رييس سازمان بورس و اوراق بهادار با تشريح سازوكار راهاندازي بورس ارز، گفت: در اين بازار جايي براي سفتهبازان نخواهد بود و نرخ براساس عرضه و تقاضا تعيين ميشود.
دكتر علي صالحآبادي در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به اينكه راهاندازي بازار گواهيهاي ارزي مزاياي زيادي دارد، اظهار كرد: يكي از مزايا اين است كه براساس مكانيزم عرضه و تقاضا در يك بازار شفاف قيمتها كشف ميشود.
وي با بيان اينكه صادركنندگان ميتوانند ارز خود را در يك بازار قانونمند عرضه كنند، گفت: اينكه صادركنندگان بتوانند ارز را با قيمت بازار به فروش برسانند، مزيت خوبي است و ميتواند باعث افزايش سود صادركنندگان شود.
رييس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اينكه واردكنندگان كه نياز به ارز دارند خريد خود را در بورس طي مكانيزم شفاف انجام ميدهند، ادامه داد: بانك مركزي نيز در صورت لزوم ميتواند وارد بازار شود و عرضه و تقاضا را متعادل كند و در واقع به عنوان بازارگردان حاضر شود.
صالحآبادي دربارهي سازوكار اين بازار افزود: اطلاعات خريداران و فروشندگان ثبت ميشود و ميتوانند همديگر را به راحتي پيدا كنند و با توجه به شفافيت موجود در بازار، رانت درآن وجود نخواهد داشت.
وي با اشاره به اينكه صادركنندگان و عرضهكنندگان ارز از طريق بانكها و صرافيها به بورس معرفي ميشوند، گفت: مشخصات خريداران نيز از طريق سازمان توسعهي تجارت به بورس اعلام ميشود و كد معاملاتي دريافت ميگيرند.
رييس سازمان بورس و اوراق بهادار با تاكيد بر اينكه در اين بازار صرفا خريداران و فروشندگان واقعي ارز حضور دارند و جايي براي سفتهبازان و سوداگران نخواهد بود، تصريح كرد: برنامه اين است كه به مرور هرچه تقاضاي واقعي وجود دارد را به سمت اين بازار سوق دهيم لذا فضايي براي سفتهبازي در آينده باقي نميماند.
صالحآبادي دربارهي تاثير راهاندازي اين بازار بر نرخ ارز، اظهار كرد: در كنار ارز مرجع نرخ ديگري كه در بازار شكل ميگيرد، نرخ ارز در بورس خواهد بود و نرخ ديگري نبايد داشته باشيم، لذا بانك مركزي در مواقع لزوم ميتواند وارد شود و بازار را به سمت تعادل حركت دهد.
به گفتهي او، نرخ ارز در اين بازار رقابتي خواهد بود و براساس عرضه و تقاضا تعيين ميشود.
انتهاي پيام