خطبه پيامبر(ص) در وصف ماه رمضان؛ زبان‌هاي خود را از آنچه نبايد گفت نگاه داريد

پيامبر اكرم(ص) روز آخر ماه شعبان در فضيلت ماه رمضان خطبه‌اي(خطبه شعبانيه)قرائت كردند.

پيامبر اكرم(ص) روز آخر ماه شعبان در فضيلت ماه رمضان خطبه‌اي(خطبه شعبانيه)قرائت كردند.

از قول شيخ صدوق به سند معتبر از امام رضا(ع) و از قول پدران بزرگوارش، از قول امام علي(ع) نقل شده كه پيامبر اكرم(ص) در فضيلت ماه رمضان خطبه‌اي قرائت كردند، در کتاب مفاتيح الجنان، شيخ عباس قمي نيز از قول شيخ صدوق توضيحي بر اين خطبه نوشته است.

به گزارش سرويس دين و انديشه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، ترجمه متن اين خطبه بسيار زيبا و پرمضمون از رسول نور و رحمت پيامبر اكرم(ص) كه مشعلي روشن براي همه کساني است که قصد دارند با شست و شوي جان و روح خويش در جاري زلال ماه مبارک رمضان، لياقت قرب به درگاه ذات باري تعالي بيابند و در رديف مهمانان حقيقي ضيافت الله قرار گيرند، در ذيل مي‌آيد:

اي مردم! ماه خدا با بركت و رحمت و آمرزش به سوي شما روي كرده است. ماهي كه نزد خدا برترين ماه‌هاست و روزهايش بهترين روزها و شب‌هايش بهترين شب‌ها و ساعت‌هايش بهترين ساعت‌هاست.

ماهي است كه در آن شما را به ميهماني خدا خوانده‌اند و از كساني قرار داده شده‌ايد كه از كرامت خدا بهره مي‌برند. نفس‌هاي شما در آن تسبيح و خوابتان عبادت است و كارهاي شما در آن مورد قبول و دعاهايتان در آن مستجاب است. پس از خدا با نيت‌هاي راستين و دل‌هاي پاك بخواهيد كه در اين ماه توفيق روزه داري براي او، و تلاوت کتابش(قرآن) را به شما بدهد.

بدبخت كسي كه از آمرزش خدا در اين ماه محروم بماند!

با گرسنگي و تشنگي (به واسطه روزه) گرسنگي و تشنگي روز قيامت را به خاطر آوريد. بر فقيران و خانه نشستگان(مساكين) صدقه بدهيد.

بزرگان خود را گرامي بداريد و به کوچکتران خود محبت كنيد و به خويشان خود مهر بورزيد. زبان‌هاي خود را از آنچه نبايد گفت نگاه داريد و چشمان خود را بر حرام بپوشانيد و گوش‌هاي خود را از شنيدن ناشنيدني‌ها حفظ كنيد.

با يتيمان مردم محبت بورزيد تا بعد از شما به يتيمان شما محبت كنند. از گناهان خود به سوي خدا توبه كنيد. هنگام نماز دست‌هايتان را به دعا بلند كنيد‏؛ زيراكه وقت نماز بهترين وقت‌هاست. در اين اوقات خداوند با رحمت به بندگان خود نظر مي‌كند و هرگاه با او مناجات كنند‏‏ جوابشان مي‌دهد و هرگاه او را ندا دهند به آنان لبيك مي‌گويد و اگر او را بخوانند (دعايشان را) مستجاب مي‌كند.

پيامبرعظيم الشان اسلام در ادامه اين خطبه مي‌فرمايند:

اي مردم! جان‌هاي شما در گروي كارهاي شماست. پس جان خود را با طلب آمرزش (از بند) رها سازيد. پشت‌هاي شما از بار گناهان گران است؛ پس با طول دادن سجده‌ها آن‌ها را سبک کنيد و بدانيد كه خداوند به عزت و جلال خود قسم ياد كرده است كه نمازگزاران و سجده كنندگان در اين ماه را عذاب نكند و در روز قيامت آن‌ها را از آتش جهنم نترساند.

اي مردم! هر كه در اين ماه مومن روزه داري را افطار دهد ثواب آن برابر آزاد كردن برده و آمرزش گناهان گذشته خواهد بود.

بعضي از اصحاب گفتند كه ما توانائي افطار دادن را نداريم‏. پيامبر فرمودند: "از آتش جهنم، با افطار دادن ولو با نصفه‌اي از خرما و يا شربتي از آب دور بمانيد همانا اين پاداش كسي است كه بر بيشتر از اين توانائي نداشته باشد."

اي مردم! هر كه اخلاق خود را در اين ماه خوب كند، در روزي كه قدم‌ها بر صراط مي‌لغزد از آن به راحتي مي‌گذرد و هر كه كار خدمت گزار يا كنيز خود را سبك گرداند خدا در قيامت حساب او را راحت مي‌كند و هر كه در اين ماه شر خود را از مردم باز دارد خداوند در قيامت غضب خود را از او باز مي‌دارد.

هر که در اين ماه يتيمي را گرامي دارد خداوند او را در قيامت گرامي مي‌دارد و هر که با خويشاوندان خود ديدار کند (صله ارحام)، خداوند او را از اتصال به رحمت خود در قيامت منقطع نخواهد کرد. هر که در اين ماه سنتي را به پا دارد خداوند براي او برات دوري از آتش جهنم را مي‌نويسد. هر که در اين ماه نماز واجبي بخواند خداوند براي او ثواب هفتاد نماز(ماه‌هاي ديگر) را مي‌نويسد. هر که در اين ماه بر من صلوات بفرستد، خداوند ترازوي اعمالش را براي روزي که ترازوي اعمال سبک است سنگين مي‌گرداند و کسي که در اين ماه يک آيه از قرآن را بخواند ثواب کسي را دارد که در ماه‌هاي ديگر ختم قرآن کرده باشد.

اي مردم! همانا در اين ماه درهاي بهشت باز است؛ پس از خدا بخواهيد که آن‌ها را بر روي شما نبندد و درهاي جهنم در اين ماه بسته است پس از خدا بخواهيد که آن‌ها را بر روي شما باز نکند. شياطين در اين ماه در زنجيرند پس از خدا بخواهيد که آن‌ها را بر شما مسلط نگرداند.

على عليه السلام مى‌فرمايد: در اين حال از جا برخاسته و عرض کردم، اى پيامبر خدا! برترين اعمال در اين ماه چيست؟ حضرت فرمود: اى اباالحسن! برترين اعمال در اين ماه پرهيز از محرمات است.

انتهاي پيام

  • جمعه/ ۳۰ تیر ۱۳۹۱ / ۰۸:۱۷
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 91043017899
  • خبرنگار :

برچسب‌ها