اما و اگرهاي تاخير در ساخت ورزشگاه 15 هزار نفري بروجرد

بروجرد فاقد ورزشگاه و استاديوم ورزشي مناسب و در خور شان براي برگزاري مسابقاتي همچون فوتبال است.

بروجرد فاقد ورزشگاه و استاديوم ورزشي مناسب و در خور شان براي برگزاري مسابقاتي همچون فوتبال است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشچویان ایران(ایسنا)، منطقه لرستان، چندی پیش مسابقه تیمهای گهر زاگرس دورود با تیم ایران جوان بوشهر در ورزشگاه شهرداری بروجرد برگزار شد اما به دلیل کمبود جایگاه برای تماشاچیان به روی دیوارهای ورزشگاه و ساختمانهای اطراف ورزشگاه برای تماشای مسابقه رفته بودند.

چون این ورزشگاه در بلوار بهشت و برسر راه شهرک اندیشه قرار دارد در این بازی به دلیل خیل عظیم طرفداران و دوستداران فوتبال از یک ساعت قبل از شروع بازی راه بسته شده بود و ساکنین شهرک برای رفت و آمد مجبور شدند از راه دیگر تردد کنند.

بروجرد با دارا بودن جمعیت 400 هزار نفر و وجود پتانسیل و ظرفیت‌های بالا، ظرفيت لازم برای برگزاری مسابقات مهم را داشته ولی ورزشگاه در خور وشان شهرستان وجود ندارد و این درحالی است که در دهه 70 با سفر مقام معظم رهبری به لرستان طرح ورزشگاه 15 هزار نفری در شهرستان بروجرد مطرح شده است اما با گذشت 20 سال هنوز خبری از ساخت این ورزشگاه نیست.

یک کارشناس ورزش در این رابطه به خبرنگارایسنا گفت: با دمیدن سوت آغاز مسابقه تیمهای گهر زاگرس دورود با تیم ایران جوان بوشهر توسط داور مسابقه، در ورزشگاه شهرداری بروجرد، به ناگهان جامعه ورزش لرستان و به‌خصوص بروجرد متوجه کم و کاستی‌های موجود در راه داشتن یک ورزشگاه استاندارد برای برگزاری آبرومندانه مسابقات فوتبال مهم در این شهرستان شدند.

فرهاد داودوندی افزود: حالا دیگر همه متوجه شدند که شهر چهارصد هزار نفری بروجرد نمی‌تواند برای همیشه به ورزشگاه ناقص و پیر شهر خود ( ورزشگاه شهید علی بیات ) اتکا کند.

وی اظهارکرد: ورزشگاه‌های خصوصی و ناتمام شهرداری و نساجی نیز که بیشتر به درد تمرین یا بازیهای دوستانه می خورند، جوابگوی خیل علاقمندان برای برگزاری مسابقات رسمی و مهم فوتبال نیستند.

کارشناس ورزش، تصریح کرد: این نقائص در ورزش و به‌خصوص فوتبال بروجرد در حالی خود را نشان می‌دهد که بدانیم از دهه 70 شمسی و خوشبختانه توام با سفر مقام معظم رهبری به لرستان، استارت طرح ورزشگاه 15هزار نفری بروجرد زده شد و مسوولین امر می‌توانستند با سرعت بخشیدن به ساخت و ساز طرح اهدائی مقام معظم رهبری، تاکنون بروجرد را صاحب یک ورزشگاه استاندارد چند هزار نفری کرده باشند.

داودوندی ادامه داد: در این مدت ظاهرا اعتبارات لازم جذب شد، زمین مورد نظر به تملک در آمد ، روال کارهای قانونی نیز طی شد، اما آنچنان که باید و شاید کارها بر طبق یک روال منسجم و سریع پیش نمی‌رود.

وی خاطرنشان کرد: برای جامعه ورزش شهرستان بروجرد قابل قبول نیست که روال کارهای اداری این‌چنین کُند پیش برود و برای علاقمندان به فوتبال شهر قابل قبول نیست که طرحی که در دهه 70 اعتباراتش به تصویب رسیده است اینک در دهه 90 هنوز مراحل قانونی و اداری را تمام و کمال طی نشده باشد.

کارشناس ورزش اذعان کرد: قابل قبول نیست که طرح 15هزار نفری اینک و پس از گذشت سالیان سال به 5 هزار نفری تقلیل پیدا کند.

فرهاد داودوندی اضافه کرد: شنیده‌ها حاکی از آن است که در سال 1375 زمین مورد نظر شناسائی و در سال 1388 رسما به تملک اداره ورزش و جوانان بروجرد درآمده و کارهای تسویه حساب با کشاورزان به پایان رسیده و ابتدای سال 1390 تحویل وزارت مسکن و...... شده است و مراحل خاک شناسی آن نیز به اتمام رسیده، حتی اعتباری حدود دو میلیارد تومان نیز به حساب ریخته شده است و اینک پیمانکار اداره کل مسکن و شهرسازی باید آستین همت را هر چه سریعتر بالا زده و تا بیشتر از این دیر نشده فاز اول 5 هزار نفری ساخت و ساز را که شامل جایگاه مخصوص و سکوهای دو طرف می‌شود را آغاز کند.

اين کارشناس ورزش اظهار کرد: اگر فرض را بر این بگذاریم که اداره ورزش و جوانان شهرستان بروجرد اینک در رابطه با اجرای این طرح فقط باید نظاره‌گر آغاز پروژه توسط پیمانکار مربوطه باشد، لازم است که اداره کل ورزش و جوانان استان هر چه سریعتر اقدامات قانونی را برای شروع ساخت پروژه 15هزار نفری ورزشگاه بروجرد آغاز کند.

داودوندی افزود: البته باز هم شنیده‌ها حاکی از جذب اعتبار 2 میلیارد تومانی تا آخر31 تیرماه 1391 بوده و اگر طرح تا آن‌زمان آغاز نشود احتمال برگشت اعتبار بسیار زیاد است.

وی ادامه داد: بالطبع با برگشت خوردن اعتبار دو میلیارد تومانی در صورت شروع نشدن پروژه، باز هم باید برای سالیان سال دیگر، مردم بروجرد با ورزشگاه قدیمی شهر خود بسوزند و بسازند و هر گاه قرار شد مسابقه مهمی در فوتبال کشور به میزبانی بروجرد برگزار شود، دوباره به مانند مسابقه گهر زاگرس دورود با ایران جوان بوشهر، مسوولینی که سالیان سال است در راه ساخت این ورزشگاه تعلل کرده اند، شرمنده خیل عظیم علاقمندان به ورزش در شهرستان بروجرد مي‌شوند.

رئیس اداره ورزش و جوانان بروجرد در این رابطه با خبرنگار ایسنا گفت: سال 87 با ورود خود به تربیت بدنی بروجرد پیگیر تملک این زمین‌ها بودم و این زمین‌ها از سال 75 سندشان به نام دولت ثبت شد.

محمود ترابی افزود: ولی از سال 75 تا 88 کشاورزانی که روی این زمین‌ها کار می‌کردند از واگذاری این زمین‌ها ممانعت می‌کردند.

وی اظهارکرد: در نهایت از طریق واحد حقوقی و پیگیری اداره توانستیم این زمین‌ها را تملک کرده و این زمین‌ها را از کشاورزان بگیریم.

رئیس اداره ورزش و جوانان بروجرد، تصریح کرد: در نهایت به استان اعلام کرده‌ایم که زمین مهیا بوده و بیایند زمین را تحویل بگیریند و در این راستا مکاتبه‌ای با مدیرکل ورزش و جوانان و با مسکن و شهرسازی شهرستان نيز مکاتبه شد و مسکن و شهرسازی شهرستان با استان مکاتبه کرد که در نهایت از وزارت مسکن برای تحویل زمین به بروجرد آمدند.

وی خاطرنشان کرد: نماینده وزارت مسکن آقای مظاهری نماینده پروژه‌های منطقه 4 و6 کشور به بروجرد آمد و زمین را تحویل آنها دادیم.

رئیس اداره ورزش و جوانان بروجرد ادامه داد: آنها چند روزی نقشه زمین را کشیدند و خاکشناسی آنجا نیز انجام و نقشه تهیه شد که رونوشت نقشه را نیز به ما دادند.

محمود ترابی با رد تقلیل ورزشگاه 15هزار نفری به 5 هزار نفری، اضافه کرد: فاز اول این ورزشگاه 5 هزار نفره بوده وهم اکنون اگر بخواهند پروژه را شروع کنند زمین مهیا است و مشکلی وجود ندارد.

وی اظهارکرد: زمین تحویل وزارت مسکن شده و 2 میلیارد تومان اعتبار نيز طبق گفته مسوول برنامه و بودجه اداره کل تربیت استان برای این پروژه در سال 90 در نظر گرفته‌اند.

رئیس اداره ورزش و جوانان بروجرد، گفت: به دليل ملي بودن طرح منتظریم ازطریق مسکن استان و وزارت مسکن پیمانکار را معرفی کنند و شروع به کار شود.

ترابی با بیان اینکه تمام مراحل قانونی طی شده است، افزود: یکی از منافع ساخت ورزشگاه در شهرستان این بوده که سرانه ورزش را در استان بالا می‌برد چراكه بروجرد پتانسیل برگزاری مسابقات ملی را دارد.

معاون استاندارلرستان نیز در این راستا به خبرنگار ایسنا گفت: ورزشگاه 15 هزار نفری شهرستان بروجرد جز پروژه های سفر مقام معظم رهبری به لرستان بوده و انتظار می‌رود که زودترعملیاتی شود.

سجاد معین افزود: این پروژه از طریق راه و شهرسازی پیگیر بوده اما اعتباری که برای این ورزشگاه در نظر گرفته شده کم بوده به همین خاطر هنوز عملیاتی نشده است ولي انتظار می‌رود هر چه زودتر ردیف اعتباری بگیرد و کارهایش عملیاتی شود.

گزارش: زهره گودرزي خبرنگار ايسناي لرستان

انتهاي پیام

  • یکشنبه/ ۲۱ خرداد ۱۳۹۱ / ۱۰:۵۴
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 91032111593
  • خبرنگار :