مدیر عامل کانون خبرگان کشاورزی استان اصفهان گفت: قدمت پنج هزار ساله کشاورزی در ایران بیش از عمر وزارت جهاد کشاورزی است.
اسفندیار امینی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه اصفهان، اظهار کرد: بر اساس ماده 21 آیین نامه تعیین خرید حداقل قیمت محصولات کشاورزی مصوب سال 1352 دولت باید نرخ محصولات را بر پایه چهار شاخصه قیمت آن محصول در یک واحد تولیدی، ماهیت تولید، هزینه زندگی تولید کننده، تورم و قیمت عمده فروشی مشخص كند.
وی افزود: براساس دو بند 27 و 28 همان قانون نیز دولت بعد از تامین اعتبار لازم به وسیله بانک عامل، موظف است خرید تضمینی محصولات کشاورزی را با همکاری تعاونیهای روستایی و کشاورزی به عنوان مباشر اجرای طرح عملی سازد.
مدیرعامل کانون خبرگان کشاورزی استان جلوگیری از زیان تولید کننده، تنظیم بازار، تشویق سرمایهگذاری و پیشگیری از تبدیل ضایعات را از اهداف مهم این قانون برشمرد و تاکید کرد: دولت وظیفه دارد قبل از فصل کشت، قیمت خرید تضمینی را اعلام و بعد از آماده كردن سردخانه و انبارها در موقع افت قیمت محصولات اقدام به خرید از کشاورز کند و به دنبال آن با افزایش قیمت آن محصول در فصول بعدی برای حمایت از مصرف کننده این کالاها را وارد بازار كند.
امینی تصریح کرد: در بند 20 قانون بودجه سال 1391 دولت چهل هزار میلیارد ریال برای خرید تضمیني محصولات استراتژیک مانند گندم و سیب زمینی و ...در نظر گرفت که برای اجرای آن مقرر شد بانکهای عامل آن مبلغ را به صورت وام در اختیار تعاونیهای کشاورزی و یا کارخانجات آرد قرار دهند.
وی با بیان اینکه برداشت گندم در کشور از اواخر فروردین ماه شروع میشود، افزود: متاسفانه به دلیل اینکه رقم این اعتبار قانونی در اسفندماه سال 1390 مشخص نشده بود خرید تضمینی گندم به طورصحیح در کشور انجام نگرفت.
مدیر عامل کانون خبرگان کشاورزی استان با انتقاد از اینکه به اجرای تعهدات و قوانین حمایتی از کشاورزان اهمیتی داده نميشود، گفت: به طور کلی وقتی صحبت از خرید محصولات تضمینی میشود منظور خرید تمامی محصول توسط دولت در کل کشور نیست، بلکه با خرید پنج تا شش درصد مشکلات بازار حل خواهد شد برای نمونه اگر دولت همین درصد از شیر دامداران را خریداری کند تمامی مشکلات تولید کنندگان، کارخانجات لبنیات و مصرف کنندگان رفع میشود.
امینی اضافه کرد: رشتههای کشاورزی در دانشگاههای امروز بعضا محل ورود افرادی شده که از نظر علمی توان قبولی در رشتههای بالاتر را ندارند که این امر برای صنعتی و پیشرفته نمودن کشاورزی در ایران مضر خواهد بود.
انتهاي پیام