با حضور وزير آموزش و پرورش، برترين‌هاي جشنواره‌ي فيلم «رشد» معرفي شدند

چهل و يکمين دوره جشنواره بين‌المللي فيلم رشد شب گذشته ـ 15 آبان ماه ـ با حضور فيلمسازان داخلي و خارجي در سينما فلسطين به کار خود پايان داد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،در اين مراسم که با حضور حميدرضا حاجي‌بابايي وزير آموزش و پرورش، محي‌الدين بهرام محمديان رئيس شوراي سياستگذاري جشنواره و معاون وزير، حميدرضا کفاش دبير جشنواره فيلم رشد، سيدعليرضا سجادپورمدير کل اداره نظارت و ارزشيابي معاونت سينمايي و جمعي از مديران و دست‌اندركاران جشنواره و دست‌اندركاران آموزش و پرورش و سينماي كشور حضور داشتند، از برگزيدگان اين دوره جشنواره تقدير به عمل آمد.

در اين مراسم ميثم آقابيگي مجري برنامه ضمن خوشامدگويي به حضار و تبريک عيد سعيد قربان گفت: امروز هرآنچه از علم و دانش اندوخته‌ايم، از زحمات و تلاش‌هاي معلمان ماست که چونان شمع سوختند تا ما مدارج عالي علم را طي کنيم.

در ادامه، حميدرضا حاجي بابايي وزير آموزش و پرورش طي سخناني گفت: از همه مهمانان عزيز که از کشورهاي مختلف در اين جشنواره شرکت کردند، تشکر مي‌کنم. جشنواره فيلم رشد عميق‌ترين و به‌ياد ماندني‌ترين جشنواره‌اي است که فيلمسازان در آن حضور يافته و آثارشان را به رقابت گذاشتند. امروز اگر چهل و يکمين دوره جشنواره فيلم رشد را برگزار مي‌کنيم، اين جشنواره در شرايطي است كه سعي کرده تمام نکات مثبت چهل دوره گذشته خود را حفظ کند و نکات جديد و درخور توجهي را هم به آن اضافه کند.

وي ادامه داد: من از همه کساني که آثار زيبايي را خلق کردند و کساني که اين آثار زيبا را به داوري نشستند و از ميان اين زيبايي‌ها، زيباترين را انتخاب کردند، تشکر مي‌کنم. به واقع بايد بدانيم که همه آثار زيبا بودند اما در هر صورت، بايد تعدادي از آثار بر حسب سنت و قانون انتخاب مي‌شدند.

حاجي بابايي گفت: درآستانه تحول عظيم و بزرگ تعليم و تربيت هستيم. همه زيبايي‌ها در وجود انسان به وديعه گذاشته شده. بايد همه اين زيبايي‌ها را شناخت. قطعا کسي که بهترين فيلم را خلق مي‌کند، بايد در نظام تعليم و تربيت نسبت به انسان شناخت پيدا کرده باشد كه هرچه شناخت نسبت به زيبايي‌هاي وجود انسان بيشتر باشد، اثر خلق شده زيباتر مي‌شود.

وزير آموزش و پرورش در بخش ديگر صحبت خود گفت: به اين نکته توجه کنيم که هيچ آموزشي جاي تعليم و تربيت معلم را نمي‌گيرد و صاحب اثر آموزشي به اندازه معلم نمي‌تواند دانش آموز را بشناسد.هرچقدر معلم رفتارش منظم و انديشه‌هايش زيبا باشد، اين در تعليم دانش آموز تاثير مي‌گذارد. رفتار و بر خورد معلمان همچون فيلم سينمايي در معرض ديد دانش آموزان قرار دارد و از آن رفتار درس مي‌گيرند.

حاجي‌بابايي اظهار داشت: بايد زحمات معلمان را قدر نهيم، اما ما در تلاشيم که تمامي مدرسه‌هاي تهران را به فناوري روز مجهز کنيم. تا دوسال گذشته آموزش و پرورش از امکانات چنداني در مدارس برخوردار نبود اما در تلاش هستيم تا تمام مدارس شهر تهران با فناوري روز مورد استفاده قرار بگيرند، کما اين که 1370 مدرسه در تهران امروز داراي فناوري جديد آموزشي هستند.

بنا بر اين گزارش، حميدرضا کفاش دبير جشنواره با تشويق حضار روي سن قرار گرفت و گزارشي از چگونگي مراحل برگزاري جشنواره فيلم رشد را قرائت کرد.

کفاش با بيان اين که ما با تلاش صادقانه و دلسوزانه همکاران عزيزم توانستيم چهل و يکمين دوره جشنواره رشد را برگزار کنيم، گفت: جشنواره فيلم رشد يکي از ديرپاترين و قديمي‌ترين جشنواره‌هاي ايراني است لذا تلاش کرديم اين دوره جشنواره، تمام خوبي‌هاي چهل دوره گذشته جشنواره را حفظ كنيم و علاوه برآن ويژگي‍‌هاي جديدي را در دوره تحول آموزش و پرورش به آن اضافه کنيم.

او گفت: در اين دور ه جشنواره 1416 اثر به دبير خانه جشنواره رسيده که ازاين ميزان 1145 اثر از ايران و 371 اثر از کشورهاي خارج بوده. مجموعا با داوري‌هايي که انجام شد 294 فيلم انتخاب و در 16 سالن سينمايي تهران به نمايش درآمد.

کفاش به برنامه‌ريزي اين جشنواره اشاره کرد و گفت: جشنواره فيلم رشد کارش را از فروردين ماه امسال آغاز کرد، ما بيش از دوازده هزار فراخوان اين جشنواره را به زبان‌هاي مختلف با اولويت بندي وزير محترم آموزش و پرورش در قالب موضوعات دوازده گانه به سراسر جهان ارسال کرديم که 42 کشور در اين رويداد شرکت کردند.

دبير جشنواره با بيان اين که جشنواره فيلم رشد جشنواره‌اي براي تمام فصول است، گفت: امشب بعد از پايان اين جشنواره کار ما تمام نمي‌شود و ما فيلم‌هاي برگزيده اين رويداد را در طول سال در اکثر استان‌هاي کشور به نمايش مي‌گذاريم.

بخش ديگر برنامه اختصاص داشت به پيام رييس کل کميته بين‌المللي صليب سرخ جهاني و سپس دکتر صدري رييس منطقه آيسسکو پيام اين دفتر را به جشنواره رشد به زبان انگليسي قرائت کرد.

سپس بهرام محمديان رئيس شوراي سياستگذاري جشنواره، معاون وزير آموزش و پرورش طي سخناني گفت: توجه جدي به مبحث آموزش و پرورش و تعليم و تربيت در دين اسلام توصيه شده و براي ما هم اين مقوله از ارزش والايي برخوردار است.

او گفت: يکي از نگاه‌هاي ما به مبحث آموزش در دوره تحول بنيادين بسته‌هاي آموزشي است. براي ما فيلم‌هاي آموزشي در تعليم و تربيت اهميت به‌سزايي دارد لذا معتقدم جشنواره فيلم رشد فرصتي را فراهم کرد تا فيلمسازان اين آثار آموزشي خود را در معرض ديد قرار دهند تا علاوه بر دانش آموزان، صاحب‌نظران در عرصه بين‌المللي هم اين آثار را ببينند و در مورد آن نظر دهند. به نظر من کار سختي را اين فيلمسازان بر عهده داشتند. همانطور که معلمي براي دانش آموزان کار سخت و پيچيده‌اي است، توليد کنندگان فيلم هم بايد علاوه بر تخصصي که دارند بايد با زبان کودکان هم آشنا باشند. زباني ساده اما استوار که مفاهيم دانش را به آنها منتقل کند.

محمديان گفت: به اعتقاد من، فيلم‌هاي آموزشي در تربيت دانش آموزان تأثير زيادي دارند. اتفاقا در جمع داوران داخلي و خارجي صحبت مي‌کرديم مبني بر اين که در فيلم‌هاي آموزشي اهتمام جدي به روحيات دانش آموز شود، فيلم‌ها با دانش آموزان صادق باشند و فضاي مناسبي را براي تعليم و تربيت وآموزش آنها فراهم کنند. جشنواره فيلم رشد کهن‌ترين جشنواره‌اي است که اين فرصت را به همه فيلمسازان مي‌دهد.

در بخش ديگر برنامه، آن طور که از قبل اعلام شده بود، قرار بود رسول صدرعاملي بيانيه هيئت داوران را قرائت کند، اما به دليل سفر کاري براي جشنواره فيلم کودک، نتوانست دراين مراسم حضور پيدا کند و مجري برنامه از «مهدي چوبينه» دعوت کرد تا اين بيانيه را قرائت کند.

در بخشي از بيانيه هيئت داوران چهل و يكمين دوره جشنواره فيلم رشد آمده است: «مراسم اختتاميه چهل و يکمين جشنواره بين‌المللي فيلم رشد در حالي برگزار مي‌شود که مصادف با شب عيد قربان ، از گرامي‌ترين عيدهاي مسلمانان است.عيد سعيد قربان،جشن تقرب عاشقان حق ، روز اوج بندگي و تجلي ايثار ابراهيمي بر همه عاشق پيشگان حق تعالي مبارک باد.

چهل و يکمين جشنواره بين‌المللي فيلم رشد در شرايطي به کار خود پايان مي‌دهد که دنيا و زندگي بشر به سوي يافتن هويت خويش گام برمي دارد و فناوري اطلاعات و ارتباطات زندگي آدمي را در فضا و زمان دستخوش تغيير فرهنگي کرده است. بايد اذعان داشت که مطلوب يا نامطلوب، اين دنيايي است که بشر از ارتباط با آن ناگزير است.

وي ادامه داد: در عرصه ارتباط تصويري که يکي از کارآمدترين ابزار ارتباط جمعي رسانه‌ها، توليد و اشاعه مفاهيم علمي، آموزشي و تربيتي است. جشنواره بين‌المللي فيلم رشد مي‌کوشد در ادامه مسير مسئولانه خود، تلاش بيش تري را براي جهاني شدن بر دارد تا بتواند ره‌توشه فرهنگ، هنر و دانش اقشار مختلف جهان را در آينه تصوير به نمايش بگذارد.

هيئت داوران چهل و يکمين جشنواره بين المللي فيلم رشد ، متشکل از پنج هيئت داوري در گروه‌هاي مستند، پويانمايي ، دانش آموزي ، داستاني کوتاه و داستاني بلند به طرح نظرها و ديدگاه‌هاي خود نسبت به مجموعه آثار بررسي شده پرداختند. در اين جشنواره، با وجود آن که شاهد آثار قابل توجهي با توانمندي‌هاي هنري و تکنيکي، با تصاوير چشم نواز و پيام‌هاي آموزشي و تربيتي موثر و جان‌مايه گرفته از نگاه‌هاي بديع بوده‌ايم که بيانگر نويدي براي سينمايي بالنده و رو به رشد در عرصه فيلم‌هاي علمي، آموزشي و تربيتي است، اما نگراني‌هايي هم در اين راستا وجود دارد که برخي آز آن، نبود حمايت مادي و معنوي از تهيه کنندگان، نداشتن گيشه كه باعث افت کمي و کيفي اين گونه فيلم‌ها شده و مغفول ماندن مخاطب‌شناسي -به طور ويژه توسط فيلمسازان- اشاره كرد.»

در ادامه مراسم، جوايز و تنديس‌هاي رشد چهل و يكم به برگزيدگان جشنواره اهدا شد.

نتايج كامل چهل‌ويكمين جشنواره فيلم رشد

بخش مستند:

تنديس زرين به فيلم معلم (كارگردان محمدعلي فارسي) از ايران

تنديس سيمين به فيلم نگهداري از مرداب Caring for the Lagoon (اوليور ديكينسون) از فرانسه و انگلستان

ديپلم افتخار به فيلم جشن‌ها و آئين‌هاي كيهاني ايرانيان (حسن رمضان زاده) از ايران

تقدير از فيلم اوشار (فرزاد علي‌نژاد) از ايران

تقدير از فيلم سعي خواهم كرد Try I will(سوزانا پيلگريم) از آلمان

تقدير از فيلم من مي‌توانم (يونس فيضي)

بخش داستاني بلند

تنديس زرين به فيلم پرواز مرغابي‌ها (علي شاه‌حاتمي) از ايران

تنديس سيمين به فيلم سيب‌ و سلما (حبيب‌الله بهمني) از ايران

ديپلم افتخار به فيلم آلزايمر (احمدرضا معتمدي) از ايران

تقدير از فيلم علفزار (محمدعلي طالبي) از ايران

بخش پويانمايي

تنديس زرين به فيلم غول An Ogne(ژرار اوليويه) از فرانسه

تنديس سيمين به فيلم شهر خاموش (امير مهران) از ايران

ديپلم افتخار به فيلم مسيرهاي نفرت Paths of Hate (ديميان وندوف) از لهستان

تقدير از فيلم بي‌بازگشت (كيانوش و فرنوش عابدي) از ايران

بخش داستاني كوتاه

تنديس زرين به فيلم دوتا و نصفي قهرمان Two & A Half Heroes (مارتين باسلر) از آلمان

تنديس سيمين به فيلم ماجراي آن روز (داريوش غذباني) از ايران

ديپلم افتخار به فيلم من شيرينم (روح‌الله اكبري) از ايران

تقدير از فيلم يار دوازدهم (فريدون نجفبي) از ايران

بخش فرهنگيان فيلمساز

تنديس زرين به فيلم سفر سرد (جلال نصيري هانيس) از ايران

تنديس سيمين به فيلم وقتي كه نور مي‌تابد (شهريار پورسيدان) از ايران

ديپلم افتخار به فيلم كيوره (رحيم بلندي) از ايران

بخش دانش‌آموزان فيلمساز

تنديس زرين به فيلم براي يك مشت برف For a Fistful of Snowجولين ايزري) ازلهستان

تنديس سيمين به فيلم گاهي هست گاهي نيست Now There Is, Now There Isn't(كارگروهي دانش‌آموزان) از تركيه

ديپلم افتخار به فيلم چيدن سپيده‌دم (تيمور قادري) از ايران

تقدير از فيلم خطا Error(جاشاون سمپل) از بلژيك

تقدير از فيلم پاي دار (دُلفيا سواري) از ايران

تقدير از فيلم صلح از جنس كاغذ سفيد (محمدحسين سليمي و مسعود عزيزي) از ايران

برگزيده‌هاي داوران بخش كودكان استثنايي

هيچ‌يك از فيلم‌هاي ارسالي حائيز رتبه‌هاي اول تا سوم نشدند. بر اساس نظر داوران بخش استثنايي (متشكل از قباد خدري، عليرضا بهمني و سيده منيژه ابراهيم‌نژادفرد) فيلم‌هاي زير شايسته تقدير اعلام شدند:

سوگ (مرتضي فرشباف) از ايران

آنتوان Antoine(لورا باري) ايتاليا

معلم كاشف (لادن صحرايي) از ايران

برگزيده‌هاي كميته بين‌المللي صليب سرخICRC

نفس نرم نسيم (سعيد همتي‌وند)

صداي پاي من (مهرداد خوشبخت)

جنايت در سكوت (بهروز نوراني‌پور)

برگزيده‌هاي انجمن اوليا و مربيان

بهترين فيلم بلند: دختران (قاسم جعفري) از ايران

بهترين فيلم كوتاه: بي سرو صدا (محمد حمزه‌اي) از ايران

ديپلم افتخار: خواب و بيدار (ارد زند) از ايران

برگزيده‌هاي سازمان پدافند غيرعامل

اهداي جايزه به فيلم پدافند غيرعامل (رضا حيدرنژاد) از ايران

همچنين اين سازمان از بهزاد مظاهري فرهنگي سينماگر براي سه فيلم انيميشن زمين مناسب، چيدمان و وسائل خانه و ايميني زلزله در كلاس تقدير كرد.

برگزيده‌هاي دفتر منطقه‌اي آيسسكوISESCO

آيسسكو با اهداي جايزه دلاري از فيلم‌هاي زير قدرداني كرد:

نگهداري از مرداب Caring for the Lagoon(اوليور ديكينسون) از فرانسه و انگلستان

سعي خواهم كرد Try I will (سوزانا پيلگريم) از آلمان

غول An Ogne (ژرار اوليويه) از فرانسه

مسيرهاي نفرت Paths of Hate (ديميان وندوف) از لهستان

دوتا و نصفي قهرمان Two & A Half Heroes(مارتين باسلر) از آلمان

براي يك مشت برف For a Fistful of Snow (جولين ايزري) ازلهستان

گاهي هست گاهي نيست Now There Is, Now There Isn't (كارگروهي دانش‌آموزان) از تركيه

خطا Error (جاشاون سمپل) از بلژيك

برگزيده‌هاي بخش ترويج فرهنگ شهروندي

تقدير از فيلم‌هاي سبز، زرد، قرمز(مهناز عليزاده)، تن پيچ (سمانه ممتازمند)، صداي باران (جلال ساعدپناه)، صرفه‌جويي در مصرف زمان و عمر (پژمان علي‌پور)، سكوت باران (گلكو نشاطي)، يارك (عزيزاله محمدپور)، نقش نهان (محمد معماريان)، مدرسه عشايري (سروش باقرزاده)

اين بخش همچنين از محمد جواد جعفر پور دانش‌آموزي كه در فيلم «شكارچي شنبه» نقش بسيار خوبي را ايفا كرد، تقدير كرد.

برگزيده‌هاي سازمان بورس و اوراق بهادار

اين سازمان از كليه معلمان فيلمساز راه يافته به مرحله نهايي، تقدير كرده و به آنها جايزه داده است.

تجليل ويژه از سه فيلم: بابا(سهيل بعنوني)، ميز نگاره‌ها (سيدوحيد طباطباييان) و كيمياي عشق (الهام كاكي).

انتهاي پيام

  • دوشنبه/ ۱۶ آبان ۱۳۹۰ / ۱۴:۵۰
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 9008-11168
  • خبرنگار :