/قانون‌گريزي، علل و عوامل آن/

يک وکيل دادگستري: قانون‌گريزان خود را قانون‌گريز نمي‌دانند

يک وکيل پايه يک دادگستري گفت: متاسفانه قانون گريزي در جامعه ما به يک هنجار تبديل شده است به طوري که افرادي که قانون گريزي مي کنند خود را قانون گريز نمي دانند.

يک وکيل پايه يک دادگستري گفت: متاسفانه قانون گريزي در جامعه ما به يک هنجار تبديل شده است به طوري که افرادي که قانون گريزي مي کنند خود را قانون گريز نمي دانند.

احسان زررخ در گفت و گو با خبرنگار سرويس حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ـ منطقه کرمانشاه، افزود: متاسفانه قانون گريزي در جامعه ما به يک هنجار تبديل شده است و ساختارهاي اجتماعي ما به گونه‌اي است که افراد مقابل قانون مي ايستند.

وي تصريح کرد: قانون‌گريزي بيش از آنکه مبناي قانوني و حقوقي داشته باشد مبناي فرهنگي و آموزشي دارد و به همين دليل نيز قانون گريزي در جامعه ما به يک هنجار تبديل شده است.

زررخ افزود: علت اصلي قانون گريزي در جامعه اين است که آموزش‌هاي علمي غيررسمي و آموزش‌هاي شفاهي رسمي با هم در تضاد هستند و اين بدان معناست که مسائل درست در قالب آموزش شفاهي رسمي ارائه مي شود درحالي که همين مسائل و قوانين در قالب آموزش هاي عملي غير رسمي نقض مي شوند.

وي علت اصلي قانون گريزي را عدم اجرا صحيح و يکسان قانون دانست.

زررخ در ادامه فرهنگ سازي را مهمترين عامل براي رهايي از قانون گريزي عنوان کرد و گفت: در صورتي که شرايطي فراهم گردد که در نظام اجتماعي خود قانون گرايي را نهادينه کنيم به اين ترتيب که افراد در سنين کودکي به اين نتيجه دست يابند که اجراي صحيح مقررات بيش از هر چيز به نفع خود آنهاست، مي توانيم گام هاي موثري را در راستاي حل معضل قانون گريزي برداريم.

وي اظهاركرد: متاسفانه افرادي که قانون گريزي مي کنند خود را قانون گريز نمي دانند.

اين وکيل پايه يک دادگستري، افزود: متاسفانه در جامعه امروز ما قانون گريزي به يک هنجار تبديل شده و چون اينگونه افراد مشابه خود را در جامعه زياد مي بينند باور نمي کند که قانون گريزي مي کنند.

زررخ در پايان، گفت: جامعه امروز ما قانون گريزي را مي پسندند تا جايي که قانون گريزان مورد تشويق سايرين نيزقرار مي گيرند و همين رفتارها نيز در ذهن افراد قانون گريز عنوان نمي شود.

انتهاي پيام

  • شنبه/ ۲۰ اسفند ۱۳۹۰ / ۱۳:۴۰
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 90122002311
  • خبرنگار :