نارضايتي مردم از كيفيت نان/استاندارد قوت لايموت اجباري نيست!

مسئولان سازمان ملي استاندارد ايران در حالي از اجباري نبودن استاندارد نان سخن مي‌گويند كه دبير اتحاديه سراسری تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان عنوان مي‌كند كه از حدود شش ماه پيش استاندارد نانهاي صنعتي اجباري شده است.

مسئولان سازمان ملي استاندارد ايران در حالي از اجباري نبودن استاندارد نان سخن مي‌گويند كه دبير اتحاديه سراسری تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان عنوان مي‌كند كه از حدود شش ماه پيش استاندارد نانهاي صنعتي اجباري شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نان يكي از معدود مواد غذايي محسوب مي‌شود كه هنوز استاندارد آن در كشور اجباري نشده و به همين دليل هيچگونه نظارت درستي روي توليد نان در نانوايي‌ها وجود ندارد. مسئولان سازمان استاندارد اين طور استدلال مي‌كنند كه چون تعداد نانوايي‌ها در كشور بسيار زياد است، نظارت بر كار آنها دشوار بوده و به همين دليل اجباري شدن استاندارد نان امكان‌پذير نيست. استدلالي كه به هيچ‌وجه از سوي مصرف‌كننده ايراني قابل پذيريش نيست.

با اين وجود كاوه زرگران - دبیر اتحادیه سراسری تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان، با اشاره به اين‌كه استاندارد نان صنعتي از حدود شش ماه پيش اجباري شده است، به ايسنا گفت: براي برخي از واحدهاي توليد نان نيز نامه‌اي درباره لزوم رعايت استانداردها و دريافت پروانه استاندارد ظرف يك سال آينده ارسال شده است.

به گفته وي، براي بسياري از واحدهاي توليد نان نيز نامه اجباري شدن استاندارد ارسال نشده است. البته اجباري شدن استاندارد نان مربوط به واحدهاي توليد نان سنتي نمي‌شود.

در همين حال مرکز پژوهشهای مجلس در آخرين گزارش خود با ارائه 18 راهكار برای بهبود کیفیت نان توليدي در كشور بر اجباري شدن استاندارد نان تاكيد كرد. اين در حالي است كه سازمان ملي استاندارد ايران به عنوان متولي اصلي بحث استاندارد كالا و خدمات در كشور تاكنون فعاليت چنداني در حوزه نان نداشته است.

اگرچه بهادر كاظمي - معاون سازمان ملي استاندارد، در گفت‌وگو با ايسنا با اشاره به اجراي طرح پايلوت نظارت بر فرايند توليد نان در كشور در سه منطقه تهران گفت: نتايج اين طرح به زودي توسط رئيس سازمان استاندارد اعلام خواهد شد.

اما رئيس سازمان استاندارد در حالي منتظر برگزاري نشست خبري خود با خبرنگاران براي اعلام نتايج طرح پايش فرايند توليد نان است كه مصرف‌كنندگان ايراني با وجود افزايش چندين باره قيمت نان در چند سال گذشته همچنان از كيفيت قوت لايموت خود ناراضي هستند.

در حال حاضر بخش عمده‌اي از نان‌هاي بسته‌بندي صنعتي بدون علامت استاندارد و تاريخ توليد در بازار عرضه مي‌شود. اين در حالي است كه عمر مفيد نان معمولا حدود سه تا چهار روز است و پس از آن نان كپك مي‌زند كه براي سلامتي انسان بسيار مضر است.

انتهاي پيام

  • شنبه/ ۳۱ تیر ۱۳۹۱ / ۱۳:۲۹
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 91043118836
  • خبرنگار :