نماينده مردم سراب در مجلس با انتقاد از مصوبه مجلس مبني بر تشكيل وزارت ورزش، تصويب اين مصوبه را باعث محدود كردن اختيارات رييسجمهور دانست.
مجيد نصيرپوردرگفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، ضمن مخالفت با تشكيل وزارت ورزش در ارزيابي از سخنان اخير رييسجمهور در مورد عدم همخواني ادغام سازمان ملي جوانان و سازمان تربيتبدني و ضرر و زياني كه با تشكيل وزارت ورزش عايد ورزش كشورميشود، گفت: ما براساس قانون اساسي بايد اجازه دهيم رييسجمهور با انتخاب افراد موردنظري كه صلاح ميداند امورات اجرايي كشور را پيگيري كند.
وي با اشاره ضرورت واگذاري انتخاب روساي سازمانهايي كه به طور قانوني تشكيل شده به رييسجمهور، گفت: در مورد تاسيس سازمان ملي جوانان و سازمان تربيتبدني كه مصوبه قانوني داشته و رييسجمهور با توجه به اين قانون افرادي را منصوب كرده هم همين گونه است.
وي ادامه داد: لذا مجلس بايد تلاش كند تا دست رييسجمهور در اين امور باز باشد نه اين كه هر روز با مصوبهاي اختيارات وي را محدودتر كنند.
نصيرپور پاسخگو كردن اين سازمانها را از جمله دليلي دانست كه نمايندگان در مجلس براي توجيه تاسيس وزارتخانه جديد عنوان ميكنند و د راين راستا گفت: دغدغه نمايندگان امر پاسخگويي است و در اين رابطه رييسجمهور بايد فكر اساسي كرده و تلاش كند تا كساني را كه به عنوان مشاور و معاون و اين قبيل مسايل براساس قانون اساسي انتخاب ميكند پاسخگويي لازم را براي نهادهاي نظارتي مانند مجلس داشته باشند.
به اعتقاد نايب رييس كميسيون اجتماعي مجلس، اگر اين اتفاق رخ دهد؛ رييسجمهور هم ضمن ابلاغي كه به افراد ميدهد بايد تاكيد كند اين افراد موظف به پاسخگويي و روشن كردن نقاط مبهم و تاريك به دستگاههاي نظارتي مثل مجلس هستند و به اين وسيله بخش عمدهاي از دغدغه همكاران ما هم در مجلس مرتفع خواهد شد و ديگر نيازي به تاسيس وزارتخانه جديد نخواهد بود.
وي در ادامه سازمان ملي جوانان و سازمان تربيتبدني را از يك جنس ندانست و افزود: لذا ادغام اين دو سازمان حتما آسيبهاي فراواني را هم به حوزه ورزش و هم به حوزه جوانان وارد خواهد كرد، چرا كه سازمان ملي جوانان يك سازمان كاملا حاكميتي و ستادي براي اعمال حاكميت در دستگاههاي اجرايي براي توجه ويژه به جوانان است ، اما سازمان تربيتبدني كاملا يك دستگاه اجرايي است و با توجه به وجود فدراسيونها و هياتهاي ورزشي كه تابع قوانين خاصي بوده، كوچكترين شائبه دولتي شدن آنها - با توجه قوانين بينالمللي - منجر به محروميت ورزش ايران در عرصههاي بينالمللي ميشود، لذا ادغام اين دو سازمان و تاسيس وزارت ورزش بيتوجه به اين نكته بسيار مهم و اساسي است.
عضو فراكسيون ورزش مجلس با تاكيد برآسيب ديدن جدي جريان ورزش ازرهگذر اين تصميم، تصريح كرد: البته اشكالات متعدد ديگري هم در اين زمينه ميتوان برشمرد.
وي با اشاره به تاكيد رييسجمهور مبني بر اصلاح اين مصوبه از سوي نمايندگان نيز اظهار كرد: متاسفانه با توجه به تصويب اين قانون در مجلس فعلا راهي براي اصلاح آن وجود ندارد، مگر درحوزه ايراداتي كه شوراي نگهبان ميگيرد، در صورتي كه اصل قانون مصوب شده و راه آييننامهاي براي اصلاح از طرف نمايندگان مجلس وجود ندارد.
نصيرپورگفت: دولت مي تواند در قالب لايحهاي موضوع را مجددا به شكل جديدي به مجلس احاله دهد و اگر مجلس راجع به پاسخگويي مسوولان خصوصا سازمان تربيتبدني اطمينان خاطر پيدا كنند ميتوان اميدوار بود كه نظر رييسجمهورهم در اين رابطه تامين شود.
نصيرپور درارزيابي از نظر برخي منتقدان در مورد وزارتي شدن ورزش به دليل افزايش دخالت دولت در ورزش كشور نيز تاكيد كرد: همانگونه كه عنوان شد ورزش ما دو بخش دارد يك بخش حاكميتي كه سازمان تربيتبدني، سياستگذاريها و مديريت مالي مجموعه ورزش را اعمال ميكند و بخش ديگر آن كه بسيار مهم تر از بخش اول بوده، بخش اجرايي است كه توسط فدراسيونها و هياتهاي ورزشي اداره ميشود.
وي ادامه داد: اين فدراسيونها براي حضور در عرصههاي ورزشي منطقهاي، بين قارهاي و بينالمللي تابع مقررات خاصي هستند و يكي از اصليترين قوانين اين حوزه غيردولتي اداره شدن اين فدراسيونهاست كه به طور مشخص ميتوان به موضوع اداره فدراسيون فوتبال و رسالت سازمان در تعيين رييس اين فدراسيون در سالهاي قبل اشاره كرد.
وي گفت: اگر قرار بود اين روند ادامه پيدا كند ، منجر به محروميت ايران در عرصههاي بينالمللي ميشد و اين مساله ميتوانست آسيبهاي زيادي در برداشته باشد و حتما ورزش از اين رهگذر آسيب ميديد.
نماينده مردم سراب در خانه ملت همچنين با اظهار تاسف به دليل از دست دادن دو كرسي كنفدراسيون فوتبال آسيا در انتخابات اخير AFC گفت: اين مساله هم نشان داد ما در مديريت ورزش خود نگاه واقعبينانه به عرصههاي بينالمللي و ديپلماسي ورزش نداشتيم و صرفا با يك سري مهمانيها و مسايل به خصوص كه ميتواند براي گمراه كردن سياستگذاران سازمان تربيتبدني باشد، شاهد محروميت ايران از دو كرسي مطرح ورزشي منطقه بوديم.
وي تصريح كرد: ناراحتكنندهترين نكته اين است كشوري كه در رقابت از ما پيشي گرفت هيچ گونه ريشه و سابقه ورزشي خاص به خصوص در عرصههاي ورزش حرفهاي نداشته و تنها آنها توانستند با توجه به روابط منطقهاي و هماهنگيهاي واقعي و عملياتي ما را دور بزنند.
عضو فراكسيون ورزش با اشاره به استعفاي كفاشيان گفت: اين مسئله هم نشان ميدهد مسايل سياسي داخلي بر مسايل بينالمللي و سياستهاي خارجي ما در حوزه ورزش غلبه دارد چراكه براي بقاي رييس سازمان تربيتبدني حاضر شديم انصراف و محروميت خود را در عرصههاي ورزشي تاييد كنيم كه اين امر نشان از برخي بيتدبيريها دارد.
انتهاي پيام