سلطانيه با بيان اين كه نمايندگان حضور يافته در بازديد از تاسيسات هستهيي اراك، نمايندگان بيش از 120 كشور هستند كه در آژانس مسووليت دارند، تصريح كرد: اين نمايندگان اكنون از طرف كليهي كشورهاي عضو در آژانس در اين بازديد حضور دارند.
به گزارش خبرنگار انرژي هستهيي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، علياصغر سلطانيه ـ نمايندهي ايران در آژانس بينالمللي انرژي اتمي ـ ظهر شنبه در يك نشست خبري در تاسيسات آب سنگين اراك با اشاره به حضور هيات نمايندگان گروههاي مختلف جغرافيايي و سياسي براي بازديد از تاسيسات هستهيي ايران گفت: اين بازديد در راستاي شفافسازي فعاليتهاي هستهيي ايران انجام ميشود.
در ادامهي اين نشست خبري، صالحي با خوشآمدگويي به هيات حضور يافته براي بازديد از تاسيسات هستهيي اراك گفت: در تاسيسات هستهيي اراك، مجتمع آب سنگين و همچنين يك رآكتور با ظرفيت 40 مگاواتي قرار دارد. همچنين گروه تروييكا و اتحاديه عرب نيز با حضور خود در اين بازديد حمايت خود را اعلام كردند.
وي ادامه داد: همانطور كه ميدانيد ايران همواره اعلام و بر اين موضوع اصرار كرده است كه همهي فعاليتهاي هستهيياش صلحآميز است. ما دربارهي موضوع هستهيي خود صادق بوده و بهخصوص در هشت سال گذشته در اينباره اقدام كردهايم و از آنجا كه به آنچه كه ميگوييم و انجام ميدهيم اعتقاد داريم گامهايي در جهت اعتمادسازي و شفافيت انجام ميدهيم كه در اين راستا دعوت ايران از سازمانها، كشورها و جنبشها يك اقدام استثنايي است كه در كمتر كشوري ديده شده كه اجازه دهد از تاسيسات هستهيياش بازديد كنند.
او با بيان اين كه ايران درهايش را به سوي جامعهي بينالمللي باز كرده است چون ما ميدانيم چه ميكنيم و چيزي براي پنهانكاري نداريم، خاطرنشان كرد: در سال 2004، 2007 و اكنون بازديدهايي انجام شده و اميد است كه در آينده كشورهاي بيشتري را دعوت كنيم كه از تاسيسات هستهيي كشورمان بازديد كنند. به هنگام بازديد، برخي از سفيران كشورهاي اعلام كردند كه ما تخصص كافي در اين زمينه نداريم و ما نيز در پاسخ گفتيم كه ميتوانند كارشناسان معتمدي را براي اعلام واقعيتها به همراه آورند. در آينده نيز گروهي كه فرصت بازديد نداشتهاند ميتوانند در يك برنامهي ديگر از تاسيسات هستهيي كشورمان ديدن كنند.
رييس سازمان انرژي اتمي كشورمان اضافه كرد: اين گام ايران براي ايجاد شفافيت و اعتمادسازي انجام شده است و اميدوارم وقتي نمايندگان اين كشورها به وين بازگردند بر اساس مسووليت خود و همكاران خود از فرصتي كه براي بازديد ارايه شده است تعريف كرده و با استفاده از يك رويكرد منطقي، مشاهدات خود را اعلام كنند تا ديگران دست از انتقاد از فعاليتهاي هستهيي ايران بردارند. در واقع زمان آن رسيده كه مباحث سياسي كنار گذاشته شود. ايران همواره اعلام كرده است كه متعهد به معاهدهي ان.پي.تي و پادمان جامع آژانس است و اين اقدام ميتواند براي هر دو طرف مفيد باشد.
وي افزود: ما اين فرصت را ميدهيم تا نمايندگان كشورها بازديد از تاسيسات هستهيي ايران داشته باشند و اين موضوع ميتواند همه را به حقيقت برساند و اين وضعيت براي هر دو طرف منافعي به همراه داشته و به گونهاي نيست كه يك طرف بازندهي اين ماجرا باشد. در واقع ايران به اين موضوع به عنوان يك بازي نمينگرد و به همين دليل با روي باز و براي ايجاد شفافيت درهاي خود را به روي نمايندگان كشورها باز كرده است. همانگونه كه به آژانس اعلام كرديم فعاليتهاي هستهيي ما به فعاليتهاي غيرصلحآميز تبديل نشده است. ايران در انجام مذاكرات با گروه 1+5، بيانيهي تهران و بازديد كشورهاي ديگر از تاسيسات هستهيي انعطاف خود را نشان داده و در جهت از بين شك و ترديدها قدم برداشته است. اين يك فرصت است.
صالحي گفت: بعد از اين نشست خبري، دستاوردهاي اخير ايران كه شامل دو راديودارو و يك محصول نهايي آب سنگين به نام دوتره است كه يك حلال صنعتي بوده و كاربرد صنعتي دارد و اين يك فرصت است و سپس نمايندگان كشورها و سازمانها از رآكتور هستهيي و همچنين آب سنگين اراك ديدار كرده و فردا نيز از تاسيسات هستهيي نطنز بازديد ميكنند.
انتهاي پيام