وقتي خبرنگاران حادثه‌ساز مي‌شوند...

در پنج ماهه اخير شاهد اعمال محدوديت متعدد درباره خبرنگاران و در نتيجه اعتراضات اين قشر در سراسر جهان بوديم؛ به عنوان نمونه چندي قبل يكي از همين اعمال محدوديت‌ها براي خبرنگار ايراني رخ داد كه ممانعت از فعاليت خبرنگار صداوسيما در فرانسه و محكوميت او را به دنبال داشت.

به گزارش سرويس رسانه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در پي انتشار خبر ممانعت از فعاليت خبرنگار صداوسيما در فرانسه و محكوميت او، بيش از 1700 خبرنگار خبرگزاري‌هاي ايراني اين اقدام دولت فرانسه را محکوم و آن را نشانه‌اي بر نبودن آزادي بيان در کشورهاي غربي توصيف کردند.

همچنين، جمع زيادي از خبرنگاران خبرگزاري‌هاي کشورمان با صدور بيانيه‌اي ممانعت از فعاليت کامران نجف‌زاده را که نشانه نبود آزادي بيان درکشورهاي غربي است به شدت محکوم کرده و خواستار رعايت حقوق بشر در اين کشورها شدند.

اعتصاب‌ خبرنگاران در يونان

اعتصاب خبرنگاران يونان در اعتراض به سياست‌هاي مالي سخت‌گيرانه دولت و اعتصاب عمومي آن‌ها هم از جمله مواردي بود كه چهار روز به طول انجاميد.

اما در اين مدت شبكه‌هاي تلويزيوني يونان به پخش برنامه‌هاي از پيش ضبط شده پرداختند و ايستگاه‌هاي راديويي اين كشور به جاي پخش برنامه‌هاي زنده به پخش پي در پي موسيقي پرداختند. از طرفي روزنامه‌هاي اين كشور منتشرنشدند و برخي از وب سايت‌هاي خبري نيز مسدود شدند و بحران مالي يونان به تعطيلي برخي از روزنامه‌هاي بخش خصوصي منجر شد.

سرنوشت 57 خبرنگار در زندان‌هاي تركيه

پيش‌تر سازمان امنيت و همكاري اروپا اعلام كرده بود كه 57 خبرنگار در زندان‌هاي تركيه به سر مي‌برند.

موسسه‌ي بين‌المللي رسانه (IPI) كه اين گزارش را از سازمان امنيت و همكاري اروپا دريافت كرده نيز منتشر كرده و گفته مي‌شود دولت تركيه اين خبرنگاران را به اتهام داشتن ارتباط با سازمان‌هاي تروريستي زنداني كرده است.

بر اساس اين گزارش پيش از اين چين با داشتن 34 خبرنگار زنداني داراي بيش‌ترين خبرنگار در زندان بود؛ تركيه به دنبال عضويت در اتحاديه اروپاست و احتمال مي‌رود ارائه اين گزارش مشكلاتي در روند عضويت اين كشور در اتحاديه اروپا ايجاد كند.

اما در مقابل اين درگيري‌ها اتحاديه اروپا به مقامات تركيه تاكيد كرده است كه براي عضويت اين كشور در اين اتحاديه، وضعيت آزادي بيان بايد در حد قابل قبولي باشد.

اعتراض خبرنگاران الجزايري‌ به حقوق

چندي قبل خبرنگاران الجزايري در اعتراض به حقوق پايين خود و كمبود امكانات آموزشي براي خبرنگاران به تجمع اعتراض‌آميز در پايتخت الجزاير دست زدند.

به گزارش ايسنا، عده‌اي از خبرنگاران معترض الجزايري كه شمار آنها به 200 تن مي‌رسيد، در تجمع خود در مقابل دفتر مطبوعات اين كشور تحصن كردند و برروي زمين نشستند و گفتند كه شرايطشان در اين كشور شرايط اسف‌باري است.

احضار خبرنگاران مصري به دادگاه

دادستان‌هاي نظامي مصر، يك دبير نشريه و يك خبرنگار را به دليل اظهاراتشان در يك مقاله درباره شكنجه نسبت داده شده به يك مقام نظامي، احضار كردند.

به گزارش سرويس رسانه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عادل حمودا، خبرنگار و راشا عزب، دبير هفته‌نامه "الفقر" روز يكشنبه بايد در نزد دادستان‌ها حاضر مي‌شدند.

دبير "الفقر" در گفت‌وگو با خبرگزاري فرانس پرس اظهار كرد: مقاله مورد بحث دربردارنده اظهارات افرادي است كه مدعي شده‌اند توسط نظاميان شكنجه شده‌اند.

منابع نظامي اعلام كرده‌اند كه دادستان‌ها خواهان شنيدن اظهارات اين خبرنگاران درباره مطالب منتشره در نشريه‌شان و اظهارات نسب داده شده به يكي از فرماندهان نيروهاي مسلح هستند.

خبرنگاران متعددي اخيرا از سوي ارتش مصر درباره كارشان مورد بازجويي قرار گرفته‌اند كه اين امر موجب شده كميته پشتيباني از خبرنگاران (CPJ) واقع در نيويورك، ارتش مصر را به سانسور و سركوبي مطبوعات متهم كند. اين در حاليست كه ارتش اين كشور، سانسور رسانه‌ها را تكذيب كرده است.

استفاده از شبكه‌هاي اجتماعي به‌عنوان منبع خبر

بررسي‌هاي جديد نشان مي‌دهد خبرنگاران نسبت به سال گذشته بيش‌تر از شبكه‌هاي اجتماعي به عنوان منبع خبر استفاده مي‌كنند.

به گزارش خبرنگار سرويس رسانه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نتايج يك بررسي جديد كه در آن از 478 خبرنگار از 15 كشور جهان سوال پرسيده شده نشان مي‌دهد 47 درصد از خبرنگاران از توييتر به عنوان يك منبع خبري استفاده مي‌كنند و اين در حالي است كه اين ميزان در سال گذشته 33 درصد بود.

استفاده از فيس‌بوك به عنوان يك منبع خبري نيز در ميان خبرنگاران 10 درصد افزايش داشته و به 35 درصد رسيده است، اين ميزان در سال 2010 نزديك به 25 درصد بود.

لغو قانون مجازات حبس خبرنگاران در سوريه

براساس قانون جديد مطبوعات در سوريه، مجازات حبس و زنداني كردن خبرنگاران لغو شد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نوشته روزنامه فرامنطقه‌اي القدس العربي، براساس پيش‌نويس اين قانون، مجازات حبس و زنداني كردن خبرنگاران لغو شد و تنها مجازات براي خبرنگاران، پرداخت غرامت مالي است.

كميته مسئول رسيدگي به اين پيش‌نويس قانون، تمامي مراحل تدوين آن را تكميل كرده و پيش‌نويس نهايي لايحه قانون مطبوعات به كابينه داده شده و قرار است كابينه ظرف چند روز آينده آن را تصويب كند.

مجازات خبرنگاران در صورت مشاركت در ناوگان آزادي

سايت شبكه الجزيره طي ماه‌هاي گذشته گزارش داده بود: در بيانيه‌اي كه از سوي دفتر نخست وزير رژيم صهيونيستي منتشر شده، اسرائيل خبرنگاران خارجي و سازمان‌هاي اطلاع رساني را تهديد كرده است در صورت مشاركت در كشتي‌هاي ناوگان آزادي كه قرار است با هدف شكستن محاصره نوار غزه رهسپار اين منطقه شوند، مجازات خواهند شد.

در اين بيانيه آمده است: اين تدابير شامل ممانعت از ورود خبرنگاران به اسرائيل به مدت 10 سال و مصادره تجهيزات آنهاست.

اعتصاب 100 خبرنگار اردني عليه مسئولان امنيتي

چندي پيش نيز حدود 100 روزنامه نگار اردني در اعتراض و محكوميت حمله نيروهاي امنيتي به خبرنگاران و روزنامه نگاران اين كشور در جريان پوشش انقلاب جوانان 15 ژوئيه، دست به اعتصابي گسترده زدند.

طارق المومني، رئيس كانون خبرنگاران و روزنامه نگاران اردن در جريان اين اعتصاب تجاوزات مداوم عليه خبرنگاران و روزنامه نگاران اين كشور را محكوم كرد.

وي تاكيد كرد: اعضاي شوراي كانون خبرنگاران و روزنامه نگاران در پي نشستي كه داشتند به اين نتيجه رسيدند كه از دستگاه قضايي بخواهند به اين مساله رسيدگي كند و مسئولان حمله به خبرنگاران مجازات شوند.

وي تاكيد كرد: بازجويي در بازداشت 4 افسر پليس كافي نيست و كانون خبرنگاران تنها به بازخواست اين تعداد اكتفا نمي‌كند.

او از خبرنگاراني كه مورد ضرب و شتم نيروهاي امنيتي قرار گرفتند خواست فورا عليه مسئولان امنيتي شكايت كنند.

نقش رهبر موقت القاعده در كشته شدن خبرنگار آمريكايي

و خبر ديگر كه طي ماههاي گذشته منتشر شد اين بود كه چندين محقق آمريكايي در گزارشي اعلام كردند كه سيف العدل كه اخيرا به عنوان رهبر موقت القاعده منصوب شده در ربودن دانيل پرل خبرنگار آمريكايي در سال 2002 در پاكستان دست داشت.

دانيل پرل، خبرنگار روزنامه وال استريت ژورنال در ژانويه 2002 در شهر كراچي پاكستان ربوده شد و پس از مدتي شبه نظاميان سرش را از تنش جدا كردند.

به گزارش خبرگزاري رويترز‌، بر اساس بررسي‌هاي انجام شده در يك پروژه براي مشخص شدن چگونگي ربوده شدن اين خبرنگار فاش شده است كه سيف العدل با خالد شيخ محمد، مغز متفكر حادثه 11 سپتامبر 2001 در مورد ربودن دانيل پرل صحبت كرده است.

انتهاي پيام

  • دوشنبه/ ۱۷ مرداد ۱۳۹۰ / ۰۹:۲۱
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 9005-02397
  • خبرنگار :