لاريجاني در بازديد از مناطق زلزله‌زده آذربايجان:{خ}لازم باشد، متمم بودجه را تصويب مي‌كنيم

رييس مجلس شوراي اسلامي پس از بازديد از مناطق زلزله‌زده استان آذربايجان‌شرقي در جلسه شوراي عالي استان گفت: در بازديد از مناطق زلزله‌زده ارزيابي اوليه‌اي از نيازهاي مردم پيدا كردم. با دولت صحبت مي‌كنيم و براي كمك به مردم زلزله‌زده اگر لازم باشد، متمم بودجه تصويب مي‌كنيم.

رييس مجلس شوراي اسلامي پس از بازديد از مناطق زلزله‌زده استان آذربايجان‌شرقي در جلسه شوراي عالي استان گفت: در بازديد از مناطق زلزله‌زده ارزيابي اوليه‌اي از نيازهاي مردم پيدا كردم. با دولت صحبت مي‌كنيم و براي كمك به مردم زلزله‌زده اگر لازم باشد، متمم بودجه تصويب مي‌كنيم.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، علي لاريجاني در ستاد مديريت بحران آذربايجان شرقي گفت: زلزله آذربايجان شرقي در كشور يك حس هم‌گرايي به وجود آورده است كه اميدواريم اين حس قلوب همه را به هم نزديك‌تر كند و در قلوب هم‌گرايي پديد آورد.

وي افزود: از جهتي خيلي متاسفم كه در اين شرايط به استان آذربايجان شرقي پرغيرت وارد شدم.

رييس مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان كرد: اين حادثه، تلخ و دردناك بود. از وقتي كه جامعه در جريان اين حادثه تلخ قرار گرفته، حزني همه را در بر گرفته است.

وي ضمن ابراز تاسف نسبت به تلفات اين حادثه، گفت: آمار كشته‌ها و مجروحان و بي‌خانمان‌ها تاسف‌برانگيز است؛ به ويژه اين كه در اين حادثه، مردم مستضعف و فقير دچار مشكل شده‌اند.

لاريجاني اعلام كرد: بنده بعد از حادثه پيگير مسائل شدم. در جلسه اخيرم با برخي از مسئولان اجرايي نيز به بررسي اين موضوع پرداختيم. نمايندگان استان نيز برداشت خود را از شرايط مطرح كردند. بررسي آقايان حكايت از باقي ماندن مشكلات بود.

رييس مجلس شوراي اسلامي گفت: در شرايط فعلي از نظر بودجه محدوديت‌هايي وجود دارد ولي اين حادثه بايد در اولويت قرار گيرد و بودجه اصلاح شود

وي در ادامه تصريح كرد: كميسيون عمران نيز پيگير مشكلات مردم به ويژه اسكان آنان شد. در شرايط فعلي از نظر بودجه محدوديت‌هايي وجود دارد ولي اين حادثه بايد در اولويت قرار گيرد و بودجه اصلاح شود. بازديد امروز نشان داد شرايط اضطراري براي برون‌رفت از وضعيت فعلي مهيا شده است؛ هرچند كه نواقصي وجود دارد كه بايد با سرعت بيشتري برطرف شود.

نماينده مردم قم افزود: كمبود چادر در برخي روستاها وجود دارد. ليستي ارائه شده است كه با پرداختن به آن مي‌توان زودتر مشكل اين روستاها را رفع كرد. البته ممكن است ضايعاتي در اين زمينه وجود داشته باشد ولي مردم به خاطر فقدان چادر نبايد در اضطراب باقي بمانند.

وي با اشاره به برخي از نيازهاي اساسي مردم در مناطق زلزله‌زده گفت: فقدان سرويس‌هاي بهداشتي، آبرساني و بيماري برخي از مردم از ديگر مشكلاتي است كه بايد به آنها پرداخته شود. در گزارش برخي آقايان بيان شد كه سرويس‌هاي بهداشتي سيار براي حمل به مناطق زلزله‌زده آماده است. در موضوع آب‌رساني نيز بايد هرچه سريع‌تر اقدام شود.

لاريجاني اظهار كرد: برخي از زلزله‌زدگان بيماري قبلي، برخي به دليل زلزله بيمار و برخي دچار امراض روحي شده‌اند. به اين مريضان بايد هرچه سريع‌تر رسيدگي كرد. تشكيل اكيپ پزشكي و سركشي به مناطق زلزله‌زده از اين طريق قابل انجام است.

رييس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به راهكارهايش براي رفع نگراني و اضطراب زلزله‌زدگان گفت: برخي مي‌گويند وام 15 ميليوني با كارمزد 4 درصد به ما بدهيد. ولي گفته مي‌شود كه ما چون براي بازگرداندن اين تسهيلات همه چيزمان را از دست داده‌ايم، بنابراين نمي‌توانيم آن را برگردانيم كه البته اين موضوع يك واقعيت است و بايد براي آن فكري اساسي شود.

لاريجاني خاطرنشان كرد: بايد علاوه بر كمك مسئولان استاني و ملي بودجه خاصي براي اين موضوع برآورد كرد.

بازدید رییس مجلس شورای اسلامی از مناطق زلزله زده‌ی آذربایجان

وي با اشاره به دغدغه‌ها و نگراني‌هاي اصلي زلزله‌زدگان گفت: دغدغه همگاني افراد زلزله‌زده از دو ماه آينده منطقه است. پيشنهاد اين بود كه اگر مصالح ساختماني، تيرآهن و آجر به زلزله‌زدگان تحويل داده شود، خودشان منازل و امكانات اساسي‌شان را مي‌سازند. بهتر است به جاي پرداخت وام كه توقعاتي در پي خواهد داشت و مشكلاتي در بازگرداندن آن به وجود خواهد آورد، به زلزله‌زدگان مصالح ساختماني تحويل داده شود تا بر اساس اسلوب مهندسي خود به ساختن منازلشان اقدام كنند.

لاريجاني با طرح اين پرسش كه آيا تا پايان مهرماه كه آغاز فصل زمستان در استان آذربايجان شرقي است، ساخت واحدهاي مسكوني به سرانجام خواهد رسيد، گفت: تا آن موقع نمي‌توان مردم را بي سرپناه گذاشت. برخي روستاها در مكان‌هاي غيرفني ساخته شده بودند و بايد جانمايي‌هاي جديدي براي آنها انجام شود. به عبارت بهتر، انتخاب بهتر سرزمين روستاها بر اساس الگوهاي مهندسي، با كار هلهلكي قابل انجام نيست. مدل‌سازي و جانمايي براي ساختار روستاهاي جديد در مناطق زلزله‌زده امكان‌ناپذير است.

رييس مجلس خاطرنشان كرد: بايد از دو راه مشكل مردم را رفع كرد. يك راه، راهكار طولاني‌مدت براي ساختن واحدهاي مسكوني است اما 20 هزار خانوار زلزله‌زده جمعيت كمي نيست و به همين دليل بايد راهكارهاي موقتي را سامان داد. نمي‌توان مردم را در خيابان‌ها و پارك‌ها نگه داشت. تالمات روحي مردم طوري است كه بايد براي اسكان موقت آنها اقدام شود. مردم نبايد دغدغه‌اي جز از دست دادن عزيزان و اموالشان را داشته باشند. بنابر اين بايد امكانات بهتري را براي اسكان آنان در نظر گرفت. بايد فكري به حال اين اضطرار كرد.

نماينده مردم قم با اشاره به ديدار صبح روز سه‌شنبه خود با رييس بنياد مسكن گفت: رييس بنياد مسكن نسبت به ساختن منازل ويران شده ابراز اميدواري كرده است كه اميدوارم نگاه ايشان واقع‌بينانه بوده باشد.

لاريجاني اضافه كرد: نبايد اجازه به وجود آمدن مشكلات اقتصادي را در اين ناحيه داد.

وي در رابطه با ارزيابي روحيه زلزله‌زدگان گفت: در ديدار امروزم مردم مشكلاتشان را بيان مي‌كردند ولي هيچ ياس و نااميدي نداشتند. از اين جهت، بايد نمره خوبي به عملكرد مديريت استان داد.

لاريجاني همچنين با اشاره به زلزله 5.3 ريشتري استان تبريز كه روز سه‌شنبه روي داد، گفت: اين زلزله با قدرت 5.3 ريشتر قابل تامل است. بايد با كمك صاحب‌نظران تمهيدات بهتري براي اسكان مردم انديشيد.

وي تاكيد كرد: لازم است اين موضوع همچنان دنبال شود و كار به فراموشي سپرده نشود.

رييس مجلس شوراي اسلامي همچنين عنوان داشت: صدا و سيما نيز از شب گذشته اين فاجعه را خوب گزارش كرده است. اين بحران مساله‌اي ملي است.

نماينده مردم قم در پايان از هلال‌ احمر، استانداري آذربايجان شرقي، نيروهاي انتظامي و نظامي، بسيج و سپاه و مسئولان ساير استان‌هاي كمك‌كننده به استانداري آذربايجان شرقي تشكر كرد.

انتهاي پيام

  • چهارشنبه/ ۲۵ مرداد ۱۳۹۱ / ۰۰:۰۰
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 91052415515
  • خبرنگار : 90089