يك نماينده سابق مجلس شوراي اسلامي گفت: با بوميسازي صنعت داخلي و تشويق صنعتگران ميتوانيم خود را از اقتصاد با گرايش به نفت جدا كنيم.
حجتالاسلام حسن نوروزي در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با اشاره به اينكه «نفت و گاز جزو منابع جبرانناپذير و تمام شدني است»، اظهار كرد: وظيفه ملي داريم كه به اقتصاد بدون نفت روي آوريم، چون اگر امروز به سمت اقتصاد جداي از نفت حركت نكنيم، فردا به اجبار بايد اين كار را انجام دهيم.
وي افزود: بايد از شرايط تحريمها و آمادگي ملي كه با پيام مقام معظم رهبري با نامگذاري سال با عنوان حمايت از توليد ملي، كار و سرمايهي ايراني، ايجاد شده است، استفاده كنيم و به اقتصاد بدون نفت روي آوريم و در اين راستا به سمت اقتصاد درون گرا حركت كنيم.
وي تصريح كرد: راه اقتصاد درونگرا اين است كه بودجههاي ملي از جمله بودجه صندوق توسعه ملي را در اختيار مولدين كشور از جمله كشاورزان، صنعتگران و دامداران قرار دهيم و با هم گرايي بين مجلس و دولت و بين همه مراكز اقتصادي دولت مثل وزارت كشاورزي و بانك مركزي، صندوق توسعه ملي و ... با تبليغ و تشويق مردم، صنعت داخلي خود را رشد دهيم.
اين نماينده دوره هشتم مجلس با بيان اينكه «با بومي سازي صنعت داخلي و تشويق صنعتگران ميتوانيم خود را از اقتصاد با گرايش به نفت، جدا كنيم»، گفت: در مجلس هشتم در برنامه پنجم بحث صندوق توسعه ملي و طرح هدفمندي يارانهها تصويب شد، اين امر با تمركز به توليد داخلي اتفاق افتاد و در بحث هدفمندي مصوب شد 30 درصد درآمد نفت و انرژي در اختيار كشاورزي و توليد قرار بگيرد و اگر عدم توازن در بازار مشاهده ميشود، به اين خاطر است كه اين اتفاق نيفتاده است.
وي خاطرنشان كرد: بايد صندوق توسعه ملي، بانك مركزي و منابع اقتصادي را در اختيار توليد داخلي قرار داد و همگرايي بين مراكز صنعتي، توليدي كشاورزي و اقتصاد و ميان مديران اجرايي و ... مديران ارشد تصميم گيرنده كلان و قانون گذاران و مجريان ايجاد كرد تا بتوانيم اقتصاد جدايي از نفت را در كشور حاكم كنيم.
وي با بيان اينكه «مجلس و دولت در عمل بايد ميداندار اقتصاد و جدايي از نفت شوند» افزود: امروز زماني است كه مجلس 50 درصد از بودجه و درآمد نفتي را به عنوان ذخيره ارزي يا ذخيره صندوق توسعه ملي تصويب كند و از بودجه جدا كند و طرح سه فوريتي به استقبال اين موضوع رفت.
نوروزي با بيان اينكه «راه رشد توليد از نظر كمي و كيفي اين است كه به صادرات روي آوريم» اظهار كرد: بايد موانع صادرات را برداريم، ماليات بر حوزه صادرات را كم كنيم، تشويقها را بالا بريم چون راه عملي سازي اجرايي كردن افزايش صادرات غيرنفتي اين است كه ضمن تشويق و بالا بودن توليد به صادرات روي آوريم. چون در اين صورت درآمد مولدين هم زياد ميشود. البته بايد دولت به مشكل كيفي نظارت كند.
وي تصريح كرد: در اين صورت ميتوان گفت حدود 50 درصد، تسهيل در راه رسيدن به اقتصاد بدون نفت، توسط صادرات غيرنفتي انجام خواهد شد.
انتهاي پيام