رييس فدراسيون شطرنج اظهار داشت: بودجهاي كه وزارت ورزش و جوانان براي اين فدراسيون در نظر گرفته است، تنها 40 درصد تقويم فدراسيون را تشكيل ميدهد و براي 60 درصد باقي مانده مجبور هستيم بسياري از برنامههاي فدراسيون را لغو كنيم.
محمد جعفر كامبوزيا در نشست خبري كه با حضور اعضاي فدراسيون و كادر فني تيم ملي شطرنج نوجوانان برگزار شد، بيان كرد: ما هنوز تكليف حرفهاي يا آماتور بودنمان را نميدانيم. چرا كه در بحث بودجه ما را حرفهاي حساب ميكنند و 50 درصد بودجه اختصاص ميدهند و وقتي مي گوييم كه ميخواهيم كاسپاروف درست كنيم ميگويند نيمه حرفهاي هستيد و لازم نيست پول حرفهاي هزينه كنيد.
كامبوزيا در ادامه درباره برگزاري ليگ و تامين هزينهها نيز اظهار كرد: در نظر داريم ليگ را به طور متمركز برگزار كنيم و اين موضوع كمك بزرگي را به فدراسيون ميكند. از سوي ديگر خوشبختانه بخشي از باشگاهها نيز خصوصي هستند و مقداري از هزينهها را تامين ميكنند.
كامبوزيا درباره تغيير و تحولات اخير فدراسيونها و واكنش بازيكنان ملي نيز تصريح كرد: تغيير رييس فدراسيون جزو اختيارات وزير ورزش و جوانان است. البته اعتقاد دارم بازيكن وظيفهاش بازي كردن در چارچوب سياستهاي فدراسيون و وزارت ورزش و جوانان است و نبايد در كارهاي ديگر دخالت كند.
وي ادامه داد: اگر بازيكني به دليل تعويض رييس فدراسيون از شركت در مسابقات سر باز زند، كار اشتباهي را مرتكب شده است.
در ادامه اين نشست نايب رييس فدراسيون شطرنج با اشاره به قهرماني شطرنج بازان نوجوان در مسابقات آسيا، گفت: وضعيت شطرنج ايران در آسيا پله پله بهتر ميشود و فدراسيون نيز توجه ويژهاي به ردههاي پايه دارد كه اكنون نتيجهاش را مشاهده ميكنيم و مسابقات سريلانكا يك جهش فوقالعاده براي شطرنج بازان نوجوان بود. همچنين چهار ماه ديگر نيز مسابقات قهرماني نوجوانان جهان در اسلووني را در پيش رو داريم و از الان براي آن برنامهريزي كرديم و اميدواريم در اين رقابتها نيز نتايج مطلوبي را كسب كنيم.
وي در ادامه خبر از ميزباني شطرنج ايران در سال 2013 داد و بيان داشت: به اين دليل كه تعداد نفرات زيادي در مسابقات ردههاي سني آسيا شركت ميكنند كنفدراسيون آسيا در نظر دارد مسابقات را در دو گروه سني 8 ـ 10 ـ 12 و 14 ـ 16 ـ 18 برگزار كند كه ايران در سال 2013 ميزباني گروه سني اول را قبول كرده است .
در ادامه از عليرضا شفيعي پرسيده شد كه آيا فدراسيون براي اين كه جايگزيني براي الشن مرادي دارد؟ و او اين طور پاسخ داد: الشن مرادي در سال گذشته براي ادامه تحصيل به خارج از كشور رفت و در مدت زمان كوتاهي كه به ايران بازگشت براي حضور در المپياد جهاني با او صحبت كرديم كه او به دليل آغاز ترم جديد دانشگاهش گفت نميتواند در اين مسابقات حاضر شود.
وي ادامه داد: البته ايران استعدادهاي زيادي نظير دريني و علوي مقدم در شطرنج دارد كه اين افراد استاد بزرگهاي شطرنج ايران هستند، بنابراين جاي خالي مرادي زياد به چشم نميآيد.
شفيعي همچنين درباره مسابقات جهاني اسلووني و برنامه فدراسيون نيز، اظهار داشت: در اين مسابقات شانسمان را محدود نميكنيم و بازيكناني را كه اسپانسر دارند با هزينههاي اسپانسرهايشان اعزام ميكنيم. همچنين مدال آوران آسيا و قهرمانان سال گذشته نيز با هزينههاي فدراسيون در اين رقابتها حاضر ميشوند.
وي افزود: ما ميدانيم كه رقباي مطرحي را در اسلووني خواهيم داشت. بنابراين تمرينات را دوباره آغاز كردهايم و در تهران و استانهاي ديگر اردوهاي متمركز و غير متمركز در نظر داريم. همچنين تا يك ماه ديگر نيز ليست نفرات اعزامي به مسابقات اسلووني اعلام ميشود.
در ادامه اين نشست سرمربي تيم ملي شطرنج نوجوانان ايران با ابراز خوشحالي از برگزاري اين نشست بيان داشت: ورزشهايي مانند فوتبال اجازه نميدهد كه فعاليتهاي رشتههاي نظير شطرنج گفته شود.
خسرو هرندي درباره مسابقات سريلانكا گفت: در سريلانكا كادر مربيگري و سرپرستي خوبي داشتيم، همچنين آرامش كادر مربيگري و بازيكنان فراهم بود. تيم ايران در اين مسابقات امكان كسب طلاي بيشتري را داشت كه متاسفانه شانس 100 درصد نياورديم. با اين حال نتيجه قابل قبولي را كسب كرديم.
هرندي در پاسخ به پرسش يكي از خبرنگاران مبني بر اين كه شركت ساره خادم در رده زير 18 سال نظر خودش بود يا كادر فني؟ با توجه به اين كه رده اصلي ايشان زير 16 سال است، اظهار كرد: هدف اصلي مسابقات رده سني جهان، ساختن بازيكن است و ساره خادم در رده زير 16 سال از ساير رقبا بالاتر بود و وقتي بازيكني از حد يك رده سني بالاتر است نبايد به خاطر تبليغات و يا مسايل ديگر او را هدر دهيم. از سوي ديگر طلاي رده سني زير 18 سال خيلي با ارزشتر از رده سني 16 سال است و اين تصميم با مشورت كادر فني گرفته شد.
هرندي در پاسخ به پرسش ديگر كه آيا قهرمانان شطرنج مانند قائم مقامي از بي انگيزه بودن حرف ميزنند، براي شطرنج بازان ديگري كه جاي استاد بزرگهاي فعلي را ميگيرند، چه برنامهاي داريد كه حفظ شوند و اسمي از بيانگيزه بودن نياورند؟ گفت: اين قانون طبيعت است كه هر ورزشكاري دورهاي را براي خود داشته باشد، اما بايد آنقدر احساس رقابت وجود داشته باشد كه خود بازيكن حرفي از نبود انگيزه نزند. از سوي ديگر انگيزه بازيكنان، بقاي آنها در تيم ملي است و من معتقد هستم فدراسيون براي شطرنج بازان چيزي كم نگذاشته است.
انتهاي پيام