مستند «بهترين مجسمه دنيا» حبيب احمدزاده نقد و بررسي شد

روایت دریاقلی در فیلم «بهترین مجسمه دنیا» بر نسل امروز تاثیرگذار است و داستان زندگی این شهید، فراتر از یک روایت امروزی است.

روایت دریاقلی در فیلم «بهترین مجسمه دنیا» بر نسل امروز تاثیرگذار است و داستان زندگی این شهید، فراتر از یک روایت امروزی است.

به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا،جلسه نقد و بررسی فیلم مستند «بهترین مجسمه دنیا» با حضور محمد تقی فهیم (مجری)، حسین سلطان محمدی (منتقد)، مرتضی احمدی (صداپیشه پیشکسوت) و حبیب احمدزاده (کارگردان)، در سالن «سینماحقیقت» مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برگزار شد.

حبیب احمد زاده در ابتدای این نشست خبری گفت: برای ساخت این اثر مستند ۸ سال به تحقیق و پژوهش پرداختیم و تلاش شد تا این فیلم بر اساس مستندات تصویری روایت شود.

وی با اشاره به پرداختن به زندگی دریاقلی سورانی از شهدای هشت سال دفاع مقدس در این اثر مستند یادآور شد: در این اثر مستند سعی کردیم شهید دریاقلی را به عنوان یک قهرمان یا چهره‌ای کاملا معصوم مطرح نکنیم و در این راه تعادل را حفظ کنیم و نشان دهیم که می توان همانند دریاقلی، خود را دست کم نگرفت.

این کارگردان مستند تاکید کرد: در این مستند قدرت استناد به تصاویر زیاد به چشم می خورد و تلاش ما بر این بود با استفاده از تصاویر، واقعیت ها را به مخاطب نشان دهیم.

احمدزاده با بیان اینکه این مستند از یک ذهن داستان پرداز به وجود آمده توضیح داد: در تمامی تصاویری که در این اثر مشاهده می کنیم، دخالتی نداشتم و تلاش کردم همه افرادی که در مقابل دوربین صحبت می کنند، متوجه دوربین نبوده و به راحتی درباره موضوع مستند حرف بزنند.

وی با یادآوری اینکه در مستند «بهترین مجسمه دنیا» با یک داستان عادی روبرو بودیم گفت: این مستند فراتر از داستان امروزی است و روایت دریاقلی در این فیلم مستند به درد نسل های امروز و آینده می خورد.

احمدزاده در خصوص صداپیشگان حاضر در این اثر یادآور شد: صدای مرتضی احمدی، روایت ذهنی- تاریخی همه ما است و لهجه شیرین آبادانی حمید فرخ نژاد هم رگه طنازی به کار بخشیده است.

وی در ادامه خواستار تغییر فکری در ساخت آثار سینمایی و توجه بیشتر به دوران دفاع مقدس شد.

حسین سلطان محمدی منتقد و نویسنده سینما نیز در این نشست خبری گفت: حبیب احمدزاده نویسنده‌ای است که با پروژه‌های سینمایی درگیر بوده و داستانی که می نویسد، ظرفیت تصویری شدن را دارد.

وی یادآور شد: عنوان این مستند دریاقلی سورانی است و احمدزاده با جست و جو و استفاده از نشانه‌های تصویری به خوبی دریاقلی را روایت کرده است.

این نویسنده سینما یادآور شد: جمع آوری این تصاویر آرشیوی با کیفیت، از نکات قابل توجه این فیلم است و فیلمساز خود را در اختیار این تصاویر قرار داده و توانسته داستان خود را روایت کند.

سلطان محمدی تاکید کرد: این فیلم درباره شخصیتی است که در سال های اخیر شناخته شده است و دریاقلی سورانی می‌تواند در متون ادبی ما جایگاهی ویژه داشته باشد.

وی گفت: مستند بهترین مجسمه دنیا به مخاطبان نشان می دهد که دوران جنگ محدود به سرداران بزرگ نمی‌شود و افراد مختلفی همچون دریاقلی سورانی نیز در مقابله با تهاجم دشمن نقش داشته اند.

سلطان محمدی تاکید کرد: قهرمانان گمنام دوران دفاع مقدس همچون دریاقلی سورانی باید بیش از گذشته به تصویر کشیده شوند و این نوع آثار به حتم اکران موفقی خواهند داشت.

این منتقد سینما ادامه داد: مستند ساز برای ما قهرمانی را به تصویر کشیده است که ما می توانیم وی و سیر تحول آنرا به شکلی ساده ببینیم و این شخصیت در نهایت از یک فرد ساده به شخصیتی تاریخی تبدیل می شود.

به گفته سلطان محمدی، حبیب احمدزاده داستان این مستند را به درستی ساخته و به یک خط داستانی خوب در این اثر رسیده و فیلمنامه مستند به معنای حقیقی در این اثر وجود دارد وتصاویر نیز به سوژه فیلم نزدیک است.

مرتضی احمدی پیشکسوت عرصه سینما و تلویزیون و صداپیشه این اثر مستند گفت: این مستند با بقیه مستندها فرق دارد و حبیب احمدزاده تمام تلاش خود را کرده که این مستند، یک اثر گیشه ای نباشد.

وی یادآور شد: من چندبار این مستند را دیده‌ام و در هر بار این اثر برای من از جذابیت های منحصر به فردی برخوردار بوده است.

احمدی توضیح داد: هیچکس دریا قلی سورانی را نمی شناسد، اما کاری که او انجام می دهد باعث می شود در تاریخ ایران ماندگار شود .

وی گفت: نحوه گفتار شخصیت دریاقلی در این اثر با صدای حمید فرخ نژاد، من را تحت تاثیر قرار می داد، زیرا وی خیلی خوب می توانست شخصیت دریاقلی را درک کند.

گفتنی است که در پایان این مراسم، از مرتضی احمدی و حبیب احمدزاده با اهدای لوح تقدیر و هدیه نقدی، تجلیل بعمل آمد.

*****************

عصر امروز (شنبه 23 اردیبهشت) فیلم مستند بلند «میراث آلبرتا» ساخته حسین شمقدری، در سالن "سینماحقیقت" مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی روی پرده رفته و سپس جلسه نقد و بررسی آن برگزار خواهد شد.

برپایه این گزارش، پس از نمایش این فیلم هم جلسه نقد و بررسی آن، با حضور حسین شمقدری (کارگردان)، حسین سلطان محمدی (منتقد سینما) و جمعی از عوامل فیلم، میهمانان و علاقمندان سینما برگزار خواهد شد.

ضمن اینکه برنامه فردا (یکشنبه 24 اردیبهشت) مجموعه نمایش های آسمان آبی نیز به نمایش فیلم مستند «آینه های غبار گرفته» ساخته رهبر قنبری اختصاص یافته که مستندی درباره ی تاریخچه روزنامه نگاری در ایران و سیر تحولات حاکم بر این حرفه است.

این گزارش می افزاید: برنامه زمانی نمایش این فیلم ها که همه روزه (بجز روزهای پنجشنبه و جمعه)، در سالن سینماحقیقت برپا می گردد، از ساعت16:30 لغایت 18 است و جلسات نقد و بررسی هم طی ساعات 18:15 تا 19:45 برگزار می گردد.

انتهاي پيام

  • شنبه/ ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۱ / ۱۶:۵۶
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 91022313615
  • خبرنگار :