برپايي هشتمين دوره‌ي همايش ملي خليج هميشه فارس در كيش

هشتمين همايش ملي «خليج هميشه فارس» نهم و دهم ارديبهشت‌ماه به‌مناسبت روز ملي خليج فارس در جزيره‌ي كيش برگزار مي‌شود.

هشتمين همايش ملي «خليج هميشه فارس» نهم و دهم ارديبهشت‌ماه به‌مناسبت روز ملي خليج فارس در جزيره‌ي كيش برگزار مي‌شود.

عباس نامجو- مدير مركز علمي فرهنگي گردشگري دانشجويان ايران ـ در اين‌باره به خبرنگار سرويس گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) توضيح داد: امسال در برپايي هشتمين دوره‌ي اين همايش، سازمان منطقه‌ي آزاد نيز در كنار جهاد دانشگاهي مشاركت دارد و دبيرخانه‌ي دائمي براساس تفاهم‌نامه‌ي بسته‌شده با اين سازمان شكل گرفت. فراخوان آن از اوايل دي‌ماه در سطح دانشگاه‌هاي كشور منتشر شد كه تا 15 اسفند 90، 270 مقاله در شش محور تعريف‌شده فرستاده شد. اكنون داوري مقاله‌ها تمام شده است و در روز همايش نيز كتابي از آن‌ها ارائه مي‌شود.

او بيان كرد: امسال دو محور جديد با عنوان «فناوري‌هاي نوين در گردشگري خليج فارس» و «تاريخ و باستان‌شناسي در اين حوزه» تعريف شده است. همچنين قصد داريم با توجه به ظرفيت و مزيت قابل توجه خليج فارس در بخش انرژي و مبادلات اقتصادي، در پنل‌ها موضوع «مزيت انرژي و اقتصاد» را نيز اضافه كنيم كه در مقوله‌ي اقتصاد، صنعت و تجارت تعريف مي‌شود.

مدير مركز علمي، فرهنگي، و گردشگري دانشجويان ايران با تأكيد بر اين‌كه اين همايش قصد دارد مزيت‌هاي خليج فارس را در قالب مقالات علمي معرفي كند و ذهن سياست‌مداران و دولت‌مردان را از طريق محافل دانشجويي شكل دهد، يادآوري كرد: با توجه به اقدامات مرموزانه براي جعل نام خليج فارس در منابع و متون علمي و تاريخي كه از دهه‌ي 60 ميلادي از سوي كشورهاي عربي آغاز شد، جهاد دانشگاهي تصميم گرفت،‌ سلسله همايش‌هايي را با استناد به اسناد تاريخي و متون جغرافيايي و تأكيد بر نام خليج فارس برگزار كند.

وي ادامه داد: خليج فارس در طول تاريخ كانون تحركاتي بوده، براي همين شماري از مقالات دريافتي امسال درباره‌ي تحركات يك سال اخير است، مثل الگوهاي امنيتي در خليج فارس يا موضوعاتي در حوزه‌ي علوم و جغرافياي سياسي اين منطقه كه به تحركات چندماه اخير برمي‌گردد.

او همچنين درباره‌ي تصميم اين مركز براي برپايي همايش ملي خليج فارس در سطح بين‌الملل، اظهار كرد: برپايي اين همايش در سطح بين‌المللي، مستلزم تأمين سازوكارهاي بين‌المللي است كه اين امكان براي امسال فراهم نبود؛ اما يكي از دلايل بستن قرارداد با سازمان منطقه‌ي آزاد همين بود كه نهمين دوره‌ي همايش خليج هميشه فارس را در صورت وجود سازوكارها، سال آينده به‌صورت بين‌المللي برگزار كنيم و براي آن، سايتي به زبان انگليسي راه‌اندازي شود و فراخوان مقاله را در دانشگاه‌هاي خارجي نيز انجام دهيم.

نامجو همچنين درباره‌ي اثرگذاري اقتصادي اين همايش بر جوامع محلي كه محور اصي آن گردشگري است، توضيح داد: هدف ما اين نيست كه گردشگري را در مناطق آزاد رونق دهيم، بلكه ما مزيت گردشگري خليج فارس را در پنل خود تعريف كرده‌ايم كه يكي از بحث‌هاي جدي ماست.

وي گفت: به‌عنوان همايش علمي، هدفي براي رونق منطقه‌يي نداريم، بلكه مقالاتي را چاپ مي‌كنيم كه اگر مسؤولان لازم ديدند مي‌توانند از آن‌ها بهره‌برداري كنند. ما اين مقالات را براي سازمان‌ها ارسال مي‌كنيم و از مسؤولان دعوت مي‌كنيم تا در اين همايش شركت كنند و در جريان مباحث قرار مي‌گيرند.

او درباره‌ي دليل برپايي اين همايش صرفا در دو جزيره‌ي قشم و كيش، با وجود فراگير بودن موضوع آن در حوزه‌ي خليج فارس، اظهار كرد: مكان برگزاري همايش خلي مهم نيست، از نظر ما تهران مكان مناسب‌تري است، چون مخاطب بيشتري دارد. ما در حال حاضر منطقه‌ي آزاد كيش را درگير اين موضوع كرده‌ايم و قصد داريم قشم را هم درگير كنيم.

نامجو همچنين درباره‌ي موازي‌كاري سازمان‌ها و دانشگاه‌هاي مختلف در زمينه‌ي برپايي همايش ملي خليج فارس در روز مناسبتي آن و به مشاركت طلبيدن آن‌ها براي برگزاري يك همايش كيفي، گفت: ما با وزارت امور خارجه و دانشگاه تهران كه از ديگر برگزاركنندگان همايش خليج فارس هستند، در اين‌باره مكاتبه كرده‌ايم تا با مشاركت يكديگر همايشي را برگزار كنيم، ولي شهرداري تهران اسپانسر دانشگاه تهران است براي همين نمي‌تواند با ما مشاركت داشته باشد، وزارت خارجه هم اعلام كرد كه در اجراي اين همايش سازوكار خاص خود را دارد.

او درباره‌ي مشكل جذب اسپانسر براي اين همايش نيز بيان كرد: اسپانسرها قاعده و ادبيات خاص خود را دارند، البته سازمان منطقه‌ي آزاد كيش براي ما ماهيت اسپانسر را دارد، ولي نمي‌توانيم كارخانه‌ها را به مشاركت طلبيم، چون آن‌‌ها مخاطبان خاص خود را مي‌خواهند و مخاطبان ما فقط دانشجويان و اساتيد هستند. البته وقتي بخش انرژي و نفت را اضافه كنيم مي‌توانيم اسپانسر هم جذب كنيم.

نامجو درباره‌ي نقش سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در اين همايش، گفت: ما با اين سازمان صحبت كرديم، آن‌ها براي اين‌كه در اجراي اين همايش، نقش اسپانسر را داشته باشند،‌ اظهار علاقه كردند؛ ولي درخواست داشتند همايش در تهران برگزار شود، ضمن آن‌كه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري معمولا حركت كندي دارد و ما هم فرصت محدودي در اختيار داريم.

انتهاي پيام

  • شنبه/ ۲۶ فروردین ۱۳۹۱ / ۱۳:۰۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 91012608447
  • خبرنگار : 71021