در جمع خبرنگاران،

ولايتي: 1+5 قبل از مسكو با يكديگر مشورت كنند تا نتايج ملموس‌تري حاصل شود

مشاور مقام معظم رهبري در امور بين‌الملل با اشاره به مذاكرات ايران و 1+5 اظهار كرد: اگر طرفين به دنبال مذاكرات سازنده باشند بايد در چارچوب قواعد بين‌الملل به توافق برسند.

مشاور مقام معظم رهبري در امور بين‌الملل با اشاره به مذاكرات ايران و 1+5 اظهار كرد: اگر طرفين به دنبال مذاكرات سازنده باشند بايد در چارچوب قواعد بين‌الملل به توافق برسند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، علي‌اكبر ولايتي در جمع خبرنگاران درباره احتمال تعليق غني‌سازي اورانيوم از سوي ايران اظهار كرد: تا آنجا كه من از مواضع نظام جمهوري اسلامي ايران اطلاع دارم بنايي در متوقف كردن غني‌سازي وجود ندارد.

وي در پاسخ به اين سوال كه ايران درباره غني‌سازي 20 درصد چه رويكردي دارد، گفت: درباره غني‌سازي 20 درصد آقاي جليلي نظرش را گفته است و بقيه مطالب را در مسكو خواهد گفت.

مشاور مقام معظم رهبري در امور بين‌الملل با اشاره به مذاكرات مسكو اظهار كرد: فكر مي‌كنم اگر طرفين به دنبال مذاكرات سازنده باشند بايد در چارچوب قواعد بين‌الملل به توافق برسند و تا جايي كه به ايران مربوط است نظام جمهوري اسلامي ايران عزم قاطع‌اش شركت در مذاكرات است همچنين ايران پايبندي‌اش را به قواعد بين‌المللي اعلام كرده است و از سويي بر حقوق‌اش در دستيابي به انرژي صلح‌آميز هسته‌يي پافشاري مي‌كند.

ولايتي ادامه داد: اميدواريم طرف‌هاي 1+5 و غرب قبل از اينكه وارد مسكو شوند حداقل بين خود هماهنگي داشته باشند و در مذاكرات با انسجام و هدف مشخص شركت كنند.

وي ادامه داد: در صورتي كه اعضاي 1+5 در چارچوب به رسميت شناختن حق ايران در استفاده از انرژي صلح‌اميز هسته‌يي براساس NPT ثابت قدم باشند بايد آن را در عمل نيز نشان دهند.

ولايتي با اشاره به دو دور مذاكرات قبلي ايران و 1+5 گفت: به نظر مي‌رسد در استانبول و تا حدودي كمتري در بغداد آن‌ها بر موضوع به رسميت شناختن حق ايران در استفاده از انرژي صلح آميز هسته‌يي حداقل در قول پايدار بودند، ولي در فعل و عمل چيزي اتفاق نيفتاد و مذاكره‌كنندگان 1+5 بين خود ساعات متمادي وقت گذاشتند. توصيه كارشناسي ما اين است كه كشورهاي 1+5 از قبل با يكديگر مشورت كنند تا اجلاس بعدي در مسكو نتايج ملموس‌تري براي طرفين داشته باشد.

ولايتي گفت: در بغداد همانطور انتظار مي‌رفت طرف مقابل ما مايل به ادامه مذاكره بود، اما طرح جامع و مشخصي نداشت و برعكس آن ايران طرح مشخصي در دست داشت. بحث نمايندگان ايران در بخش جهت‌دهي به اين مذاكرات كامل و روشن بود و دو طرف توافق كردند در آينده نزديك در مسكو جمع شوند كه اين نشان مي‌دهد طرف‌ها مايلند از طريق مذاكره به سرانجام برسند.

انتهاي پيام

  • سه‌شنبه/ ۹ خرداد ۱۳۹۱ / ۱۲:۵۱
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 91030906017
  • خبرنگار : 71049