/شانزدهمين نمايشگاه بين‌المللي نفت/ وزير نفت: امنيت انرژي جهاني بدون حضور ايران بي‌معناست

در توسعه اقتصادي جهاني امنيت انرژي حرف اول را مي‌زند و امنيت انرژي بدون حضور ايران بي معنا خواهد بود،‌ از اين رو بهتر است كشورهاي عرضه‌كننده نفت به جاي تقابل به دنبال تعامل بيشتر با صنعت نفت باشند.

به گزارش خبرنگار انرژي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مسعود ميركاظمي ـ وزير نفت ـ در مراسم افتتاح شانزدهمين نمايشگاه بين‌المللي نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي گفت: جمهوري اسلامي ايران آمادگي دارد در حوزه‌هاي بالادستي و پايين دستي صنعت نفت و در تعاملي منطقي و هوشمندانه با شركت‌هاي خارجي مذاكره كند تا بتواند تلاش بيشتري را براي رونق بخشيدن به اقتصاد جهاني در سايه امنيت انرژي انجام دهد.

وي با اشاره به اين‌كه امنيت انرژي به يك نظام برنده در جهان نياز دارد، گفت: با مذاكرات و تفاهم‌هايي كه ايران مي‌تواند با كشورهاي ديگر داشته باشد مي‌توان انرژي‌هاي خدادادي كه در ايران وجود دارد براي تامين امنيت انرژي در جهان به كار گرفت.

وي گفت:‌ اجراي قانون هدفمند كردن يارانه‌ها، سياست‌هاي اصل 44، شروع برنامه پنجم توسعه و آغاز دهه پيشرفت و عدالت از مواردي است كه اهميت برگزاري نمايشگاه شانزدهم نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي را در سال جهاد اقتصادي دو چندان كرده است.

ميركاظمي افزود: ايران با برخورداري از منابع و ذخاير عظيم نفت و گاز اكنون نقش موثري درصحنه‌هاي بين‌المللي ايفا مي كند و در ديپلماسي جديد انرژي جهان نقش مهمي را عهده‌دار است.

رييس اوپك با بيان اين‌كه براساس آخرين آمار بيش از 155 ميليارد بشكه نفت قابل برداشت و بيش از 33 هزار ميليارد متر مكعب گاز در ايران وجود دارد، خاطر نشان كرد: در پهناي گسترده‌ ايران همچنان اكتشاف‌هاي جديد در حال انجام است كه به تدريج آخرين دستاوردها در اين زمينه اعلام خواهد شد.

وي از نيروي انساني متخصص به عنوان بزرگترين نعمت صنعت نفت ايران نام برد و افزود:‌همين نيروي انساني متخصص بود كه در هشت سال دفاع مقدس توانست توليد مستمر نفت و گاز را در كشور حفظ كند.

ميركاظمي با اشاره به تحريم‌هاي كشورهاي غربي در زمينه نفت و گاز گفت: نيروي انساني متخصص صنعت نفت توانست با افزايش توليد بنزين اين تحريم را بي اثر كند و توانمندي‌هاي خود را بار ديگر بدون حضور بيگانگان به بوته آزمايش بگذارد.

وزير نفت با بيان اين‌كه در سال همت مضاعف و كار مضاعف زيرساخت‌هاي فراواني ايجاد شد گفت: جذب منابع مالي با محوريت داخلي مورد توجه قرار گرفته و امروز فرصت خوبي است تا كشورهاي خارجي هم به سرمايه‌گذاري در پروژه‌هاي صنعت بپيوندند.

عضو كابينه دولت رشد صنعت نفت ايران را مانند قطار در حال حركت دانست و به كشورهاي خارجي توصيه كرد مي‌توانند با مشاركت در اين صنعت در مسير رشد همراه كشور ايران باشند.

وزير نفت با اشاره به تلاش‌هاي خوبي كه در پژوهش و فن‌آوري صنعت نفت انجام شده است، اظهار كرد:‌ قرار است در پايان برنامه پنجم نه تنها در زمينه توليد دانش فني به 90 درصد خودكفايي برسيم بلكه بايد در اين زمينه صادركننده نيز باشيم.

او درباره‌ فعاليت‌هاي بين‌المللي اين صنعت گفت:‌ تلاش‌هاي بسياري خوبي در عرصه‌ بين‌المللي شاهد بوديم ضمن اين‌كه در اوپك و مجمع كشورهاي صادركننده گاز نيز حضور ايران پر رنگ بوده است.

ميركاظمي با بيان اين‌كه تا پايان برنامه پنجم 150 ميليون دلار سرمايه گذاري در حوزه‌هاي بالادستي صنعت نفت بايد انجام شود، افزود: ميزان سرمايه‌گذاري در صنايع پايين دستي از جمله پالايشگاه‌ها و مجتمع‌هاي پتروشيمي 50 ميليارد دلار پيش بيني شده كه اين فرصت خوبي است تا كشورهاي ديگر نيز به سرمايه گذاري در صنعت نفت ايران بپردازند. ضمن اين‌كه ما اين سرمايه‌گذاري ها را تضمين مي‌كنيم.

وي خاطر نشان كرد:‌ براي تامين انرژي و بازسازي اقتصاد جهان آماده تعامل و همكاري با ساير كشورها هستيم.

وزير نفت درباره اهداف برنامه پنجم توسعه نيز اظهار كرد: تا پايان برنامه پنجم توليد گاز به 700 ميليون متر مكعب در روز افزايش خواهد يافت و در بخش نفت نيز يك ميليون بشكه افزايش توليد روزانه پيش بيني شده است.

او افزود: ظرفيت‌هاي صنعت پتروشيمي ايران هم اكنون 51 ميليون تن است كه در پايان برنامه به صد ميليون تن خواهد رسيد.

به گفته او هم اكنون ثبات سياسي و اقتصادي كشور با وجود محدوديت‌هايي كه چند دهه‌ گذشته ايجاد شده فرصت خوبي است تا صنعت نفت سرافرازتر گذشته مسير تعالي را طي كند.

وي در پايان تصريح كرد:‌ توقع داريم كه شركت‌هاي ايراني، سازنده و پيمانكار صرف نباشند بلكه آن‌ها بايد به شريك خوبي براي صنعت نفت ايران تبديل شوند.

انتهاي پيام

  • جمعه/ ۲۶ فروردین ۱۳۹۰ / ۱۳:۲۸
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 9001-10660
  • خبرنگار :