«طالبی ساوه» به نام این شهر، به کام دیگران

چند روزی است که برخي سودجویان با انتقال طالبی شهرهای دیگر کشور به شهر ساوه و در مجاورت اراضی این شهر که به کشت طالبی اختصاص یافته است، اقدام به فروش این محصول به نام طالبی ساوه می‌کنند که این اقدام نارضایتی کشاورزان این شهر و تضییع حقوق آنان را به دنبال داشته است.

چند روزی است که برخي سودجویان با انتقال طالبی شهرهای دیگر کشور به شهر ساوه و در مجاورت اراضی این شهر که به کشت طالبی اختصاص یافته است، اقدام به فروش این محصول به نام طالبی ساوه می‌کنند که این اقدام نارضایتی کشاورزان این شهر و تضییع حقوق آنان را به دنبال داشته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه مرکزی، یک تولید کننده طالبی در ساوه در این خصوص گفت: از آنجايي كه گرمای هوای ساوه در سال جاری کمی دیرتر آغاز شد، محصول طالبی این شهر نیز تقریبا در نیمه دوم تیرماه برداشت می‌شود با اين وجود مدتی است برخی افراد اقدام به فروش طالبی شهرهای دیگر با نام طالبی ساوه می‌کنند که فروش آن در شهر ساوه موضوع را عجیب‌تر جلوه مي‌دهد.

"رضا قاسمی" با بیان اینکه عمده طالبی این شهرستان در منطقه آوه کشت می‌شود، افزود: عرضه کنندگان طالبی شهرهای دیگر به دلیل تبلیغ در فروش این محصول در مجاورت مزارع طالبی منطقه آوه مستقر شده و اقدام به فروش می‌کنند.

یک تولید کننده دیگر این محصول نیز به خبرنگار ایسنا، گفت: بهترین و مرغوبترین طالبی کشور در ساوه تولید می‌شود که از نظر طعم و اندازه محصولی منحصر بفرد است و با طالبی شهرهای دیگر قابل مقایسه نیست.

"حسین‌رضا بهاری" افزود: طبیعی است که عده‌ای برای فروش بهتر و بیشتر این محصول که در شهرهای دیگر کشت شده به ساوه بیایند و باعث تضییع حقوق کشاورزان شوند که از مسوولان شهرستان به ویژه دستگاه قضایی و دادستان محترم تقاضای رسیدگی داریم.

یک کشاورز دیگر نیز در این خصوص گفت: شهرستان ساوه در شاهراه کشور قرار دارد و حجم زیادی از گردشگران و مسافران را به ویژه در این فصل به خود اختصاص می دهد و با عبور از این شهر اقدام به خرید طالبی شهرهای دیگری که به نام طالبی ساوه عرضه می‌شود می‌کنند در حالیکه مرغوبیت طالبی ساوه را نداشته و این باعث بدبینی و تبلیغ منفی محصولات تولیدی این منطقه در بین مردم می‌شود.

"بهرام‌علی رضائیان" اظهار کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که عرضه طالبی شهرهای دیگر به نام ساوه در پی دارد این است که طالبی نامرغوب و با کیفیت پائین به عنوان نوبرانه و با قیمت بالا به فروش می‌رسد اما، در موقع برداشت طالبی ساوه که حاصل دسترنج تولیدکنندگان زحمتکش این شهرستان در هوای گرم و طاقت فرسای 40 درجه‌ای این منطقه است، قیمت این محصول به شدت کاهش یافته و کشاورزان و تولیدکنندگان از این حیث متضرر می‌شوند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساوه نیز در این خصوص به خبرنگار ایسنا گفت: سالانه بیش از سه هزار هکتار از اراضی این شهرستان به کشت طالبی اختصاص می‌یابد و پیش‌بینی می‌شود در سال‌جاری برداشت این میوه به بیش از 70 هزار تن برسد.

"جمشید توحیدلو" افزود: در شهرستان ساوه از ‪ ۱۰۶‬هزار هكتار اراضي سالانه حدود‪ ۷۰‬هزار هكتار آن به كشت انواع محصولات كشاورزي اختصاص مي‌يابد.

وی با اشاره به اینکه میزان برداشت ازهرهکتار طالبی به طور متوسط 25 تن است، اظهار کرد: طالبی ساوه به عنوان یک محصول مرغوب این شهرستان دارای برندی است که باعث شده عده ای در شهرهای مختلف کشور محصول طالبی خود را با نام این شهرستان عرضه کنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساوه اضافه کرد: سیاست‌گذاری بازار و نظارت بر فروش کالاهای مختلف و بالتبع محصولات کشاورزی برعهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است که باید مانع از عرضه محصولات تولیدی یک شهرستان با نام شهرستانی دیگر شوند.

توحیدلو تصریح کرد: به نظر می رسد شکل گیری یک تشکلی با عضویت تولید کنندگان و کشاورزان شهرستان به منظور دفاع از حقوق خود و مدیریت آن توسط تولید کنندگان محصولات کشاورزی به عنوان راه کاری برای حل این مشکل کارگشا باشد.

طالبی ساوه

طالبي ساوه

طالبي ساوه

گزارش از "علي فرقاني" خبرنگار ایسناي منطقه مرکزی

انتهاي پیام

  • سه‌شنبه/ ۳۰ خرداد ۱۳۹۱ / ۱۰:۰۲
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 91033016909
  • خبرنگار :