بازرس انجمن عکاسان ایران با اشاره به توان مالي انجمن براي اجرای برنامه «10 روز با عكاسان» و لغو اين برنامه گفت: در واقع اين تغيير در برنامه ، ضرر معنوی و فرهنگی بزرگي به جامعه عکاسی وارد کرد و عکاسان فرصت مناسبی را برای گفتمان ، دور هم جمع شدن و تبادل نظر و بسیاری از امور آموزشی از دست دادند.
به گزارش بخش تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حسن غفاری با اشاره به برنامه بزرگ «10 روز با عکاسان» به عنوان یکی از بزرگترین برنامههای این انجمن برای جامعه عکاسی ، تصریح کرد: کارگروهها و هماهنگیها و قولهای زیادی برای برگزاری این برنامه بزرگ انجام شد تا این گردهمآیی هر چه بهتر برگزار شود اما چند روز مانده به برگزار با کنار رفتن اسپانسرها این برنامه کنسل شد و همه فرصت عکاسان برای دور هم جمع شدنشان به یک برنامه آن هم در آذرماه موکول شد.
این عضو ارشد انجمن عکاسان با بیان اینکه متاسفانه توقف در برنامهها به دلیل مسائل اقتصادی بین گروهها و سایتهای تازه نفس نظیر سایت «دوربین دات نت» و یا «انجمن عکاسان» که در سطحی ملی است، فرقی نمیگذارد، گفت: برنامه در هر دو این گروهها متوقف میشوند و آنها با حضور یا عدم حضور اسپانسر متضرر خواهند شد و این بدترین آسیب است.
غفاری با تاکید بر اینکه این تغییر ضرر معنوی و فرهنگی مهمی را به جامعه عکاسی وارد کرد، گفت: عکاسان فرصت مناسبی را برای گفتمان ، دور هم جمع شدن و تبادل نظر و بسیاری از امور آموزشی از دست دادند و حالا انها تنها در آذر ماه امسال فرصت برای این امور را دارند.
وي با اشاره به تحولات انقلاب دیجیتال و تاثیرات آن در زندگی امروز، تصريح كرد: دوربین و عکاسی، شرایط و فضای نسبتا باز برای کار، گروهها و انجمنهایی را با سلیقههای یکسان یا متفاوت پرورش داده که با همکاری و رفاقت با يكديگر کارهای مشترک زیاد ، متنوع و موثری را انجام می دهند.
اين عكاس با بيان اينكه گروهها و انجمنها مستقل و جهتدار در عكاسي برای آموزش ، تولید و ایجاد سوژه ، به روز کردن اطلاعات در مورد عکاسی و ابزار آلات عكاسي برنامههاي متفاوتي دارند، گفت: در این میان برخی گروهها که در پایتخت قرار گرفتهاند از بخت و اقبال بیشتری برخوردارند و توانستهاند با تبادل وهمراه کردن عکاسان به خصوص جوانترها در تهران و شهرستانها برنامههای خوبی را در جهت کلاس های اموزشی، کارگاهها ، نشریات و منابع اطلاعرسانی و... اجرا کنند و از پتانسیل عکاسان و فضاهای عکاسی در شهرستان استفاده کنند و در همه این موارد انجمن عکاسان در خط مقدم انها قرار دارد و هر اتفاقی که برای ان بیافتد در روحیه و روند فعالیت مابقی گروهها اثر می گذارد.
وي با اشاره به تعدادی از گروههاي فعال در اين حوزه كه تاکنون بدون حمایتهای دولتی و تنها با همکاری برخی اسپانسرهای خصوصی جای خوبی بین جامعه عکاسی باز کردهاند، گفت: اين گروهها و سايتها در كنار مجموعهاي چون انجمن عکاسان ایران قرار دارند اما در شرايط بد اقتصادي بين اين دو هيچ فرقي وجود ندارد و هر دو با نبود منابع مالي، متوقف ميشوند.
اين عكاس گفت: واقعیت این است که شرایط سیاسی و اقتصادی در شیر خوردنی روزانه مردم تا جریانها و مسائل فرهنگی آنها پيشروي كرده و پا پس کشیدن اسپانسرها برای حمایت از برنامه انجمن عکاسان و سایر برنامه ها در اين شرايط کاملا قابل پیش بینی و قابل درک است. چرا که بیشتر شعارها ، حرفها و قولها در مورد حمایت از گروههای هنری و حرکتهای قابل تقدیر آنها بسیار کند و در بسیاری موارد متوقف کننده است.
غفاری با تاكيد بر اينكه عکس و عکاسی و بسیاری از فعالان امروز جامعه عکاسی در چند دهه گذشته اثر بسیار عمیق و سازندهای در تحولات بزرگ کشور داشتهاند،گفت: نباید گذاشت به دلخواه یا تغییر خواسته یک اسپانسر چنین حرکت مهمی متوقف شود و اميدورايم مسئولان فرهنگی با حمایت بیشتر از تشکلها و گروههای فعال و موثر امکان فعالیت بیشتر را فرام كنند.
این عکاس مستند اجتماعی با اشاره به تلاشهای اعضای هیات امنای انجمن عکاسان و تلاشی که برای برگزاری برنامه «10 روز با عکاسان » داشتند، گفت: این افراد منتخب جامعه عکاسی بوده و همه عکاسان به تلاش و دلسوزی انها کاملا واقف و شاهد هستند و من نيز به عنوان بازرس شاهد تلاش و نگرانی آنها تا لحظات آخر اعلام کنسل شدن برنامه بودم و دیدم که برخلاف میل و خواستهشان مجبور به این تغییر شدند.
انتهای پیام