حدود دوماه پيش بهدنبال اعتراض جمعي از راهنمايان كوهستان تورهاي خارجي نسبت به وضعيت پناهگاه و پلهاي علمكوه، استاندار مازندران تصميم گرفت از اين منطقه بازديد و به وضع آن رسيدگي كند، حتا مديركل ادارهي طبيعتگردي هم در نامهاي از مدير ادارهي ميراث فرهنگي و گردشگري مازندران خواست، پيگير ماجرا باشد؛ ولي گويا تا امروز از رسيدگي و پيگيري خبري نشده است.
به گزارش خبرنگار سرويس گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، خردادماه امسال پس از آنكه عدهاي از گردشگران و كوهنوردان آلماني در حال صعود به قلهي علمكوه بودند، با خرابي پلها و وضع نامناسب پناهگاه مواجه شدند، براي همين راهنمايان آنها معترض شدند كه وقتي خارجيها مبلغي را بهعنوان حق ورودي به اين قله ميپردازند، انتظار دريافت خدمات را هم دارند.
اما علي فرضي ـ مسؤول پناهگاههاي منطقهي كلاردشت ـ در پاسخ به اين اعتراضها گفته بود: تمام پولي را كه از خارجيها بهعنوان حق ورودي ميگيرند، حدود دو تا سه ميليون تومان ميشود كه آن هم فقط كفاف جمعآوري زبالههاي علمكوه را ميدهد كه اتفاقا بيشتر آنها را كوهنوردان و نه گردشگران و كوهروها ريختهاند.
او همچنين يادآوري كرده بود كه پل وَندرابُن، همان پلي كه در مسير كوهنوردان حرفهيي قرار دارد، از تيرماه خراب شده است و قرار بود استاندار از آن منطقه ديدن و به آن رسيدگي كند؛ اما مثل اينكه تا امروز خبري از بازديد و رسيدگي استاندارد نشده است.
محمدعلي فياضي ـ مديركل ادارهي طبيعتگردي ـ هم كه به نوعي متولي طبيعتگردي كشور بهشمار ميآيد، همان زمان نامهاي را خطاب به مدير ادارهي ميراث فرهنگي و گردشگري مازندران نوشت و درخواست كرد كه پيگير ماجرا باشند و آنها را از نتايج اقدامات صورتگرفته آگاه كنند.
حالا پس از گذشت دوماه از آن اعتراضها و واكنشها، علي فرضي به خبرنگار ايسنا گفت: استاندار گفته بود ميآيد تا وضعيت را بررسي كند كه اتفاقا به منطقه هم آمد؛ ولي هيچوقت به پناهگاههاي كلاردشت نيامد، پل هم درست نشد و مردم، كوهنوردان و گردشگران همچنان مشكل دارند.
مسؤول پناهگاههاي منطقهي كلاردشت ادامه داد: تا حالا كوهنوردان و گردشگران زيادي از اين مسير آمده و با مشكل مواجه شدهاند. چند وقت پيش 24 كوهنورد مشهدي بهخاطر بالا آمدن آب و خراب شدن پل، گرفتار شدند و ما با هزينهي فدراسيون، لودري را اجاره كرديم تا مسير را باز كنيم تا آنها عبور كنند.
فرضي همچنين بيان كرد: ما با اين اعتباري كه داريم اصلا نميتوانيم جاده و پل بسازيم، هرچند فدراسيون هميشه براي همراهي كوهنوردان، كارهايي را انجام ميدهد، مثلا در «تنگه گلو» در مسير حصارچال كه در سال، ششهزار نفر گردشگر و كوهرو دارد، سه پل جديد ساخته است؛ ولي مسيرهاي صعود حرفهيي هنوز مشكل دارند.
انتهاي پيام