برای نخستین بار درکشور و با هدف حفاظت از تنوع زیستی و گونههای با ارزش جانوری آهوی ایرانی در دشت قزوین تکثیر و احیا میشود.
"علیآقا فرهادی"، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،منطقه قزوین، با اعلام این خبر گفت: بررسی کارشناسان نشان داد منطقهی بویینزهرا مستعد پرورش گونهی آهو است از اينرو ابتدا حفاظت زیستگاه و سپس کار تکثیر انجام ميشود.
به گفتهی وی، به علت تغییرات در شرایط زیستگاهی و حساس بودن، این گونهی جانوری در معرض تهدید قرار دارد و باید برای حفاظت آن اقدام جدی شود که بدين منظور برای نخستین بار در کشور طرح تکثیر آهوی ایرانی در قزوین اجرا ميشود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قزوین افزود: بررسي برای تکثیر آهوی ایرانی از سال 90 آغاز شد و از ابتدای امسال محوطهسازی ميشود و پرورش آهو در پارک امام بویینزهرا با همکاری شهرداری این شهر انجام و در دشت بویینزهرا رهاسازی ميشوند.
فرهادی شمار آهوانی که پرورش مييابند، تصریح کرد: 30 آهو از سازمان محیط زیست برای پرورش در بویینزهرا نگهداری ميشوند.
وی با اشاره به گونههای جانوری نادر استان گفت: گونهی سیاهگوش در منطقهی آبگرم و آوج، الموت و طارم سفلی، گربهی جنگلی، گربهی وحشی و پلنگ و پرندهها از گونههای جانوری نادر موجود در عرصههای طبیعی استان است.
به گفتهی مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قزوین، مقرر شد براي حفاظت از تنوع زیستی و معرفی گونههای با ارزش مستندی از پلنگ استان قزوین با همکاری صدا و سیمای مرکز قزوین تهیه شود.
فرهادی با اشاره به فعالیتهای انجام شده در حوزهی معاونت محیط طبیعی در سال گذشته تصریح کرد: براي احیای گونههای در حال انقراض در سنوات اخیر دو منطقهی آبگرم و آوج با مساحت 157 هزار هکتار و منطقهی الموت غربی و بخشی از قسمت مرکزی شهرستان قزوین با مساحت 87 هزار هکتار به عنوان منطقهی شکار و تیراندازی ممنوع معرفی و تبدیل شد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به موقعیت مکانی استان قزوین و جاذبههای طبیعی آن و تقاضای فراوان برای شکار و صید اقدامات مدیریتی و محدودیت تعداد صدور پروانهی شکار انجام شد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قزوین تاکید کرد: ادارهی کل محیط زیستف سال پيش، بیش از 1000 پروانهی شکار و صید برای متقاضیان صادر كرد که به علت فشار بر عرصههای طبیعی این میزان به نسبت سال 89، 50 درصد کاهش داشت.
فرهادي يادآور شد: بررسی وضعیت جمعیت وحوش، سرشماری پرندگان آبزی و بررسی وضعیت پرندگان خشکزی در راستای برآورد جمعیتی و شناخت زیستگاهها و اعمال مدیریت بر آن از دیگر اقدامات در حوزهی معاونت محیط طبیعی این اداره است.
انتهاي پيام