دبير شوراي عالي توسعهي گردشگري استان فارس با انتقاد از «وضعيت اسفناك منطقهي برم دلك در شيراز» گفت: مجموعهي ساساني برم دلك يكي از آثار ارزشمند و فاخر شيراز است؛ اما متأسفانه بهدليل بيتوجهي به اين مجموعه، برخي افراد با تفنگ بادي نقشبرجستههاي اين اثر تاريخي را هدف قرار ميدهند و به اين نقشبرجسته شليك ميكنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در فارس، امير سبوكي در جلسهي شوراي عالي گردشگري فارس با اشاره به اينكه مجموعهي برم دلك تنها اثر دورهي ساساني در شيراز است، اظهار كرد: متأسفانه اين مجموعه هنوز به جاذبهي گردشگري تبديل نشده است و گردشگران نميتواند از اين مجموعهي منحصربهفرد ديدن كنند.
بافت تاريخي شيراز پر از معتادان پرخطر است
او به نبود امنيت در بافت تاريخي شيراز اشاره كرد و ادامه داد: بافت تاريخي شيراز پر از معتادان پرخطر است و آنها مسيرهاي گردشگري اين بافت را قرق كردهاند. اكنون امنيت مناسبي براي گردشگران داخلي و خارجي در اين مناطق وجود ندارد.
سبوكي همچنين بر لزوم يكسانسازي نرخ ورودي اماكن تاريخي در شيراز تأكيد و بيان كرد: چندنرخي شدن اماكن تاريخي و گردشگري شيراز موجب شده است از مدت اقامت گردشگران ورودي به فارس كاسته شود.
دانشگاه شيراز با دو نرخي كردن باغ ارم و نارنجستان قوام با منافع استان بازي ميكند
به گفتهي رييس انجمن صنفي راهنمايان ايرانگردي و جهانگردي استان فارس، آژانسهاي كشور بازديد از نارنجستان قوام، باغ ارم و مسجد نصيرالملك را از برنامهي تورها حذف كردهاند و اين مسأله سبب شده است، يك شب از اقامت گردشگران در شيراز كم شود.
سبوكي ادامه داد: نرخ ورودي باغ ارم و نارنجستان قوام براي گردشگران خارجي چهارهزار تومان و براي گردشگران ايراني 700 تومان است. اين مسأله در كاهش اقامت گردشگران در شيراز مؤثر است.
او با اشاره به اينكه اين مكانها زير نظر دانشگاه شيراز است، اصلاح قوانين مربوط به اين مكانها را توسط اين دانشگاه خواست و گفت: متأسفانه دانشگاه شيراز با تعطيلي چند ساعتهي باغ ارم و نارنجستان قوام و همچنين دونرخي بودن بليت ورودي اين اماكن، با منافع استان بازي ميكند و بايد هرچه سريعتر به اين موضوع رسيدگي شود.
رييس انجمن صنفي راهنمايان ايرانگردي و جهانگردي استان فارس در ادامه به توضيح مشكلات اين صنف پرداخت و اظهار كرد: فارس 700 راهنماي گردشگري دارد، اما با وجود اينكه از آنها بهعنوان سفيران فرهنگ ياد ميشود، زير پوشش هيچ بيمهاي نيستند، در صورتي كه فقط با اختصاص 25ميليون تومان زير چتر حمايتي بيمه قرار ميگيرند.
دانشگاه شيراز تك نرخي بودن اماكن تاريخي و گردشگري را رعايت نميكند
به گزارش ايسنا، در اين جلسه محمدرضا بذرگر ـ مديركل ميراث فرهنگي و گردشگري فارس ـ نيز با تأييد سخنان دبير شوراي عالي توسعهي گردشگري استان دربارهي مشكل دو نرخي بودن اماكن تاريخي و گردشگري شيراز، گفت: در يكي از جلسات كارگروه گردشگري استان كه سال پيش برگزار شد، مقرر شد ورودي تمام اماكن تاريخي و گردشگري فارس بنا بر نرخ مصوب باشد؛ اما متأسفانه دانشگاه شيراز اين موضوع را رعايت نميكند و دلايل خاصي هم ارائه ميدهد.
او نيز وضعيت اسفناك مجموعهي برم دلك را تأييد كرد و ادامه داد: اين اثر تاريخي روزبهروز در حال تخريب است و تنها راه برونرفت از اين شرايط، تملك زمينهاي اطراف مجموعه است. زمينهاي اطراف اين مجموعه، مالك خصوصي دارد. اگر بتوانيم اين زمينها را تملك كنيم، برم دلك از اين وضعيت نجات مييابد و شيراز صاحب يك مجموعهي گردشگري منحصربهفرد ميشود.
مديركل ميراث فرهنگي و گردشگري فارس همچنين به تغيير كاربري بناهاي تاريخي در بافت قديم شيراز اشاره كرد و افزود: دومين هتل سنتي در بافت تاريخي اين كلانشهر دههي فجر افتتاح ميشود.
فروش تپه و كوه در شيراز پديدهي بسيار نادري است
استاندار فارس نيز پس از اين اظهارات، بيان كرد: نرخ ورودي اماكن تاريخي و گردشگري شيراز بررسي و دربارهي آنها تصميم نهايي گرفته ميشود.
رييس شوراي عالي توسعهي گردشگري فارس همچنين خواست تا ارزش زمينهاي اطراف مجموعهي تاريخي برم دلك برآورد شود و گفت: اداره كل ميراث فرهنگي فارس نسبت به برآورد هزينهي تملك اين اراضي اقدام كند تا بتوانيم حريم برم دلك را آزاد كنيم.
او با انتقاد از خريد و فروش اراضي منطقهي برم دلك در شيراز، افزود: فروش تپه و كوه در شيراز پديدهي بسيار نادري است و اين مسأله بايد بررسي شود.
انتهاي پيام