هجدهمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاريها در حالي برگزار شد كه بنا بر اعلام مسوولان برگزاري نمايشگاه بينالمللي مطبوعات و خبرگزاريها يک ميليون نفر در طول هشت روز برپايي از اين رويداد فرهنگي بازديد کردند كه اين رقم نسبت به سال گذشته بيسابقه به شمار ميرود.
به گزارش خبرنگار رسانه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نمايشگاه هجدهم شاهد حضور مخاطبان و علاقمندان بسياري از اقشار مختلف مردم بود که حتي در روزهاي باراني هم از اين رويداد استقبال كردند.
از همان شروع اين رويداد بزرگ رسانهيي مشخص شد كه تفاوتهايي در روند برگزاري اين دوره از نمايشگاه از بعد كمي و كيفي ايجاد شده است؛ تعداد غرفههاي سال گذشته كه بالغ بر 481 غرفه بود، امسال بالغ بر 600 غرفه اعلام شد و تا جايي كه امكانپذير بود فضاي بيشتري به نمايشگاه تعلق گرفت .
بيشتر غرفههاي حاضر در نمايشگاه هجدهم از چيدمان غرفهها و بخشبندي موضوعات مطبوعاتي در كنار يكديگر راضي بودند. البته نشريات استاني جزو گروهي بودند كه بعضا نسبت به جانمايي امسال غرفههايشان در انتهاي سالن گله داشتند.
نارضايتيهايي هم درباره قرار دادن غرفههاي نشريات دانشجويي در طبقه بالاي سالن شبستان مبني بر جدا افتادنشان از بخش اصلي شبستان وجود داشت كه البته اين موضوع بعد از افتتاح بخش بينالملل برطرف شد.
* جالب و جذاب از ديد مخاطبان
روزنامهي داخلي نمايشگاه امسال با آيين جالب توزيع شد؛ روزنامهها به دست افرادي است كه با لباسهاي سنتي و قديمي همانند افرادي كه در گذشتههاي دور در كوچه و بازار شهرها به فروش روزنامهها ميپرداختند، در حال توزيع فرياد ميزنند "بشتابيد بشتابيد"، "آخرين خبرها" و...
*راهاندازي بخش كودك و نوجوان
امسال با راهاندازي بخش كودك و نوجوان براي نخستين بار، برنامههاي متفاوتي با همكاري وزارت آموزش و پرورش براي جذب مخاطب كودك و نوجوان اجرايي شد؛ مثل اجراي طولانيترين روزنامهديواري دانشآموزي جهان با حضور صدها نفر از دانشآموزان منطقه 15 آموزش و پرورش تهران يا انتشار کتابچه راهنماي نشريات کودک و نوجوان در يک هزار و 500 نسخه و به سه زبان خردسالان، کودکان و نوجوانان.
*رونماييهاي نمايشگاه هجدهم
در نخستين روز از برگزاري هجدهمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاريها از لوح ميثاق روزنامهنگاران در محل سراي روزنامهنگاران رونمايي و قرار شد اين لوح براي خبرگزاريها و روزنامهها ارسال و به موضوعات آن بيشتر پرداخته شود.
همچنين در جريان برگزاري نمايشگاه از كتابهاي بسياري در حوزه ارتباطات و رسانه رونمايي شد، دفتر مطالعات و برنامهريزي رسانه هم امسال حضور فعالي داشت به طوريكه 55 جلد کتاب در هجدهمين نمايشگاه مطبوعات از سوي اين مركز عرضه شد.
*جشنواره "هنر در رسانه" براي نخستين بار
جشنواره و نمايشگاه بينالمللي "هنر در رسانه" امسال همزمان با نمايشگاه هجدهم افتتاح شد و آثار برگزيده عكس و كاريكاتور نيز در دو بخش واقع در ابتداي سالن شبستان در نمايشگاهي به نمايش گذاشته شد.
در روزهاي برگزاري نمايشگاه چند جلسه براي بررسي آثار به نمايش درآمده در نمايشگاه بينالمللي هنر در رسانه برگزار شد كه دبير جشنواره به همراه تعدادي از داوران و كارشناسان به بحث و تبادل نظر درباره آثار نمايشگاه بينالمللي هنر در رسانه پرداختند و در روز اختتاميه از برگزيدگان تقدير شد.
*پاتوق رسانه
يكي ديگر از جذابترين بخشهاي نمايشگاه كه نظر همگان را به خود جلب كرد، در نظر گرفتن بخشهايي با نام " پاتوق رسانه" ويژه بازديدکنندگان و اهالي مطبوعات و رسانهها بود كه اين محلها با رنگهاي سفيد و قرمز آراسته شده بود و مراجعهكنندگان ميتوانستند در آنها رسانههاي مکتوب را مطالعه کرده و بايکديگر به تبادل نظر بپردازند.
*برپايي نمايشگاههاي جنبي
نمايشگاه عکس و کاريکاتورهاي منتخب مربوط به موضوعات مختلف سياسي، ورزشي و اجتماعي در قالب بخش جنبي اين دوره از نمايشگاه برگزار شد.
در ميان اين تصاوير رنگي عکسي از مقام معظم رهبري در مقابل در منزل خودشان، ديدار رييس جمهوري با مقامات سياسي کشورهاي مختلف و سفرهاي استاني همچنين تصاويري از حضور ايران در عرصههاي مختلف ورزشي ديده ميشد و در بخش کاريکاتور نيز چندين تصوير با مضامين رسانهيي و مطبوعاتي در معرض ديد علاقهمندان قرار گرفته بود.
*حضور پررنگ سراي روزنامهنگاران ايران
سراي روزنامهنگاران ايران با 9 بخش مختلف در هجدهمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاريها حضور يافت و بخش برگزاري نشستها و کارگاههاي آموزشي، ديرينهها، نمايشگاه عکس و کاريکاتور، بخش نوزادگان، نمايشگاه اولينهاي مطبوعات ايران، بخش تفاهم نامه، اتاق مصاحبه، نمايشگاه يادگاران و موزه مطبوعات ايران از بخشهاي سراي روزنامهنگاران ايران در نمايشگاه امسال بود كه بسيار مورد توجه بازديدكنندگان و غرفهداران قرار گرفت.
همچنين بيش از 40 نشست تخصصي در ايام برپايي هجدهمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاريها در سراي روزنامهنگاران برگزار شد.
نمايشگاه عکس و کاريکاتور به عکسهاي خبري و کاريکاتورهاي برتر سال گذشته، بخش نوزادگان به نشريات منتشر شده در سال 89 – 90، بخش اولينهاي مطبوعات ايران به معرفي اولينهاي مطبوعات ايران در بخشهاي مختلف مانند مطبوعات سياسي، فرهنگي و ... و بخش يادگاران به شخصيتهاي مطبوعاتي برتر تاريخ مطبوعات ايران اختصاص داشت.
*افتتاحيه بخش بينالملل
بخش بينالمللي نمايشگاه با حضور نمايندگان 33 رسانه خارجي و جمعي از سفيران کشورهاي خارجي در روز ششم افتتاح شد و تا انتهاي نمايشگاه بازديدكنندگان بسياري را به خود جذب كرد.
*غرفه شهداي عرصه خبر
غرفه شهداي عرصه خبرکه در هجدهمين نمايشگاه بين المللي مطبوعات وخبرگزاريها برپا شد توانست نوعي اداي دين به اين شهداي گران قدر باشد.
بازديدکنندگان در اين غرفه علاوه بر شناخت 114 نفر از شهداي رسانه، با دريافت بروشور، روزنامه و کتابچه با مخاطراتي که خبرنگاران شهيد پشت سر گذاشتهاند، آشنا شدند.
همچنين در اين غرفه فضايي فراهم شد تا علاقهمندان با خانوادههاي شهداي رسانه، به ويژه فرزندان آنها که امروز بسياريشان به اصحاب رسانه پيوستهاند، صحبت کنند. همچنين سرداران جنگي که همرزم ايشان بودند از خاطراتشان گفتند.
*آدمكهاي روزنامهيي
با ورود به سالن شبستان، چهار آدمک روزنامهيي در حالت و فيگورهاي مختلف، در نظر هر بازديدکنندهاي چشمنوازي ميکردند. گرفتن عکس يادگاري با اين آدمکها به يکي از حاشيههاي جذاب اين رويداد فرهنگي تبديل شده بود و برخي بازديدکنندگان نيز، با تلفنهاي همراه خود به عکسبرداري از اين چهار آدمک مطبوعاتي ميپردازند.
*اختصاص بنهاي تخفيف
امسال بنكارتهاي خريد و اشتراك مطبوعات كه توسط معاونت امور مطبوعاتي ارشاد براي فرهنگسازي اشتراك مطبوعات و حمايت غيرمستقيم از مطبوعات كشور در نظر گرفته شد، توزيع شد.
از زمان آغاز نمايشگاه هجدهم تا روز پاياني 500 ميليون تومان بن خريد مطبوعات در ميان بازديد کنندگان اين رويداد توزيع شد.
سقف بنهاي خريد مطبوعات براي بازديدکنندگان 10 هزار تومان و سقف خريد براي دانشجويان، طلاب حوزههاي علميه، خبرنگاران، روزنامهنگاران و مديران مسوول مطبوعات و خبرگزاريها 20 هزار تومان بود. البته استفاده از اين بن ها براي خريد فلش مموري و لوح فشرده مورد انتقاد صاحبان نشريات بود.
*رونمايي كتاب جامع مطبوعات
همزمان با روز پاياني هجدهمين نمايشگاه بينالمللي مطبوعات و خبرگزاريها، کتاب جامع مطبوعات ايران در ميان بازديدکنندگان و مراجعهکنندگان به نمايشگاه توزيع شد.
کتاب جامع مطبوعات ايران شامل کل عناوين نشريات در حال انتشار و نشريات داراي در سال 90 بوده و در 737 صفحه و توسط اداره کل مطبوعات و خبرگزاريهاي داخلي معاونت مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تهيه و تدوين شده است.
در هر حال به عقيده بسياري از كارشناسان و اهالي مطبوعات، نمايشگاه امسال جداي از جنبههاي اجرايي و جايگاه تخصصي آن در عرصه رسانه به دليل ايجاد جريان همگرايي در خانواده بزرگ مطبوعات و جذب گروههاي مختلف اجتماعي از ويژگيهاي برجستهاي در مقايسه با سالهاي گذشته برخوردار بود و در خاطرهها ماندني شد.
انتهاي پيام