رييسجمهور از دانشجويان خواست تا با برپايي كرسيهاي آزدانديشي از مسوولان دعوت كنند تا به سوالات آنها پاسخ دهند.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) دكتر محمود احمدينژاد در دومين روز از سفر خود به استان مركزي، در جمع دانشجويان دانشگاه تربيت معلم اراك با تبريك روز دانشجو گفت: ميخواستم اين جلسه را ديروز بگذارم، اما تراكم برنامهها طوري بود كه چنين چيزي امكانپذير نبود. حضور در جمع دانشجويي هم نشاطانگيز است، هم آگاهيبخش و هم ذهن انسان را به سمت دنياهاي بهتر و متعاليتر ميبرد.
وي در ادامه بر ايجاد كرسيهاي آزادانديشي تاكيد كرد و خطاب به دانشجويان گفت: كرسيهاي آزادانديشي را شما بايد برپا كنيد و از شخصيتها و چهرهها دعوت كنيد و بخواهيد كه بيايند. از وزرا و مسوولان دولتي هم بخواهيد كه بيايند و به سوالاتتان پاسخ بگويند و اگر وزير نيامد به من بگوييد كه مساله را بررسي كنم و در مقابل دانشگاه نيز تابلويي نصب و اعلام كنيد كه ما از فلان وزير دعوت كرديم و نيامد.
وي گفت: نقد درست و اساسا نگاه انتقادي و راضي نبودن به وضع موجود يك نعمت بزرگ الهي است. نبايد انتظار داشته باشيم كه جوان امروز به شرايط امروز كشور راضي باشد؛ چراكه در اين صورت انگيزه حركت از بين ميرود. نگاه انتقادي به وضع موجود بايد باشد. البته منظور من جنگ و دعوا نيست بلكه اصلاحگري است. كرسيهاي آزادانديشي را شما برپا كنيد و از روساي دانشگاهها ميخواهم كه اين فرصتها را بگذارند تا دانشجويان مسائل خود را مطرح كنند و آنچه به ما و دولت برميگردد تاكيد دارم كه مطرح شود و به سوالات پاسخ داده شود. در فضاي صميمي و البته به صورت جدي حرفهاي خود را مطرح كنيد. ما زماني موفق هستيم كه جوان ما ذهنش درگير مسائل مهم باشد. در اين صورت است كه پيشرفت اتفاق ميافتد.
رييسجمهور با بيان اينكه دانشگاه از مهمترين مراكز كشور است و آينده كشور بسته به دانشگاه است، گفت: فضاي علمي و پژوهشي دانشگاه بايد به سمت و سوي آرماني و بومي سوق پيدا كند. ما در زمينه پژوهش كارهاي بزرگي را انجام دادهايم اما هنوز در ابتداي راه هستيم.
احمدينژاد درباره توسعه كمي و كيفي دانشگاهها گفت: به نظر من توسعه كمي و كيفي بايد با هم در دانشگاهها اتفاق بيافتد. از سوي ديگر به خاطر جمعيت جوان كشور كه آماده حضور در عرصههاي اجتماعي و علاقهمند به علمآموزي بودند در سالهاي گذشته به توسعه كمي دانشگاهها بيشتر توجه شد. ما سه راه داشتيم؛ يا بايد اجازه تحصيل به همه جمعيت جوان كشور نميداديم يا راه را براي ادامه تحصيل دانشجويان در خارج از كشور باز ميكرديم يا اينكه ظرفيت داخل را به حداكثر ميرسانديم. حتي اين مساله به بهاي پايين آمدن كيفي دانشگاهها منجر ميشد. ما راه سوم را انتخاب كرديم. البته تب مدركگرايي هم در كشور ايجاد شده بود كه دولت به تنهايي نميتوانست با آن مقابله كند. حالا كه توسعه كمي سريع اتفاق افتاده است، بايد تلاش كنيم تا توسعه كيفي نيز خود را برساند و البته اين مساله طول ميكشد.
وي در ادامه گفت: مشكل پژوهشي ما تاريخي است. البته اصلاحاتي صورت گرفته است كه نبايد آنها را دست كم بگيريم. ما هماكنون از نظر سرعت توليد علم در منطقه اول هستيم و البته بايد بيشتر كار كنيم. بودجه دانشگاهها در دولت نهم چهار برابر شد و ما ميدانيم كه اين رقم هم كافي نيست و در عين حال بايد بدانيم كه كشور مشكلات ديگري هم دارد كه بايد به آنها هم رسيدگي كرد. بودجه پژوهشي كشور در دولت نهم و دهم، 5 الي 6 برابر شده است، اما هنوز در اين زمينه مشكل وجود دارد. در عين حال بايد دانست كه رابطه بين صنعت و دانشگاه در كشور ما به صورت بنيادين مشكل دارد. ما با پولي كردن دانشگاهها موافق نيستيم. در عين حال با اينكه بودجه پژوهشي به دانشگاه بدهيم و بعد به صنعت بگوييم كه برو از دانشگاه بگير هم موافق نيستيم. پژوهشهاي ما بايد ناظر به نيازهاي كشور باشد.
رييسجمهور گفت: ما در دانشگاهها معاونت علمي تاسيس كرديم كه براي تقويت بخش پژوهشي دانشگاهها بود و هماكنون سالانه بين 700 تا 800 ميليارد تومان بين صنعت و دانشگاه قرارداد منعقد ميشود. اين نشان ميدهد كه قطار پژوهش در دانشگاه به حركت درآمده است، اما در ابتداي راه است. بنياد نخبگان هم براي همين مساله تاسيس شده و ما اذعان داريم كه در برابر استعدادهاي جوشان كشور اين كارها كافي نيست. در دولت نهم اختراعات ثبت شده 5 الي 6 برابر كل اختراعات قبل از دولت نهم بوده است. با اين حال قبول داريم كه مشكلات وجود دارد و ما براي حل آنها در ابتداي راه هستيم.
احمدينژاد گفت: دانشجويان براي ما عزيز هستند. اميد ما به دانشجويان است. دانشجويان حاصل عمر ملت هستند. بحثهايي هم درباره نحوه اداره دانشگاهها مطرح شده است كه البته اينها همه در جهت حمايت از دانشجو و هياتهاي علمي است. بعد از هدفمند كردن يارانهها بودجه دانشگاهها را افزايش خواهيم داد و البته بايد وزارت علوم و وزارت بهداشت نظارت داشته باشند كه دانشگاهها از نظر رفاهي استانداردهاي لازم را براي دانشجويان و اساتيد فراهم كنند.
رييسجمهور در بخش ديگري از سخنان خود با تاكيد بر ضرورت توجه به فرهنگ گفت: بدون فرهنگ هيچ آيندهاي را نميتوان متصور بود. فرهنگ فضاي تنفسي روح انسان است. جهت دولت نهم و دهم نيز در اداره كشور، فرهنگي بوده است، اما كار فرهنگي در دو سطح قرار دارد؛ يكي سطح كلان و يكي سطح خرد. در سطح كلان در چند سال گذشته به لحاظ فرهنگي موفقيتهاي بزرگي داشتهايم. اصل اول در كار كلان فرهنگي، احياي خودباوري و اعتماد به نفس ملي است. اعتماد به نفس ملي ما الان در بالاترين سطح خود در طول تاريخ قرار دارد. امروز همه ما به ايراني بودنمان افتخار ميكنيم. همبستگي ملي و شجاعت ملي و هوشمندي ملي در كشور ما نسبت به گذشته در بالاترين سطح قرار دارد. فضاي معنوي، خودباوري، احساس مسووليت و تعهد به آرمانهاي بلند انقلابي در كشور ما هماكنون در سطح بالايي قرار دارد. عزت ايران امروز در جهان در بالاترين سطح است و بايد كارهاي فرهنگي را طوري انجام دهيم كه در اين زمينه باز هم پيشرفت كنيم.
وي تاكيد كرد: بودجههاي فرهنگي در دولت نهم سه برابر و در دولت دهم شش برابر شده است اما كارهاي بزرگ فراوان است. در توليدات فرهنگي در مقياس خرد دچار مشكل هستيم و كارگروههاي فرهنگي در استانها براي حل اين مساله فعال شدهاند و البته حل اين مساله زمان ميبرد و شما هم بايد كمك كنيد.
رييسجمهور در ادامه دربارهي بودجهي فرهنگي گفت: بودجهي خيلي خوبي در حدود 2 هزار ميليارد تومان به فرهنگ اختصاص دادهايم و بهترين كساني كه در خط مقدم فرهنگي ميتوانند فعاليت كنند، دانشجويان هستند.
وي ادامه داد:چون روحيهي خود من هم دانشجويي است، هيچ وقت نميخواهم به سمتي بروم كه بگو مگو درست شود. ما به دنبال ساختن و پيشرفت هستيم. در كشور كارهاي خيلي زيادي وجود دارد. بعضي وقتها من شرمندهي همكارانم ميشوم. آنقدر كار ميكنند كه وقتي به خانه ميرسند بيهوش ميشوند. نميخواهم بگويم كه دولت در ادارهي كشور تنهاست، كه البته تنهاست، اما بايد همه خود را براي كارهاي بزرگ آماده كنيم و كشور را بسازيم.
احمدينژاد در ادامه به مشكلات بخش مسكن اشاره كرد و گفت: مشكل مسكن در كشور ما خيلي طولاني است. هر چند سال يك بار مسكن با افزايش قيمت مواجه ميشود كه يك بار آن در اوايل دولت نهم اتفاق افتاد، البته برخي آن را تشديد كردند و تبديل به يك جنگ تمامعيار عليه دولت نمودند. وي افزود:من در آن زمان در جلسات شوراي عالي مسكن گفتم بياييد يك بار براي هميشه مشكل مسكن را در كشور حل كنيم كه برخي گفتند چنين چيزي شدني نيست و ميگفتند كه با دادن وامهاي اجاره و يا كارهاي كوتاهمدت، بازار مسكن را آرام كنيد، اما من اصرار داشتم كه مسكنسازي در مقياس ميليوني را شروع كنيم. در ابتداي دولت نهم از همكاران خواستم كه سالي 200 هزار مسكن روستايي ساخته شود كه اين مساله تا امروز محقق شده است. از امسال خواستم كه اين رقم به 400 هزار واحد مسكن در روستاها افزايش يابد تا بتوانيم در عرض 10 سال كل روستاها را نوسازي كنيم. به لطف خدا در پايان دولت دهم مشكل مسكن را حل خواهيم كرد تا هركس ازدواج كرد خانهاي براي زندگي داشته باشد.
وي همچنين به بحث رشد جمعيت اشاره كرد و گفت: برخي رشد جمعيت در كشور را منفي ميدانند، اما من با اين مساله مخالفم. رشد جمعيت هيچگاه از نظر من موضوعي منفي نيست. نگاهي به زندگي بزرگان كه بيندازيد، متوجه ميشويد كه آنها در خانوادههاي پرجمعيت بزرگ شدهاند. چه كسي ميگويد كه رشد جمعيت موجب فقر است؟ بحث كنترل جمعيت از ابتدا در اروپا مطرح شد كه به دليل رشد منفي جمعيتشان با موج مهاجرت به داخل كشورشان روبهرو هستند و اين مساله موجب ميشود كه بافت جمعيتيشان تغيير كند.
رييسجمهور دربارهي بيكاري نيز گفت: وقتي ما دولت را به دست گرفتيم 3 ميليون در كشور بيكار داشتيم و قرار بود سالانه 700 هزار شغل در كشور ايجاد شود كه البته اين رقم تا پايان برنامهي چهارم بايد به 870 هزار شغل در سال ميرسيد. ما امروز با 2 ميليون و 300 هزار بيكار مواجه هستيم و تلاش داريم تا پايان دولت رقم بيكاري را به صفر برسانيم.
احمدينژاد همچنين با اشاره به صندوق توسعهي ملي گفت: ما اساسنامهي صندوق توسعهي ملي را در ارديبهشت ماه با فوريت به مجلس دادهايم كه قرار بود طي يك ماه آن را به تصويب برسانند، اما به هر دليلي تا كنون اين مساله محقق نشده است. ما با استفاده از اين صندوق ميتوانيم 700 هزار شغل در سال بيشتر از آنچه پيشبيني شده بود ايجاد كنيم.
وي در ادامه گفت: البته بين قوا تقسيم كار شده است و به نظر من ساز و كارهاي تعيين شده در اين زمينه عالمانه نبوده است؛ چرا كه اين ساز و كارها از 100 سال پيش تا كنون تغيير نكرده؛ در حالي كه در طول اين سالها همهي كارها پيچيدهتر شده است و من در نامهاي كه خدمت مقام معظم رهبري نوشتم با اين هدف بود كه ميخواستم براي باز شدن برخي از گرهها تدبيري صورت گيرد.
رييسجمهور تصريح كرد: به نظر من ميشود مشكلات را حل كرد. اگر مانع نشوند و بشود جلوي برخي لفت و ليسها را گرفت، ميتوان كاري كرد كه هيچ بيكاري در كشور وجود نداشته باشد. آقايي وجود دارد كه 180 ميليارد تومان از بانك پول گرفته، اما آن را پس نميدهد و وقتي ميگوييم كه بانك از او شكايت كند، ميگويند كه او تخلفي نكرده است، حتي خلاف شرعي هم مرتكب نشده، بلكه تنها نقض عهد كرده است. اين در حالي است كه بسياري از جوانان ما نيازمند منابع براي فعاليت هستند. وي ادامه داد:دولت فشار وارد ميكند كه بتواند اينها را برگرداند، در بنگاههاي كوچك چند صد هزار طرح در نوبت هستند، اما منابع نداريم كه به آنها بدهيم. به فضل الهي ما كار خود را انجام ميدهيم، اما بدانيد كه كار سخت است و ما تلاش داريم كه حداقل ساحت دولت را از اين مفاسد پاك كنيم. اين يك مبارزهي تمامعيار است.
احمدي نژاد در ادامه به بيان خاطرهاي پرداخت و گفت: فردي نزد من آمده بود و ميگفت كه دو جناح در كشور وجود دارند كه براي بقاي انقلاب بايد كار كنند، وقتي مردم از يكي از آنها خسته شد ،سراغ آن يكي بروند و از من خواست كه شركتهايي را از وزارت نفت به قيمت دفتري به آنها واگذار كنم كه آنها هم با ادارهي آن بتوانند هزينههاي جناح خود را تامين كنند كه من هم به او گفتم يك ليست از اين شركتها را به من بدهد كه او هم ليستي از شركتهاي پرسود وزارت نفت را تهيه كرد و به من داد. نامه را از او گرفتم و گفتم از تو چنين توقعي ندارم كه چنين خواستههايي از من داشته باشي.
به گزارش ايسنا ، احمدينژاد در ادامهي سخنان خود در جمع دانشجويان گفت: نهايت آرزوي يك انسان، رسيدن به سعادت كامل است. همهي انسانها ميخواهند به قلهي كمال بشري برسند و قلهي كمال بشري همان خداست. بايد از انسان شروع كنيم و به خدا برسيم و قدم اول شناختن است و براي اين كار بايد به سراغ انسان كامل برويم. انسان كامل بزرگترين جلوهي خداست. براي همين است كه مسالهي امام براي ما مهم است.
رييسجمهور در ادامه بر علمآموزي تاكيد كرد و افزود: البته علم بايد به كمال انساني و عشق به انسانها بينجامد و الا علم درستي نيست. آن علمي كه بر اساس آن يك نفر در آزمايشگاه، ميكروب آنفلوانزاي خوكي را ميسازد، تا آن را منتشر كند و پس از آن واكسن اين بيماري را بتواند بفروشد را ما قبول نداريم. از نظر ما آن دانشگاهي اسلامي است كه علومش به نيازهاي واقعي انسانها بپردازد.
احمدينژاد گفت: ماموريت تاريخي و بزرگ ما ساختن ايران است. اين مليگرايي و ناسيوناليسم نيست. ساختن ايران يك آرمان فراتر از مرزهاي ايران و يك آرمان بشري است. ايران يك فرهنگ و پيام و روش زندگي متعالي است. انديشههاي مادي به بنبست رسيدهاند و نقطهي اميدي در دنيا وجود ندارد. من به كشورهاي زيادي سفر كردهام. قريب به اتفاق افراد ميگويند كه روي اخباري كه دربارهي ايران منتشر ميشود، حساس هستند و بسياري از پيشرفتهايي كه در ايران اتفاق ميافتد مايهي خوشحالي ملتهاي ديگر است.حتي در برخي كشورها براي دستاوردهاي ما شيريني پخش ميكنند و جشن ميگيرند. وقتي اولين ماهوارهي ايران به فضا پرتاب شد در يك كشور آسيايي كه جلسهي علمي برقرار بود، جشن گرفتند.
احمدينژاد در ادامه و در پاسخ به اين سوال كه چرا قدرتهاي فاسد از نام ايران ميترسند؟ گفت: آنها از بمب ما نميترسند، بلكه ميدانند كه ملت ما هرگاه فرصتي پيدا كرده الهامبخش ساير ملتها بوده است.
رييسجمهور با اشاره به سفر اخير خود جهت شركت در اجلاس كشورهاي حاشيه درياي خزر گفت: در اين سفر ديداري با يكي از روساي جمهور داشتم كه دربارهي برخي مواضعش از او سوال كردم، او هم برخي از نگرانيهاي كشورهاي زورگو را مطرح كرد و اينكه نگرانند ايران به سمت ساخت بمب اتم برود. من در پاسخ به او گفتم كه مگر شما اين سخنان را باور كردهايد؟ و بعد به او گفتم كه اتحاديه اروپا بعد از تحريمهاي يكجانبه معاملات تجاري خود را با ما افزايش داده است. آمريكا هم هر روز به ما پيغام ميفرستد. حواستان باشد كه كلاه سرتان نرود. رييسجمهور ديگري در اين اجلاس به من گفت كه فلاني نميترسي كه آمريكا به كشورتان حمله كند؟ كه من در پاسخ گفتم كه هيچ كشوري نميتواند چنين غلطي را مرتكب شود و چنين جرأتي را ندارد.
وي با اشاره به روند مساله هستهيي ايران در سالهاي اخير گفت: متاسفانه در مقطعي فردي از داخل كشورمان اطلاعاتي را به آنها ميداد و از آنها ميخواست كه هرچه سريعتر عليه ما قطعنامه صادر كنند. ما نيز در مذاكرات با آنها ميگفتيم كه اطلاعات غلط به دست شما نرسد. ما تسليم بشو نيستيم. حالا آمدهاند و ميگويند ميخواهيم گفتوگو كنيم. ما هميشه اهل گفتوگو و اهل منطق هستيم.
رييس جمهور ادامه داد:حالا هم اعلام ميكنيم كه حقوق قطعي هستهيي ايران مثل استقلال كشورمان است و بايد پذيرفته شود. در مورد ساير مسائل مانند مواد غني شدهي هستهيي و ساير مسائل و مشكلات جهان حاضريم با آنها همكاري كنيم. آنها شش كشور هستند، ما هم يك كشور. همهي آن شش كشور حرفشان يكي است و مدل ادارهي جهانشان يكي است. ما با آنها متفاوت هستيم و حاضريم با آنها همكاري كنيم ،اما حد و مرز و حقوق ملت ما سر جايش قرار دارد.
وي همچنين تصريح كرد : آنها تحريمها را لغو كنند، هرچند كه در ما اثري نداشته است. اين به نفع همه است. مسيري كه آنها قبلا انتخاب كردهاند بنبست بود. بهترين راه همكاري است، اما اعلام ميكنيم كه ما هيچ ظلمي را عليه هيچ ملتي نميپذيريم. هزار سال هم بگذرد وحشيهاي صهيونيست را به رسميت نميشناسيم. تجاوز، اشغال و بياحترامي به ملتها را به رسميت نميشناسيم و همهي اينها بايد حل شود.
رييسجمهور در ادامه گفت: ما در داخل كشور افرادي را تجربه كرديم كه تا فشار زيادي وارد ميشد به ما پرخاش ميكردند و وقتي فضا آرام ميشد، ميگفتند كه اصل فناوري هستهيي را ما درست كردهايم. ممكن است برخي وقتي فضا عوض شود، سوپرانقلابي شوند، اما بدانيد تا وقتي اين دولت هست، به اندازهي سر سوزني از حقوق ملت عقب نخواهيم نشست و البته اهل تدبير هستيم و دقيقترين سياستهاي مدبرانه را به كار ميگيريم و در عين حال اهل گفتوگو و همكاري هم هستيم.
احمدينژاد در بخش پاياني سخنان خود با اشاره به مذاكراتش با يك مقام در ايتاليا در سالهاي گذشته گفت: در آن زمان ما به آنها اعلام كرديم كه خواهان 20 نيروگاه هستهيي هستيم و اگر آنها نسازند، همين جوانان ملت ما خواهند ساخت.
پيش از سخنان رييسجمهور چند تن از دانشجويان با قرار گرفتن پشت تريبون به طرح برخي مسائل و مشكلات دانشجويان اين استان پرداختند.
انتهاي پيام