عباسپور: حركت به سمت اقتصاد بدون نفت يك امر حياتي براي ايران است

يك نماينده پيشين مجلس با بيان اينكه "حركت به سمت اقتصاد بدون نفت يك امر حياتي براي ايران است"، گفت: يك ركن اقتصاد بدون نفت، افزايش صادرات محصولات غيرنفتي است.

يك نماينده پيشين مجلس با بيان اينكه "حركت به سمت اقتصاد بدون نفت يك امر حياتي براي ايران است"، گفت: يك ركن اقتصاد بدون نفت، افزايش صادرات محصولات غيرنفتي است.

علي عباسپور در گفت‌وگو باخبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با بيان اينكه "اقتصاد بدون نفت از اركان اساسي اقتصاد ايران است"، يادآور شد: در برنامه‌هاي 5 ساله و بويژه در برنامه 5 ساله چهارم و پنجم بر موضوع اقتصاد بدون نفت تكيه شده است.

وي با اشاره به اينكه "ايران داراي ذخاير معدني فراوان و به لحاظ ژئوپلتيك از جايگاه خوبي در خاورميانه برخوردار است"، افزود: ايران همچنين داراي جوانان و نيروهاي خلاق بسياري است كه با سرمايه‌گذاري خوب بعد از انقلاب به نيروهاي متخصص در زمينه‌هاي مختلف تبديل ‌شده‌اند و دانشجويان ما در دوره‌هاي فوق‌ليسانس و دكتري مي‌توانند تحقيقاتي خوبي در تمام زمينه‌هاي مختلف از جمله نانوتكنولوژي، بايوتكنولوژي و انرژي‌هاي پيشرفته انجام دهند كه اين مجموعه مي‌تواند ايران را به كشوري تبديل كند كه اقتصاد آن بدون اتكا به نفت اداره شود.

عباسپور با بيان اينكه "بايد همت كرد و از ظرفيتهاي موجود به بهترين نحو بهره گرفت"، تصريح كرد: بايد برنامه‌ريزي دقيق براي حركت داشته باشيم و اينكه بخواهيم نفت را به عنوان پشتوانه اقتصاد در نظر بگيريم يعني آن را استخراج كنيم تا بتوانيم حركت روبه جلو داشته باشيم، در برنامه‌هاي 5 ساله مردود شناخته شده و تاكيد بر اين است كه به سمت اقتصاد بدون نفت حركت كنيم.

اين نماينده پيشين مجلس با اشاره به اينكه نفت منبع پايداري نيست و نمي‌توان به آن تكيه كرد، توضيح داد: نفت متعلق به يك نسل نيست بلكه به نسل‌هاي آينده نيز تعلق دارد و بايد در بهره‌‌‌برداري از آن دقت كرد.

وي با اشاره به اينكه ايران از نظر ذخاير نفتي و گازي جزو كشورهاي مطرح دنياست، تاكيد كرد: اگر بتوانيم در كنار منابع كشور، از تكنولوژي و علم روز استفاده كنيم و از پتانسيل‌هاي موجود بهره بگيريم، به ارزش افزوده بالاتري دست خواهيم يافت و مي‌توانيم عالمانه‌تر و منطقي‌تر از اين پتانسيل‌ها در اقتصاد كشور استفاده كنيم.

عباسپور با بيان اينكه "يكي از مهمترين پشتوانه‌هاي اقتصاد ايران، منابع انساني جوان و تحصيل‌ كرده است"، بر لزوم افزايش حجم صادرات محصولات غيرنفتي تاكيد كرد و گفت: امروز دنيا وابسته به كالاهاي چند كشور خاص در دنياست كه با به كارگيري پيشرفت‌هاي علمي و نيروهاي انساني مجرب توانسته‌اند در زمينه‌هاي مختلف بازارهاي جهاني را در اختيار بگيرند و به طور طبيعي با توجه به ظرفيتهاي موجود در ايران سهم زيادي از اين بازار جهاني مي‌تواند در اختيار قرار بگيرد.

اين نماينده مجلس هشتم در پايان، با اشاره به اينكه دنيا تنها به نفت و گاز نياز ندارد، تصريح كرد: بايد توجه داشته باشيم كه صادرات غيرنفتي با تكيه بر تكنولوژي پيشرفته براي اقتصاد ايران بسيار مفيد و موثر است.

انتهاي پيام

  • یکشنبه/ ۸ مرداد ۱۳۹۱ / ۰۸:۴۸
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 91050804395
  • خبرنگار : 71381