كارشناس فرهنگي نهاد رهبري دانشگاه الزهرا(س) اظهار كرد: با اينكه فضا براي امر به معروف مناسبتر است، ولي متاسفانه اغلب به نهي از منكر ميپردازند.
سروناز حرّ كارشناس فرهنگي نهاد رهبري دانشگاه الزهرا(س) در گفتوگو با خبرنگار دين و معارف اسلامي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با بيان اينكه دين اسلام به هر دو بعد امر به معروف و نهي از منكر ميپردازد، تصريح كرد: پيامبر اكرم(ص) نيز همواره به مردم بشارت ميدادند و تاكيد داشتند كه نهي كردن صرف پاسخگو نخواهد بود، لذا بهترين راه اين است كه هر دو را در كنار هم در نظر داشته باشيم.
وي خاطرنشان كرد: در گذشته افراد، دوستان و همسايگان خود را ارشاد ميكردند و اين در حالي است كه امروزه با گسترش جوامع و تغييرات بسياري كه صورت گرفته ارتباطات كلامي كمتر شده است.
حر با بيان اينكه رسانهها و صدا و سيما نيز ميتوانند در اشاعه امر به معروف و نهي از منكر بسيار موثر باشند، گفت: رسانهها ميتوانند در ميان برنامههاي خود چنين مباحثي را مطرح كنند، و مخاطبان را هر چه بيشتر با اين فريضه ديني آشنا سازند.
وي درادامه ضمن انتقاد از شرايط اجتماعي فعلي اظهار كرد: شرايط فعلي جامعه طوري است كه اگر خانم محجبهاي در رابطه با مسائل ديني صحبت كند، اطرافيان با ديد مثبتي به آن نگاه نخواهند كرد و آنها نيز سعي ميكنند صحبتهاي خود را محدود به نزديكان خود كنند.
اين كارشناس فرهنگي دانشگاه الزهرا(س) با اظهار اينكه امر به معروف و نهي از منكر از مهمترين آموزههاي ديني است، افزود: براي نشان دادن اهميت ارشاد ديگران ميتوان به داستاني اشاره كرد كه در آن افرادي در قايقي نشسته بودند و ناگهان يكي از آنها شروع به سوراخ كردن كف قايق ميكند، اگر در اين شرايط همه سكوت كنند مسلم است كه غرق خواهند شد و زماني هم كه اعتراض ميكنند آن فرد ميگويد من به شما كاري ندارم و قسمت خود را سوراخ ميكنم. در جامعه نيز مردم نبايد نسبت به مسائل اطراف خود بيتفاوت باشند.
وي تصريح كرد: امر به معروف و نهي از منكر بحثي اخلاق بوده و نميتوان قانون خاصي براي آن تبيين كرد، به همين دليل جوامع مسلمانان بايد در مباحث اخلاقي به اين موضوع پرداخته و اين مباحث را جدي بگيرند، زيرا تحقق امر به معروف بزرگترين ضمانت اجرايي آن خواهد بود.
حر درپايان خاطرنشان كرد: افرادي كه قصد دارند سايرين را امر به معروف كنند در مراحل اوليه بايد كلام و برخورد مناسبي داشته باشند و برنامههايي هم كه در اين زمينه شاهد اجراي آنها هستيم مستلزم برنامهريزي بيشتري است تا مردم پذيراي آن بوده و با اين جريان همراه شوند.
انتهاي پيام