ديدار علي باقري و هلگا اشميد با توافق درباره برقراري تماس ميان كاترين اشتون و سعيد جليلي پايان يافت.
به گزارش خبرنگار انرژي هستهيي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)به اين شكل تمامي توافقهاي ايران و 1+5 در مسكو مبني بر برگزاري گفتوگوهاي كارشناسي و سپس ديدار معاونان و در صورت مثبت بودن گفتوگوها توافق براي تماس تلفني جليلي و اشتون به دست آمده است.
علي باقري، معاون مذاكرهكننده ارشد ايران با 1+5 و هلگا اشميد، معاون رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا روز سهشنبه در استانبول در راستاي توافق صورت گرفته در مذاكرات مسكو و در ادامه گفتوگوهاي كارشناسي ميان ايران و 1+5 با يكديگر ديدار و گفتوگو كردند.
در اين ديدار كه روز سهشنبه انجام شد، دو طرف در ادامه مباحث فني، حقوقي و سياسي مطرح شده در نشست كارشناسي گفتوگو كردند و در نهايت توافق شد تا كاترين اشتون، هماهنگكننده 1+5 در مذاكرات با ايران با سعيد جليلي، مذاكرهكننده ارشد ايران با 1+5 تماس تلفني داشته باشد.
سخنگوي كاترين اشتون، رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا نيز در اظهاراتي پس از ديدار باقري و اشميد، اعلام كرد: همانطور كه در مسكو توافق شده بود، مرحله بعد (برقراري) تماس ميان اشتون (رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا) و دكتر جليلي (دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران) خواهد بود.
با اين حال زمان برقراري اين تماس تلفني هنوز مشخص نشده است.
نتيجه تماس تلفني اشتون با جليلي مشخص ميكند كه مذاكرات بعدي ميان ايران و 1+5 در آينده نزديك برگزار خواهد شد يا خير.
كاترين اشتون در كنفرانس خبري در مسكو اظهار كرد كه "بعد از دیدار معاونان ـ اشمید و باقری ـ من مستقیم با آقای جلیلی صحبت میکنم برای این که درباره دیدار سیاسی بعدی تصمیم بگیریم و این که میتوانیم دیدار ديگري داشته باشیم یا نه."
در عين حال، تاكنون توافقهاي ميان ايران و 1+5 در مذاكرات مسكو مبني بر برگزاري نشست كارشناسي و در صورت مثبت بودن آن برگزاري ديدار معاونان و سپس تماس تلفني اشتون و جليلي انجام شده است. از اين رو ميتوان خوشبين بود كه با توجه به روند مثبت و مطلوب طي شده در يك ماه اخير دو طرف بر سر دور ديگري از مذاكرات در آينده توافق كنند.
به گزارش ايسنا، پيشنهاد ايران در قالب پنج محور در موضوعات هستهيي و غيرهستهيي به 1+5 در بغداد و نيز مسكو ارايه شد.
ايران در موضوعات هستهيي به تبیین مبانی فرآیند، اقدام شفافساز، گام اعتمادساز، تقویت همکاریهای مورد علاقه و مشترک و در موضوعات غيرهستهيي به تقویت همکاریهای مشترک از جمله در زمينه مسايل منطقهيی به ویژه سوریه و بحرین و مقابله با دزدی دریایی و مبارزه با مواد مخدر اشاره كرده است.
همچنين رامين مهمانپرست در نشست هفتگياش با خبرنگاران كه روز سهشنبه انجام شد با اشاره به ديدار معاونان اشتون و جليلي در استانبول گفت: طبيعتا موضوعات مختلفي كه در پيشنهادهاي دو طرف قبلا طرح شده است در اين مذاكرات دنبال خواهد شد. هدف، نزديك كردن ديدگاه موجود و پيشنهاداتي است كه ايران و 1+5 ارائه كردهاند. بايد منتظر باشيم و نتيجه مذاكرات را ببينيم.
مهمانپرست افزود: اگر اين مذاكرات نتيجه مشخصي داشته باشد كه هم در يك دوره زماني نگرانيهاي طرف مقابل برطرف شود و هم حقوق ما كاملا تامين شود، بهترين شكل مساله خواهد بود.
او ابراز اميدواري كرد كه اين امر به همين شكل دنبال شود؛ آنچه كه نمايندگان 1+5 هم قبلا عنوان كردهاند به صورت شفاهي به رسميت شناختن حقوق هستهيي ايران در زمينه فعاليتهاي صلحآميز بوده است و "اميدواريم به صورت مشخص، رسمي و كامل در اين مذاكرات، اين موضوع به صورت يكي از نتايج گفتوگوهاي (روز سهشنبه) مطرح شود."
سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان همچنين گفت: ما هم آمادگي خود را اعلام كردهايم كه اقداماتي را دنبال كنيم تا همكاريهاي ما و آژانس به بهترين شكل ادامه پيدا كند و نگرانيهاي هم كه طرف مقابل ما مطرح ميكند برطرف شود. اميدواريم در اين نشست ديدگاههاي دو طرف به هم نزديك شود.
به گزارش ايسنا، مذاكرهكنندگان عضو گروه 1+5 نيز در پيشنهادي كه به ايران ارايه كردند، خواستار اين هستند كه ايران غنيسازي اورانيوم تا 20 درصد را متوقف كند و سوختي را كه تاكنون غنيسازي كرده از كشور خارج كند. آنها علاوه بر آن خواستار بسته شدن تاسيسات فردو هستند.
انتهاي پيام