بهره‌برداري كامل از طرح كراس تا پايان تابستان

آخرين وضعيت سازه‌هاي نفتي براي سوآپ در شمال كشور

طرح انتقال و فرآورش نفت خام كشورهاي حوزه درياي خزر(كراس) با هدف افزايش عمليات سوآپ از مسير ايران تا اواخر تابستان امسال به طور كامل به بهره‌برداري مي‌رسد.

طرح انتقال و فرآورش نفت خام كشورهاي حوزه درياي خزر(كراس) با هدف افزايش عمليات سوآپ از مسير ايران تا اواخر تابستان امسال به طور كامل به بهره‌برداري مي‌رسد.

علي محمدي ـ مجري طرح انتقال و فرآورش نفت خام كشورهاي حوزه درياي خزر ـ در گفت‌وگو با خبرنگار انرژي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با اعلام اين‌كه اين طرح تاكنون 91 درصد پيشرفت داشته است گفت: تكميل طرح تا پايان تابستان امسال محقق مي‌شود.

وي با اعلام اجراي اين طرح در سه فاز توضيح داد که در فاز اول و دوم با ساخت اسكله نفتي، تاسيسات ذخيره‌سازي و امتزاج نفت‌های خام وارداتي از كشورهاي حوزه درياي خزر در پايانه نكا، احداث خط لوله حد فاصل پايانه نكا تا تاسيسات ری به همراه مراکز انتقال و فشارشكن‌هاي مسير و تاسيسات ذخيره‌سازي در ري، شرایط انتقال نفت خام تا 370 هزار بشكه در روز به منظور ارسال به پالايشگاه‌هاي شهيد تندگويان تهران و تبريز ـ البته با انجام اصلاحات لازم در پالايشگاه‌های مذکور ـ فراهم شد.

به گفته محمدي طي هشت سال گذشته سوآپ نفت خام از مسير ايران توسط تاسيسات فاز اول و دوم اين طرح صورت گرفته است.

مجري طرح با اشاره به اينكه در حال حاضر فاز سوم طرح با هدف افزايش ظرفيت انتقال از 370 هزار بشكه به 500 هزار بشكه نفت خام در روز در دست اجراست، تاریخ بهره‌برداري از اين فاز را پايان تابستان امسال اعلام كرد.

وي با اشاره به اين‌ كه هزينه مورد نياز براي اجراي اين طرح 387 ميليارد و 500 میلیون ريال پیش‌بینی شده بود گفت: 2987 ميليارد و 500 میلیون ريال آن در فازهای اول و دوم و 400 ميليارد ريال آن نيز در فاز 3 هزينه شد.

به گفته محمدی سرمايه مورد نياز این طرح از منابع داخلي تخصیص یافته به وزارت نفت تامین شده است.

محمدي در مورد برگشت سرمايه اين طرح نيز توضيح داد: در چهار سال نخست بهره‌برداري از فازهای اول و دوم طرح، هزينه‌هاي انجام شده به صورت كامل برگشت داده شد.

وي با اشاره به اين كه در بخش‌هاي مهندسی، ساخت و اجرا طرح كراس بيش از دو ميليون و 600 هزار نفرساعت فعاليت انجام شده است تاكيد كرد: اتمام طرح طبق برنامه زمان‌بندی یکی دیگر از ویژگی‌های بارز این طرح است.

مجري طرح انتقال و فرآورش نفت خام كشورهاي حوزه درياي خزر با اشاره به تکمیل واتمام فاز سوم طرح، بهره‌گیری از توان متخصصان ايراني در طراحي، مهندسي، اجراء و همچنین استفاده از خدمات توليدكنندگان و سازندگان داخلی درساخت و تکمیل تجهيزات به کارگرفته شده در این فاز را از مهمترين مشخصه‌هاي بارز طرح دانست.

سوآپ نفت از شمال ايران

وي با اشاره به اينكه انتقال نفت خام و فرآورده‌هاي نفتي از طريق خطوط لوله و نیز بهره‌گيري از مسيرهاي ريلي، جاده‌اي و دريايي انجام مي‌پذیرد، ایمن‌ترین و اقتصادي‌ترين راه انتقال را استفاده از خطوط لوله دانست و توضيح داد: انتقال نفت خام و فرآورده‌هاي نفتي از اين طريق علاوه بر موارد فوق در حفظ مسائل زيست محيطي نسبت به ساير روش‌های انتقال از اطمینان بالاتری برخوردار است.

محمدي از امتيازات اجراي اين طرح را علاوه بر درآمد حاصل از سوآپ نفت خام، كاهش هزينه‌هاي ناشی از انتقال خوراك اولیه به پالايشگاه‌هاي تبريز و تهران از حوزه های نفتی جنوب کشور عنوان كرد.

انتهاي پيام

  • دوشنبه/ ۲۶ تیر ۱۳۹۱ / ۱۰:۰۳
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 91042615472
  • خبرنگار :