تعلیق کردند تا زمینهای برای ایجاد فشارهای بینالمللی بیشتری اعمال شود، این چیزی جز دریوزگی درباره استکبار جهانی نیست.
رييس مجلس شوراي اسلامي با بیان اینکه «سوریه در صف کشورهای مبارزه علیه اسرائیل است» اظهار كرد: ما از اصلاحات در سوریه دفاع میکنیم، حقوق مردم باید داده شود، انتخابات برگزار شود و بر اساس انتخابات مردم کشورشان را اداره کنند.
وی افزود: آیا کشورهایی که امروز پول خرج میکنند و سلاح میدهند دنبال دموکراسی در سوریه هستند، آنها که خودشان در کشورهایشان نظام سلطنتی و دیکتاتوری دارند؛ پس ماجرا چیز دیگری است.
وي ادامه داد: ملت بزرگ ایران هم باید حساس باشند. وظیفهشان هست که این حساسیت را داشته باشند و نگذارند که آنها بیایند و یک مدیریت جعلی در منطقه راه بیاندازند و این قیامها را منحرف کنند.تحریمهایی که آمریکاییها عليه ايران راه انداختند، آخرین شرارتی است که آنها نسبت به ملت ایران، دنبال میکنند؛ ایرانیها هیچوقت از دست آمریکاییها راحت نبودند.
لاریجانی با اشاره به استقامت ملت ایران که باعث عزتمندیشان شده است گفت: نداشتن تزلزل در مقابله با استکبار عامل پویایی ملت ایران شد و باعث شد که امروز ملت ایران سربلند باشند.
به گزارش ایسنا منطقه قم وي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران در موضوع پتروشیمی گفت: آنها تصور میکننند با این کارها در داخل ایران به همریختگی ایجاد کنند.
وی با بیان اینکه «برخی از اشتباهات در حوزه اقتصادی دو ضرر بر ملت ایران وارد میکند» گفت: در بحث گرانی مرغ که اگر از قبل برنامهریزی میشد، این اتفاق نمیافتاد، اول اینکه فشار زیادی به مردم وارد شد و دوم اینکه کشورهایی که طراح تحریمهای ما هستند، برداشت غلط و فکر میکنند که فشارهایشان تأثیرگذار بوده در حالی که ربطی به فشارهای آنها نداشت.
ريیس مجلس با اشاره به بيانات مقام معظم رهبری افزود: همانطور که ایشان فرمودند، راه حل این است که ما روی اقتصاد درونی خودمان تمرکز پیدا کنیم، همه باید دست به دست هم دهیم تا بتوانیم این شگرد شیطانی آمریکا را خنثی کنیم.
وي با بیان اینکه «مساله تولید و رونق اقتصادی در داخل کلید بازکردن مکر دشمن است» اظهار كرد: در حوزه فرهنگ و سیاست و دیپلماسی وظایفی داریم که باید به آنها عمل کنیم؛ فرهنگ اسلامی را باید صیانت کنیم، امر به معروف و نهی از منکر وظیفه مهمي است.
وی همچنين با تأکید بر اینکه «اگر راهبرد رهبری خط کلی کار در دولت، مجلس و مردم باشد مشکلات حل میشود» اظهار كرد: با این کار سرمایهها به جای اینکه به سوی سکه و ارز حرکت کند و باعث ایجاد تورم شود، به سمت تولید میرود و باعث اشتغال برای جوانان میشود؛ لذا باید توجه همه بخشها به سمت این راهبردی باشد که رهبر معظم انقلاب فرمودند؛ برای این کار باید تسهیلات بانکی به مردم داده شود، اقتصاد باید عمومی و مردمی شود، سرمایهگذاران امروز به نقدینگی زیادی نیاز دارند؛ وقتی دلار گران میشود، سرمایه ریالی آنها باید بیشتر شود، باید بانکها به آنها کمک کنند.
ريیس مجلس با بيان اینکه «امروز مشکلاتی در مسیر کار کشاورزان، دامداران و صنعتگران وجود دارد» گفت: بیشترین زمانی که مجلس شورای اسلامی در این دوره در بدو کار خودش اختصاص داد برای حل این مشکلات بود.
وی گفت: نباید اتکا به واردات داشته باشیم، کشاورزان باید دلگرم باشند که اگر گندم داشتند به قیمت مناسبی از آنها خریداری میشود و این باعث خودکفایی در کشور میشود.
وی با بیان اینکه «با کارهای وصله پینهای مشکل تورم و اشتغال حل نمیشود، بلکه باید یک جهتگیری مستقیم و پایداری وجود داشته باشد» اظهار كرد: باید راهها برای تولید باز شود و مردم علاقهمند شوند که در تولید سرمایهگذاری کنند و اگر این کار انجام شود شغل هم ایجاد میشود و این نقدینگی به سمت مسائل دیگر نمیرود.
لاريجاني افزود: راه حلهایی هم در مجلس شورای اسلامی ارائه شده است و نمایندگان در جلسات با دولت دنبال حل این وضع هستند که یک آرامش اقتصادی در کشور فراهم شود.
وي با بیان اینکه «بسیاری از کارخانجات به خاطر رشد قیمت ارز با مشکلات نقدینگی و سرمایه در گردش دست به گریبان هستند» گفت: تسهیلات بانکی باید متناسب با شرایط در کارخانجات قرار گیرد تا مجبور نشوند که کارخانه را تعطیل کنند و یا شیفتهای کاری خود را کاهش دهند؛ باید کمکهای بانکی به آنها شود تا آنها کارگرها و شیفتهای کاری خود را افزایش دهند.
وی افزود: با بررسیهای انجام شده توسط نمایندگان این استان، تعدادی از کارخانجات به دلیل نداشتن سرمایه در گردش متأسفانه دچار رکود شدهاند که نمایندگان مجلس با بررسیهای مفصلی که انجام دادند و همچنین جلسات متعددی که با مسوولان دولتی گذاشتهاند این مشکلات را یک به یک حل خواهند کرد.
انتهاي پیام