تحصيلات دانشگاهي بدون بهره گيري از تجربيات كشاورزان هيچ كاري را از پيش نميبرد.
اسماعيل شهبازي ـ كارشناس اقتصاد كشاورزي ـ در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با اشاره به اينكه روستاهاي كشور در حال تخليه شدن هستند گفت: براي رشد و توسعه كشاورزي بايد روستاها را آباد كرد و به آموزش كشاورزان پرداخت و از تجربياتشان بهره گرفت.
وي ادامه داد: اين بي توجهي به روستاها امري نيست كه مربوط به يك سال يا دو سال باشد و بگوييم كه فلان دولت كم كاري كرد و ديگري آمد همه چيز را خراب كرد بلكه مربوط ميشود به ساليان دراز گذشته. ما بهتر است در سال توليد ملي روستاييان را بيشتر مورد توجه قرار داده و اين سال را نقطه عطفي بدانيم براي تحول در روند توسعه روستايي.
شهبازي خاطرنشان كرد: اگر قرار است از كشاورزي به عنوان يك عنصر مهم اقتصادي بهره بگيريم بايد آمايش سرزميني داشته باشيم و برنامهريزيهايمان به گونهاي باشد كه از قبل بدانيم در چه موقع از سال چقدر توليد داشته باشيم، چقدر صادرات داشته باشيم و چه مقدار از محصولاتمان را به مصرف داخلي برسانيم و از نياز بازارهاي داخلي و خارجي هم با خبر باشيم و اين اطلاعات را در اختيار توليدكنندگان قرار دهيم تا مثل الان هر كس با توجه به سليقه و تشخيص خودش به توليد هر محصولي با توجه به قيمت آن در بازار نپردازد.
اين كارشناس اقتصاد كشاورزي با اشاره به تاثيرات زيانبار تكيه بر نفت به جاي اقتصاد كشاورزي كشور افزود: اميدوارم تحريمهايي كه امروز عليه ما صورت گرفته است موجب شود تا اندكي به خود بياييم و به احياي كشاورزي حتي روستاها بپردازيم و براي اين كار بايد امكاناتي كه روستاييان در شهرها جستوجو ميكنند به دستشان برسانيم تا در اين مناطق ماندگار شوند و اشتغالزايي كنند.
شهبازي با اشاره به اين كه در دوران جنگ با وجود همه مشكلات روستاييان و كشاورزان با توليد محصولات خود توليد ملي را به جريان انداخته بودند گفت: كشاورزي بايد محور اصلي توسعه باشد و مادامي كه همه توجهات به درآمدهاي حاصل از نفت جلب شوند نه تنها توسعهاي در كار نيست بلكه رفته رفته شاهد نابودي كشاورزي خواهيم بود.
وي در پايان خاطرنشان كرد: تحصيلات دانشگاهي و دانشهاي بومي از هم دور هستند كه اميدوارم در اين سالي كه به سال توليد ملي مزين شده است اين ارتباط بين اين دو حوزه دانش كشاورزي ايجاد شود تا بتوانيم با بهره گيري از متخصصان كاركشته به رشد و توسعه هر چه بيشتر كشت و صنعت بپردازيم.
انتهاي پيام