مديرعامل شرکت غله و خدمات بازرگاني منطقه14: به‌زودي بحث ارتقاي کيفيت نان را مطرح مي‌كنيم مشکلي براي تامين آرد استان نداريم

مديرعامل شرکت غله و خدمات بازرگاني منطقه 14 گفت: با توجه به اينکه هم اکنون 100 درصد يارانه نان به صورت مستقيم به خود مردم پرداخت مي شود، به زودي در استان بحث ارتقاي کيفيت نان‌هاي توليد شده را مطرح خواهيم کرد تا مردم بتوانند نان را از هر واحدي که نان با کيفيت توليد مي‌کند، خريداري کنند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، پرويز خالقي در بازديد از خبرگزاري ايسناي زنجان با بيان اينکه به دليل شرايط رقابتي به وجود آمده، برخي نانوايان درخواست کرده اند تا افزودني هاي مجاز را به نان اضافه کنند تا با همان قيمت يکسان ارائه شده بتوانند مشتري بيشتري جذب كنند، ابراز کرد: علت عمده جذب مردم به سمت نانوائي هاي آزادپز سابق، سابقه ذهني است که در مردم به دليل کيفيت مناسبي اين نانوائي ها در گذشته وجود داشت. در حالي که هم اکنون هيچ گونه تفاوتي بين نانوائي هاي آزادپز و يارانه پز وجود ندارند و البته آزادپزها نيز نبايد کيفيت نان توليدي خود را پائين بياورند.

وي ادامه داد: هم اکنون در استان درخواست هايي از سوي برخي نانوائي ها وجود دارد که خواهان افزايش سهميه آرد خود هستند و شک نکنيد کساني که نان مطلوب توليد مي کنند، در اين روزها فروش شان هم بالا رفته است. حتي برخي نيز مدعي شده اند که اگر اجازه داده شود نان را با قيمت پائين تر از قيمت مصوب هم ارائه مي کنند تا بتوانند مشتري لازم را جذب کنند. اين امر يعني جايگزين شدن رقابت با نظارت هايي که در گذشته صورت مي گرفت. هم اکنون نانواها سعي مي کنند که نان با کيفيت توليد کنند و خود نانواها به اين نتيجه رسيده اند که چاره کار، توليد محصول با کيفيت تر است.

رکورد برداشت گندم در استان شکسته شد

اين مقام مسئول با اشاره به اينکه امسال در استان رکورد برداشت گندم از مرز 400 هزار تن گذشت و به عدد 450 هزار تن رسيد، عنوان کرد: ابتداي فصل برداشت مسوولان جهادکشاورزي اعلام کرده بودند که بايد براي برداشت280 تا 300 هزار تن گندم فضاسازي لازم صورت گيرد. آن مقطع فضاي استاندارد استان براي ذخيره سازي گندم، 185 هزار تن بود و اين در حالي بود که از سال پيش نيز 191 هزار تن گندم در استان وجود داشت که بيش از ظرفيت سيلوهاي استان بود. در اين راستا آخرين محموله گندم استان10 آبان ماه امسال خريداري و ذخيره شد و ميزان ذخيره استان به 372 هزار تن رسيد و در مقاطعي حتي موجودي گندم در سيلوهاي استان از مرز 500 هزار تن گذشت. هم اکنون نيز بيش از 300 هزار تن گندم در سيلوهاي استان موجود است که براي 2 سال آينده نيز مي تواند نياز استان را تامين مي کند.

مديرعامل شرکت غله و خدمات بازرگاني منطقه 14 با بيان اينکه در 4 ماهه اخير، 150 هزار تن گندم از استان به استان هاي ديگر حمل شده است، تصريح کرد: برنامه شرکت بازرگاني کشور اين است که گندم به ميزان کافي در انبارهاي استان ها ذخيره شود و پس از آناليزهاي صورت گرفته، با حمل و نقل گندم بين استان ها، کيفيت آرد توليدي افزايش يابد.

زنجان، پيشتاز اعلام قيمت نان

خالقي با بيان اينکه در راستاي افزايش کيفيت نان و مسائل ناشي از اجراي قانون هدفمند کردن يارانه ها در استان، تاکنون 37 جلسه کاري برگزار شده است، گفت: در رابطه با قيمت نان، زنجان جزء استان هايي بود که به لحاظ قيمت تعيين شده در آن براي انواع نان، پائين تر از حد متوسط کشوري قرار داشت. به گونه اي که در اين زمينه مقرر شد قيمتي اعلام شود که نانوا راضي نباشد يا ظلمي به مردم شود. حتي زنجان استاني بود که در اين زمينه از مرکز اعلام شد که معقول ترين قيمت را براي نان ارائه کرده است.

وي ابراز کرد: در سال هاي گذشته از ابتدا تا انتهاي فصل خريد گندم به ما مجوز مي دادند که خريد گندم بالاي 2 درصد ضايعات را انجام دهيم. امسال نيز در اواسط فصل خريد به ما اعلام شد که اين امر صورت گيرد. با توجه به اينکه امسال گندم سن زده از مرز 23 برابر در مقايسه با سال گذشته عبور کرد، انتظارمان اين است که اقداماتي صورت گيرد تا مواد اوليه مرغوب در استان تهيه کنيم و گندمي بالاتر از وضع موجود توليد بشود. زيرا معتقديم مي توانيم جزء کشورهاي صادر کننده باشيم و امسال نيز بخشي از گندم مازاد بر نياز استان را صادر کرده ايم. اميدواريم امسال بذرهاي مطلوبي در اختيار کشاورزان قرار گيرد تا گندم با کيفيت بهتري در استان توليد شود.

تامين آرد مورد نياز توسط کارخانجات استان

اين مقام مسئول يادآور شد: پيشنهاد ما اين است که از سال آينده وزارت بازرگاني متولي خريد و ذخيره سازي گندم خوراکي شود و نهادهاي ديگري مسئول خريد گندم غير خوراکي و دامي باشند. اين امر محاسن زيادي دارد؛ از جمله اينکه در فصل خريد از تجمع فراوان در مراکز خريد شرکت غله جلوگيري مي شود و سرعت تخليه پائين مي آيد. همچنين وقتي متوليان امر ببينند که به ازاي هر ميزان توليد گندم، چقدر ضايعات توليد شده بايد خريداري کنند، در اين امر که به موقع توزيع بذرهاي مناسب را صورت دهند، دقت کرده و محصول با کيفيت تري توليد مي کنند.

مديرعامل شرکت غله و خدمات بازرگاني منطقه14 با بيان اينکه هيچ مشکلي براي تامين آرد استان نداريم، گفت: کارخانجات آرد سازي استان، از بهترين واحدهاي کشوري هستند که قادر به توليد بهترين آرد در کشور مي باشند. هم اکنون بخشي از آرد توليد شده استان به کشورهاي عراق، آذربايجان و امارات صادر مي شود. البته هم اکنون در استان 4 کارخانه موجود آردسازي قادر هستند براي استاني با 4 برابر جمعيت استان زنجان آرد توليد کنند و به همين دليل نه تنها براي توليد آرد مشکل نداريم، بلکه چندين استان همجوار را نيز مي توانيم پوشش دهيم.

خالقي با بيان اينکه تا 2 سال آينده به لحاظ وجود سيلو در استان، به ظرفيت کامل خواهيم رسيد، عنوان کرد: هم اکنون براي ساخت يک سيلو 70 هزار تني در خدابنده که ظرفيت آن به 100 هزار تن افزايش خواهد يافت، مجوزهاي لازم صادر شده است. همچنين بزرگترين سيلوي بتني استان در خدابنده مجوز گرفته و در مرکز استان نيز براي احداث 2 سيلو مجوزهاي لازم صادر شده است. با اين اقدامات صورت گرفته به نظر نمي رسد هيچ مشکلي براي تامين آرد مورد نياز استان از طريق سيلوهاي داخلي وجود داشته باشد.

انتهاي پيام

  • چهارشنبه/ ۲۹ دی ۱۳۸۹ / ۰۹:۵۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 8910-14342
  • خبرنگار :