وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در نشستشان در بروکسل، طی مصوبهای ۲۹ تن دیگر از نزدیکان و بستگان ريیسجمهوري سوریه را مشمول تحریمهايي نظير توقیف داراییها و ممنوعیت سفر کردند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا همچنین مقررات مربوط به انتقال محمولههایی را که ظن آن میرود حاوی تسلیحات برای دولت سوریه باشند، سختتر کردند.
به گزارش پايگاه اينترنتي شبكه خبري بي.بي.سي، در چارچوب مقررات جدید، محمولههای مشکوک در یک کشور عضو اتحادیه اروپا یا آبهای ساحلی آنها باید مورد بازرسی قرار بگیرند.
شبكه خبري يورو نيوز نيز گزارش داد: کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پايان اين نشست گفت: «افزایش 20 میلیون یورویی، کمکهای نقدی اتحادیه به بحران سوریه را به 63 میلیون یورو افزایش میدهد. امروز کشورهای عضو در مجموع 27 میلیون و 500 هزار یورو به کمکهای بشر دوستانه اتحادیه افزودند.»
خانم اشتون در مورد موضع جامعه بین الملل افزود: «متاسفم که اجلاس هفته گذشته شورای امنیت قطعنامه قاطعي صادر نکرد. ما همچنان از روسیه و چین خواهیم خواست که فشارهایشان را بر دولت اسد افزايش دهند.»
در این میان، آلمان از اتحادیه اروپا خواسته است تا در قبال آنچه «نقطه عطف» در اوضاع سوریه خوانده است، واکنشی سریع و موثر نشان دهد.
همزمان با تشدید تحریمهای اتحادیه اروپا علیه سوریه، جهاد مقدسی، سخنگوي وزارت امور خارجه سوريه با تاكيد بر اين كه "سلاحهاي شيميايي و ميكروبي" اين كشور تحت كنترل كامل ارتش قرار دارد، اعلام كرد كه به هيچ وجه از اين سلاحها در درگيريهاي داخلي استفاده نشده و نميشود.
سخنگوي وزارت خارجه سوريه در يك كنفرانس خبري كه به طور زنده پخش شد، تاكيد كرد ارتش سوريه از اين سلاحها تنها براي رويارويي با حملات خارجي استفاده خواهد كرد.
مقدسي افزود: سلاحهاي شيميايي و بيولوژيكي سوريه هيچ گاه به دست مخالفان نيافتاده اما ما بارها نسبت به احتمال اينكه سلاحهاي شيميايي و يا بيولوژيكي در اختيار مخالفان قرار بگيرد تا به وسيله آن دولت سوريه در محافل بينالمللي متهم به استفاده از آنها شود، هشدار دادهايم.
سخنگوي وزارت امور خارجه سوريه در پاسخ به سئوالي مبني بر مقدار سلاحهاي شيميايي كه سوريه در اختيار دارد، گفت: بحث بر سر داشتن يا نداشتن سلاح شيميايي و بيولوژيكي نيست، فقط همين قدر بدانيد كه اين سلاحها در تنشهاي داخلي استفاده نميشود و از آنها تنها براي رويارويي با حملات خارجي استفاده ميشود.
مقدسي ادامه داد: ارتش سوريه هم اكنون در حال دفاع از خود است و وضعيت امنيتي در دمشق و سراسر كشور بهتر از پيش شده است.
وي افزود: درگيريهايي وجود دارد و ما آنها را مخفي نميكنيم اما ظرف چند روز آينده همه چيز به حالت طبيعي خود باز خواهد گشت.
پیش از نشست وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل، وزیران امور خارجه اتحادیه عرب نیز در قطر نشستی اضطراری داشتند.
آنها در بیانیه پایانی خود خواهان کنارهگیری هرچه سریعتر بشار اسد از قدرت شدند و وعده دادند که در این صورت، امنیت او و خانوادهاش برای ترک سوریه تامین میشود.
اتحاديه عرب پس از پايان نشست فوقالعاده خود درباره سوريه از رئيسجمهوري اين كشور خواست تا در مقابل تامين امنيتش، از قدرت كنارهگيري كند.
به گزارش ايسنا، به نقل از پايگاه اينترنتي شبكه خبري الجزيره، نشست فوقالعاده كميته نظاراتي اتحاديه عرب درباره سوريه برگزار شد و شركتكنندگان در اين نشست از بشار اسد، رئيسجمهوري خواستند تا از قدرت كنارهگيري كند و از مخالفان نيز درخواست كردند تا هر چه زودتر دولت انتقالي تشكيل دهند.
حمد بن جاسم بن جبر آل ثاني، وزير خارجه قطر و رئيس كميته وزارتي اتحاديه عرب در پايان نشست اين كميته گفت: «هماكنون وقت آن رسيده كه بشار اسد از قدرت كنارهگيري كند و با اين كار در يك اقدام شجاعانه حمام خوني را كه در سوريه به راه افتاده متوقف كند.»
انتهاي پيام