رييس سازمان نهضت سوادآموزي كشور گفت: عليرغم اينكه مصوبات زيادي براي ريشهكني بيسوادي وجود دارد، اما عزم ملي براي اين كار شكل نگرفته است، در حالي كه همه بايد به باور جامعه عاري از بيسواد، برسند.
علي باقرزاده درگفتوگو با خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه بر اساس آمار سال 85 بيش از 97 درصد گروه سني 19-10 سال باسواد بودند، گفت: جمعيتي نيز در كشور وجود دارد كه آمار آن را نميدانم و به دلايل مختلف از جمله فرزنداني كه پدر آنها اتباع خارجي است و فاقد شناسنامه هستند و يا در برخي از نقاط كشور افرادي هستند كه براي فرزندان خود شناسنامه نگرفتهاند و يا جزو خانواده آسيب ديده هستند؛ همچنين فرزندان خانوادههايي كه داراي تمكن مالي نيستند و يا بنابر ساير دلايل هنوز تحت پوشش آموزش قرار نگرفتهاند.
آموزش و پرورش موظف است هر فردي را كه براي تحصيل مراجعه ميكند، ثبتنام كند
وي افزود: آموزش و پرورش در همه نقاط كشور شرايط تحصيل را فراهم كرده است، اما برخي از خانوادهها مانع تحصيل فرزندان خود ميشوند، لذا آموزش و پرورش موظف است هر فردي را كه براي تحصيل مراجعه ميكند، ثبتنام كند.
افراد فاقد شناسنامه به صورت موقت در مدارس ثبتنام و به آنها براي تكميل مدارك تا پايان سال تحصيلي فرصت داده ميشود
رييس سازمان نهضت سوادآموزي ادامه داد: تمام شهروندان ايراني و هر كسي كه به صورت قانوني در اين سكونت و زندگي ميكند از حق تحصيل برخوردار است و مديران مدارس موظف به ثبتنام هستند؛ البته در مواردي كه فرد بدون شناسنامه باشد تا پايان سال تحصيلي اين افراد به صورت موقت ثبتنام و تا پايان سال به آنها فرصت تكميل مدارك داده ميشود، لذا از تحصيل محروم نميشوند، اما كارنامه تنها در صورت ارائه مدارك و هويت شخصي صادر ميشود.
باقرزاده گفت: براساس آمار سال گذشته نيز حدود 99 درصد كودكان شش ساله در مدارس كشور ثبتنام كردهاند و آن يك درصد نيز مربوط به كودكاني با معلوليتهاي خاص ميشود كه خانواده آنها را از جامعه پنهان ميكند، لذا مشكل دسترسي آموزشي وجود ندارد.
رييس سازمان نهضت سوادآموزي در ادامه با بيان اينكه كارآمدي نظام آموزشي با دو شاخص ميزان دسترسي كودكان لازمالعتيلم به آموزش و كيفيت آن ارزيابي و سنجيده مي شود، اظهار كرد: در حال حاضر كيفيت برنامههاي آموزشي با تحول بنيادين تضمين ميشود كه در اجراي اين امر نبايد كيفيت دچار خدشه شود.
وي افزود: انسداد ورودي بيسوادي و راههاي تحت پوشش قرار دادن همه افراد جامعه هدف از برنامههايي است كه امسال در دستور كار قرار گرفته و بر اين اساس در پايان سال 94 و همزمان با پايان برنامه پنجم در گروه سني 49 -10 نبايد فردي داشته باشيم كه از حداقل سواد خواندن و نوشتن محروم باشد.
باقرزاده با بيان اينكه درصد واقعي بيسوادي در كشور پس از اعلام نتايج سرشماري نفوس سال 90 مشخص ميشود، گفت: سازمان نهضت به لحاظ دانش و تجربه و اعتبارات و امكانات آماده اجراي برنامههاي انسداد بيسوادي است.
محدوديتهاي قانوني مركز آمار و نبود فهرست بيسوادن از موانع ريشه كني بيسوادي در كشور
باقرزاده با اشاره به مهمترين چالشهاي پيشروي سازمان كه مانع از ريشه كني بيسوادي در كشور ميشود، اظهار كرد: محدوديت قانوني كه در مركز آمار وجود دارد مانع اعلام فهرست اسمي بيسوادان كشور ميشود و براي تحت پوشش بردن اين افراد در سالهاي گذشته با ثبت نامهاي كاذب مواجه شديم، لذا نبود فهرست بيسوادن يكي از اين موانع بود.
وي ادامه داد: اسناد و آمار سازمان نهضت از تعداد بيسوادن براساس خوداظهاري افراد ثبت ميشود، اگر اين روند به گونهاي باشد كه بانك اطلاعات دقيقي در اين زمينه داشته باشيم، قطعا آمار بيسوادان به درستي احصا ميشود.
باقرزاده با ابراز گلهمندي از اينكه اجماع عمومي براي ريشهكني بيسوادي در كشور وجود ندارد، خاطرنشان كرد: بايد تمام دستگاهها و مسوولين بر اساس قانون خود را در برابر ريشه كني بيسوادي مسوول بدانند و بيسوادي را معضلي بزرگ تلقي كنند.
رييس سازمان نهضت سوادي آموزي كشور ريشهكني بيسوادي را نيازمند عزم ملي و همگاني دانست و به ايسنا گفت: عليرغم اينكه مصوبات زيادي براي ريشهكني بيسوادي وجود دارد، اما عزم عملي براي اين كار شكل نگرفته است، در حالي كه همه بايد به باور جامعه عاري از بيسوادي برسند.
به گفته وي آموزش و پرورش بزرگترين ظرفيت اجراي برنامههاي ريشهكني بيسوادي در كشور را داراست و بايد خود را در برابر اولياي بيسواد دانش آموزان مسوول بداند و آنها را تحت پوشش قرار دهد.
انتهاي پيام