سفیر كشورمان در تركیه:روابط آنكارا و تهران در بالاترین سطح قرار دارد

سفیر كشورمان در تركیه در ضیافت شامی که از سوی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ترکیه با حضور جمعی از اعضای انجمن پزشکان ایرانی مقیم ترکیه برگزار شد بر اهمیت تحکیم و توسعه روابط دو کشور ایران و ترکیه تاكيد كرد.

سفیر كشورمان در تركیه در ضیافت شامی که از سوی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ترکیه با حضور جمعی از اعضای انجمن پزشکان ایرانی مقیم ترکیه برگزار شد بر اهمیت تحکیم و توسعه روابط دو کشور ایران و ترکیه تاكيد كرد.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) بهمن حسین‌پور با اشاره به این‌كه «روابط آنكارا و تهران در حال حاضر در بهترین و بالاترین سطح قرار دارد» گفت: حسن روابط دو كشور حسادت برخی از افراد و كشورها را برانگیخته است و افرادی در پی ایجاد فتنه و اختلاف در روابط فیمابین ایران و تركیه هستند.

وي اظهار كرد: عده‌ای قصد دارند، ایران و تركیه را در منطقه به عنوان دو كشور رقیب نشان دهند در صورتی كه دو كشور مكمل یكدیگر در منطقه هستند.

وی افزود: چگونه كشورهای اروپایی كه در طول جنگ‌های جهانی اول و دوم، میلیون‌ها نفر از مردم اروپا را كشتند و ویرانی‌های بسیاری بر جای گذاشتند، اكنون می‌توانند با یكدیگر متحد شوند ولی ایران و تركیه با داشتن فرهنگی غنی، مرزهای طولانی و حسن همسایگی نمی‌توانند با یكدیگر متحد شوند. قدمت مرزهای دوستی دو کشور بیش از 400 سال می‌باشد که از قدمت کشور امریکا بیشتر است.

سفیر ایران در آنكارا میزان تبادلات تجاری دو كشور را بیش از 16 میلیارد دلار عنوان كرد و گفت: در چشم‌انداز روابط تجاری ایران و تركیه، دو طرف قصد دارند این رقم را در آینده‌ای نزدیك به 30 میلیارد دلار افزایش دهند.

وی با اشاره به سفر اخیر رجب طیب اردوغان نخست وزیر تركیه به تهران، گفت: من به جرات اعلام می كنم كه این سفر موفق‌ترین سفر اردوغان به ایران بود ولی برخی با فتنه‌انگیزی سعی در زیر سوال بردن موفقیت این سفر در تركیه را داشتند.

وي گفت: روابط دو كشور در حال حاضر در بالاترین سطح قرار دارد و این روابط به رغم برخی اختلاف دیدگاه‌های مقامات ایران و تركیه در زمینه برخی مباحث از جمله موضوع سوریه همچنان رو به گسترش است.

حسين‌پور با تاكید بر این‌كه «اختلاف دیدگاه‌های مقامات دو كشور در زمینه‌های مختلف مانع از گسترش روابط دوجانبه نمی‌شود» گفت: رایزنی‌های مقامات دو كشور مانع از ایجاد اختلاف در روابط دو كشور شده است.

وي در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برنامه هسته‌يی ایران و مذاكرات استانبول گفت: در مذاكرات ایران و گروه 1+5 در استانبول كشورهای غربی به اهمیت فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی و دیگر مراجع دینی در زمینه حرام بودن ساخت و استفاده از سلاح‌های هسته‌يی و این نكته كه ایران در پی ساخت سلاح هسته‌يی نیست، پی بردند و اگر شیطنتی از سوی كشورهای غربی انجام نشود موضوع هسته‌يی ایران به زودی حل خواهد شد.

وی در ادامه با اشاره به حضورش در نشست استانبول اظهار كرد: مقامات ایرانی شركت كننده در این نشست یك قدم از مواضع به حق جمهوری اسلامی پا پس نگذاشتند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در تركیه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: به اذغان همگان اقلیت‌های ایرانی ساكن در كشورهای مختلف، كم مساله‌ترین اقلیت‌ها می‌باشند و این امر نشات گرفته از فرهنگ و تاریخ غنی ایران و ایرانیان است.

وي با تاكید بر لزوم تشكل‌های ایرانیان در كشورهای خارجی گفت: با ایجاد تشكل‌های مختلف ایرانیان هم در نزد دولت ایران و هم در نزد كشور میزبان امكان عمل بیشتری برای ایرانیان به وجود خواهد آمد.

وی با تاكید بر وحدت ایرانیان مقیم خارج از كشور گفت: ایجاد وحدت در میان ایرانیان خارج از كشور ، خرسندی را در پی دارد و ما تمام تلاش خود را برای ایجاد تشكل‌های مختلف انجام خواهیم داد.

سفیر كشورمان در تركیه با اشاره به تشكیل انجمن‌های پزشكان، تجار، دانشجویان و بانوان ایرانی در تركیه در طول سه سال گذشته بر اهمیت ماندگاری و فعالیت‌های این تشكل‌ها تاكید كرد و گفت: به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران از تمامی تشكل‌های ایرانیان در این كشور حمایت خواهیم كرد و تمام تلاش خود را انجام خواهیم داد تا كوچكترین مشكلی برای ایرانیان ایجاد نشود.

انتهاي پيام

  • پنجشنبه/ ۷ اردیبهشت ۱۳۹۱ / ۱۶:۲۸
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 91020703447
  • خبرنگار :