در حالي كه نان يكي از پرمصرفترين مواد غذايي در ايران محسوب ميشود، استاندارد آن اجباري نبوده و عملا هيچگونه نظارتي بر فرايند توليد نان در كشور وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، طي چند ماه گذشته بحثهاي زيادي درباره كيفيت نان توليدي دركشور مطرح شده است. اين انتظار ميرفت كه با افزايش قيمت نان، كيفيت اين ماده غذايي نيز بيشتر شود. با اين وجود نه تنها اين اتفاق رخ نداده، بلكه طبق گزارشهاي رسيده، كيفيت نان در برخي نانواييها كمتر هم شده است.
از سوي ديگر قريب به اتفاق بسياري از نانهاي بستهبندي شده در فروشگاهها بدون تاريخ توليد بوده و تنها روي آنها تاريخ انقضا مرتبط با تاريخ توليد نوشته شده است؛ مانند "تاريخ انقضا چهار روز پس از توليد".
نانهاي بسته بندي شده هم هيچ استانداردي ندارند و هيچ نظارتي روي فرآيند توليد آنها وجود ندارد. از سوي ديگر براساس تازهترين بررسي سازمان ملي استاندارد ايران امسال با وجود تاكيدات وزارت بهداشت مبني بر استفاده نكردن نانواييها از جوش شيرين، گزارش شده كه اكثر نانواييها از اين ماده در توليد نان خود استفاده ميكنند.
در همين حال يك مقام مسوول در سازمان ملي استاندارد در پاسخ به اين سوال كه چرا نان با وجود اهميت زياد آن استانداردش اجباري نيست؟ گفت: بايد وزارتخانه يا نهادي در اين زمينه به ما پيشنهاد دهد تا استاندارد اجباري شود.
وي افزود: نظارت بر استاندارد توليد نان به دليل اينكه عمليات پختن نان با دست افراد انجام ميشود، بسيار دشوار است.
اظهارات اين مقام مسوول در سازمان استاندارد در حالي است كه نان از جمله مواد غذايي است كه استعداد زيادي براي دريافت باكتريها دارد؛ به طوري كه اگر به مدت چند روز در محيط غير سرد قرار داشته باشد، دچار كپكزدگي شده كه مصرف آن ميتواند براي بدن بسيار مضر باشد.
انتهاي پيام
نظرات