كميته ساماندهي صنوف سينمايي، اخيرا «اساسنامهي نمونه وزارت ارشاد در تاسيس انجمنهاي صنفي سينمايي» را در اختيار صنوف براي ثبت قانونيشان گذاشته است، ايسنا با توجه به بحثها و تحليلهاي مختلف براي روشن شدن اذهان عمومي اين اساسنامه را منتشر ميكند.
به گزارش بخش سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين اساسنامه آمده است:
مقدمه:
« انجمن فرهنگي صنف.... ران سينماي ايران»، انجمن فرهنگي متشكل از ..... ران سينماي ايران است كه وفق ماده 585 قانون تجارت، در قالب تشكيلات غير تجاري به ثبت رسيده و به تجويز بند 17 از ماده 2 قانون اهداف و وظايف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، با مجوز وزارتخانه مزبور تاسيس و با اتكا به اساسنامه ذيل در چارچوب مقررات، ضوابط و دستور العملهاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي فعاليت مينمايد.
فصل اول: كليات،تعاريف اهداف و موضوع فعاليت
ماده1: نام انجمن فرهنگي مورد نظر «انجمن فرهنگي صنف.... ران سينماي ايران» است كه در اين اساسنامه به اختصار «انجمن» ناميده ميشود.
ماده2: نوع موسسه، انجمن فرهنگي غير دولتي و غير انتفاعي است.
ماده3: محل اصلي استقرار انجمن در تهران واقع شده است.
تبصره: تغيير محل مورد نظرمنوط و مشروط به تصويب مجمع عمومي انجمن و تائيد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است.
ماده4: انجمن داراي تابعيت جمهوري اسلامي ايران است و اعضاي آن التزام خود به قانون اساسي و نظام جمهوري اسلامي ايران را اعلام مينمايند.
ماده5: مدت موسسه از تاريخ تاسيس نامحدود است.
ماده6- اهداف:
الف- فراهم آوردن بستر همگرايي، تعامل موثر و مشاركت هم افزاي ....ران سينماي ايران در راستاي توسعه كمي و كيفي و رونق اقتصادي فعاليتهاي سينمايي و سمعي –بصري در كشور.
ب- ارائه نظرات مشورتي و تدوين و پيشنهاد مقررات و ضوابط حرفهاي در خصوص فعاليتهاي حوزه..... به مراجع ذيربط .
ج- انجام اقدامات لازم به منظور حمايت از حقوق مادي و معنوي. .... ران سينماي ايران در مراجع اجرايي، قضايي و انتظامي ذي ربط و ارائه حمايتها و خدمات لازم به منظور احقاق حقوق قانوني آنها.
د- تسهيل روابط اعضاء با ساختارها و تاسيسات دولتي به منظور استفاده از تسهيلات مورد نياز.
ه- اطلاع رساني، مشاوره و آموزش تخصصي و ساير اقدامات مورد لزوم به منظور ارتقاي دانش،مهارت و فناوري در حوزههاي مختلف مرتبط با فعاليت....ران سينماي ايران.
و-انجام فعاليتهاي فرهنگي از جمله برگزاري جشن،مراسم و نشستهاي تخصصي حرفهاي در جهت ارتقاي سطح علمي و فرهنگي اعضاء و مرتبطين حرفه مورد نظر پس از كسب مجوزهاي لازم از مراجع ذيربط.
ز- تلاش براي ايجاد بستر تكريم و تامين خدمات و امكانات رفاهي.... ران سينماي كشور و اشخاص تحت تكفل ايشان از قبيل مسكن، تسهيلات بانكي،بهداشت و درمان،بيمههاي درماني و اجتماعي،بيكاري و ... مناسب با شان و منزلت آنان و در جهت ارتقاء سطح معيشتي و اقتصادي اعضاي حرفه مورد نظر.
ح- ساماندهي و طبقه بندي صلاحيت فني وحرفهاي اعضاء، در جهت حفظ و صيانت از امنيت شغلي آنان با استظهار به قوانين و ضوابط مرتبط در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي.
ماده7: هر گونه آيين نامه داخلي و نيز تغيير در اساسنامه انجمن بايد به تاييد هيات رسيدگي به امور مراكز فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي برسد.
ماده8: اهداف فرهنگي مصرح در اصول سياست فرهنگي جمهوري اسلامي ايران، مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي الهام بخش فعاليتهاي انجمن است.
فصل دوم: اركان اصلي
ماده9:اركان انجمن عبارتند از:
الف-مجمع عمومي
ب-هيات رئيسه
ج-بازرسان
الف: مجمع عمومي
ماده10: مجمع عمومي انجمن بالاترين نهاد تصميمگيري صنفي بوده كه متشكل از كليه اعضاي انجمن ميباشد و سالانه حداقل يك بار تشكيل جلسه ميدهد.
ماده11:متقاضيان عضويت در انجمن با داشتن سابقه فعاليت در حرفه مورد نظر و تائيد صلاحيت حرفهاي توسط هيات موسس، حق شركت در نخستين مجمع عمومي را دارند.
ماده12: حق راي اعضاي در جلسات مجامع عمومي به هيچ وجه قابل تفويض به غير و به يكديگر نميباشد.
ماده13:حضور نماينده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در كليه جلسات مجامع عمومي ضروري بوده و روند تصويب اساسنامه و برگزاري انتخابات با تائيد نامبرده رسميت خواهد داشت.
ماده14:حضور كارشناسان،مشاوران و مقامات دولتي و رسمي به دعوت هيات رئيسه در جلسات مجامع عمومي بلامانع است.
ب:هيات رئيسه
ماده15: هيات رئيسه متشكل از پنج نفر اعضاي اصلي و دو نفر اعضاي علي البدل ميباشد كه توسط مجمع عمومي هر دو سال يكبار انتخاب ميشوند.
ماده16:اعضاي هيات رئيسه ميبايست ضمن پذيرش اساسنامه داراي شرايط زير باشند:
1-تابعيت جمهوري اسلامي ايران و التزام به قانون اساسي
2- عدم اشتهار به فساد اخلاقي و سوابق سوءمالي
3-نداشتن سابقه كيفري موثر
4- دارا بودن كارت پايان خدمت وظيفه عمومي و يا معافيت دائم.
5-داشتن مدرك كارشناسي در يكي از رشتههاي مرتبط با انجمن
6-تعهد به اجراي ضوابط و آئين نامهها و مصوبات انجمن
تبصره: سابقه كاري افراد متقاضي با تشخيص هيات رئيسه ميتواند جايگزين بند5 باشد.
ماده17: هيات رئيس ميتواند در نخستين جلسه خود به انتخاب رئيس،نايب رئيس،خزانهدار،دبير و سخنگو از ميان اعضاء خود اقدام نمايد.
تبصره: هر فرد فقط دو دوره متوالي مي تواند به عنوان عضو هيات رئيسه انتخاب شود.
ماده18:اسناد و اوراق مالي و تعهدآور و نيز مكاتبات عادي و اداري انجمن با امضاء ثابت رئيس و امضاي متغير به تشخيص هيات رئيس داراي اعتبار است.
ماده19: رئيس در قبال كليه اقدامات و فعاليتهاي اجرايي انجمن مسئوليت داشته و بايد در قبال مجمع عمومي هيات رئيسه، بازرسان و ساير مراجع ذي صلاح پاسخگو باشد.
ج:بازرسان
ماده 20:مجمع عمومي ميتواند به منظور بررسي اسناد امور مالي،تهيه گزارش از وضعيت حسابهاي سالانه و اعلام نظر درباره گزارش رئيس و هيات رئيسه يك نفر را به عنوان بازرس اصلي و يك نفر را به عنوان بازرس علي البدل براي دو سال از بين اعضا يا خارج انتخاب نمايند. در عين حال بازرسان نبايد از اعضاي هيات رئيسه باشند.
ماده 21: بازرسان بدون اينكه حق دخالت مستقيم در امور اجرايي انجمن را داشته باشند در هر زمان ميتوانند به اسناد مدارك و پروندهها مراجعه و اطلاعات لازمه را كسب و عنداللزوم تذاكرات ضروري را به مسئولان و متصديان امر بدهند و در صورت برخورد با نارسايي يا تخلف در حين رسيدگي خود مراتب را به مجمع عمومي و در صورت ضرورت به مراجع ذيصلاح اطلاع دهند.
فصل سوم:امورمالي،محاسباتي،انحلال،تسويه و امور عمومي
امور مالي و محاسباتي
ماده 22: تمامي فعاليتهاي مالي انجمن ميبايد از طريق يكي از بانكهاي رسمي وقانوني كشور و با افتتاح حساب جاري صورت پذيرد و هرگونه فعل و انفعال مالي صرفا مييابد از مجراي حساب جاري انجمن باشد.
ماده 23: منابع مالي انجمن عبارت است از:
1- حق عضويت اعضاء
2- كمك اشخاص حقيقي و يا حقوق با تصويب هيات رئيس جهت قبول يا رد آنها
3- كمك مالي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي.
4- كمك ساير تاسيسات ونهادهاي دولتي ايراني
5- درآمد حاصل از فعاليتهاي جانبي و اقتصادي انجمن در جهت منافع اعضاء
تبصره1:هرگونه فعاليت انتفاعي و كسب درآمدهاي متفرقه در راستاي اهداف فرهنگي انجمن منوط به كسب مجوزهاي لازم از مراجع ذي ربط بوده و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز در چارچوب قوانين همكاري لازم را با انجمن خواهد داشت.
تبصره2: در صورت بهره مندي انجمن از كمكهاي مالي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، وزارتخانه مزبور مجاز است مطابق آئين نامه كمك به موسسات فرهنگي خود(مصوبه هيات وزيران) از طريق ناظر مالي برچگونگي انجام هزينههاي مربوط به خود نظارت نمايد.
انحلال و تسويه
ماده 24:انجمن در صورت عدول از مفاد اساسنامه و بروز تخلفات احتمالي، حسب مورد،وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي حق ابطال مجوز فعاليت انجمن مربوطه را داشته و در خصوص ادامه فعاليت انجمن، وزارتخانه مزبور مطابق قوانين و مقررات خود عمل خواهد كرد.
ماده 25: انجمن در صورت انحلال،براي تسويه اموال و تعهدات خود تابع قوانين و مقررات عمومي خواهد بود.
امور عمومي
ماده 26: تمامي تغييرات پس از طي مراحل اساسنامهاي و تائيد نهايي هيات رسيدگي به امور مراكز فرهنگي،فقط از طريق دبيرخانه هيات رسيدگي به امور مراكز و موسسات فرهنگي و هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به اداره ثبت شركت ها براي ثبت تغييرات اعلام ميگردد.
ماده 27: درباره مسائلي كه در اين اساسنامه پيش بيني نشده طبق مقررات قانوني حاكم بر موسسات غيرتجاري و ضوابط تاسيسات موسسات و مراكز فرهنگي مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي رفتار خواهد شد.
انتهاي پيام