رزمايش بزرگ سراسري پدافند هوايي كشور با نام "مدافعان آسمان ولايت 3' از نخستين دقايق بامداد روز سهشنبه آغاز شد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سخنگوي رزمايش مدافعان آسمان ولايت 3 در جمع خبرنگاران با اعلام خبر آغاز اين رزمايش، گفت: مرحله اول رزمايش مدافعان آسمان ولايت 3 با ابلاغ رمز ياحسين توسط امير سرتيپ خلبان ميقاني فرمانده قرارگاه پدافند هوايي خاتمالانبياء ارتش از طريق شبكه سراسري به كل نيروهاي پدافندي حاضر در اين رزمايش در كل كشور آغاز شد.
امير سرتيپ دوم حميد ارژنگي با بيان اينكه نيروهاي پدافندي ارتش، سپاه، نيروي انتظامي و بسيج در اين رزمايش شركت فعال دارند، افزود: تفاوت اين رزمايش با رزمايش سال گذشته اين است كه اين رزمايش سراسر كشور را پوشش ميدهد و مرحله اول آن از دوشنبهشب با ابلاغ فرمان آمادهباش به كليه نيروهاي پدافندي حاضر در رزمايش در سراسر كشور آغاز شد.
وي اضافه كرد: در دقايق اوليه بامداد سهشنبه، هواپيماهاي فرضي دشمن موسوم به نيروهاي نارنجي توسط سامانههاي راداري و ديدهباني ما كشف و شناسايي شدند و گزارش مربوطه به سامانه فرماندهي ابلاغ و سپس دستور عمليات مقابله با دشمن فرضي توسط فرماندهي صادر شد.
سخنگوي رزمايش مدافعان آسمان ولايت 3، با اشاره به اينكه سيستمهاي موشكي ارتفاع پست، ارتفاع متوسط و ارتفاع بلند در اين رزمايش حضور دارند، اظهار كرد: پس از صدور دستور عمليات مقابله با هواپيماهاي فرضي دشمن، هواپيماهاي در اختيار نيروهاي خودي كار عمليات مقابله شامل كشف، ردگيري و اخطار به هواپيماهاي فرضي دشمن را آغاز كردند كه اين كار در ساعت پنج بامداد سهشنبه با موفقيت انجام شد.
ارژنگي بالا بردن روحيه اعتماد به نفس و خودباوري در كاركنان پدافند هوايي را از جمله اهداف اين رزمايش عنوان كرد و افزود: يكي ديگر از تفاوتهاي اين رزمايش با رزمايش سال گذشته اين است كه در رزمايش امسال از سامانههاي جديد و يا بهينهسازي شدهاي كه ظرف يكسال گذشته در داخل كشور تهيه شدهاند، استفاده خواهد شد كه سامانههاي دفاع هوايي، سامانههاي موشكي برد كوتاه، برد متوسط و برد بلند، سامانههاي راداري ساخت داخل و سامانههاي ديدهباني از جمله سامانههاي مورد استفاده در رزمايش مدافعان آسمان ولايت 3 هستند.
سخنگوي رزمايش مدافعان آسمان ولايت 3 همچنين با بيان اينكه در ساعات اوليه مرحله اول رزمايش مدافعان آسمان ولايت 3 تمامي هواپيماهاي فرضي دشمن كه به منظور شناسايي، ايجاد اختلال و جنگ الكترونيك وارد عمل شده بودند، توسط نيروهاي پدافندي خودي با موفقيت كشف و شناسايي شدند، گفت: ارتقاء آموزش يگانهاي پدافندي، ارتقاء تجربه از نيروهاي باسابقهتر به كاركنان جوان، استفاده از پدافند غيرعامل و ارزيابي آن، استفاده از سايتهاي شناسايي، بهرهگيري از آموزشهاي داده شده در دانشكدههاي نظامي داخل كشور و نيز كسب مهارتهاي لازم از جمله ديگر اهداف عمومي رزمايش مدافعان آسمان ولايت 3 محسوب ميشود.
كشف و شناسايي هواپيماهاي دشمن توسط سامانههاي راداري
استقرار يگانهاي واكنش سريع پدافند هوايي در مناطق عملياتي
در اولين مرحله از رزمايش بزرگ سراسري مدافعان آسمان ولايت 3 تعدادي از هواپيماهاي فرضي دشمن كه با هدف جمعآوري اطلاعات و شناسايي مناطق حساس و راهبردي با عبور از مرزهاي هوايي اقدام به نقض حريم هوايي كشورمان كردند، با مقابله نيروهاي پدافندي خودي مواجه شدند.
به گزارش ايسنا، هواپيماهاي فرضي دشمن كه سعي در نفوذ به حريم هوايي مناطق حساس، صنعتي و به ويژه مناطق هستهيي كشور داشتند، با عملكرد مناسب سامانههاي راداري مختلف تحت فرماندهي و كنترل قرارگاه پدافند هوايي خاتمالانبياء ارتش كشف و شناسايي شدند و بلافاصله هواپيماهاي اسكرامبل جهت تعقيب و درگيري با هواپيماهاي متجاوز به پرواز درآمدند.
هواپيماهاي فرضي متجاوز كه بعد از نقض حريم هوايي كشورمان اقدام به ايجاد اختلال الكترونيكي بر روي سامانههاي راداري كرده بودند، پس از مشاهده آمادگي شبكه يكپارچه پدافند هوايي و دريافت اخطارهاي لازم، نسبت به پرواز به سمت پايگاههاي خود اقدام كردند و از صحنه رزم متواري شدند.
در اين مرحله از رزمايش، يگانهاي واكنش سريع پدافند هوايي كشورمان تحت فرماندهي كنترل و هدايت عملياتي قرارگاه پدافند هوايي خاتمالانبياء ارتش به سرعت در مناطق عملياتي از پيش تعيين شده گسترش يافتند كه اين گسترش در جهت تقويت شبكه راداري و موشكي زمين به هوا انجام شد.
گسترش سامانههاي متنوع فريب موشكي و توپخانهاي و اجراي عمليات رواني از ديگر بخشهاي اولين مرحله از گستردهترين رزمايش پدافند هوايي كشور به حساب ميآيد كه با موفقيت به مرحله اجرا درآمد.
در مهمترين اقدام مرحله اول رزمايش مدافعان آسمان ولايت 3، ديدهبانهاي بصري هوايي مستقر در سراسر كشور كه در طول بيش از هفت هزار كيلومتر از خطوط مرزي كشور مستقر شدهاند، به سرعت در مناطق تعيين شده گسترش يافتند و وظيفه ارسال اطلاعات درباره وضعيت هر شيء پرنده در آسمان جمهوري اسلامي ايران را به مراكز كنترل و فرماندهي به عهده گرفتند.
كشف هزار و 612 مسير در طرح پروازي هواپيماهاي شناسايي پدافند هوايي كشور
سخنگوي رزمايش بزرگ مدافعان آسمان ولايت 3 از كشف هزار و 612 مسير مختلف در طرح پروازي هواپيماهاي شناسايي پدافند هوايي كشورمان در مرحله اول اين رزمايش خبر داد.
به گزارش خبرنگار سياسي ايسنا، امير سرتيپ دوم حميد ارژنگي در جمع خبرنگاران حاضر در منطقه عمومي رزمايش مدافعان آسمان ولايت 3 گزارشي را از آخرين آمارها، اخبار و اطلاعات مربوط به مرحله اول اين رزمايش ارائه داد.
وي با بيان اينكه تعداد كل مسيرهاي ناشناس كشف شده در خارج از مرزهاي كشور تا اين لحظه از مرحله اول رزمايش 194 مورد بوده است، اظهار كرد: تعداد كل مسيرهاي ناشناس كشف شده در داخل كشور چهار مورد و تعداد كل گزارشات دريافتي از مجموعه سايتهاي شناسايي ما تا اين لحظه از مرحله اول رزمايش برابر با 152 مورد بوده است. همچنين تاكنون تعداد كل گزارشات دريافتي ما در داخل كشور كه از طريق شبكههاي ديدهباني ما به مراكز فرماندهي و كنترل مخابره شده است، هزار و 971 مورد بوده است.
سخنگوي رزمايش مدافعان آسمان ولايت 3 اضافه كرد: سه مورد عمليات آمادهباش توسط هواپيماهاي مستقر در مناطق پدافندي جهت رهگيري پرندههاي فرضي دشمن انجام شده است كه طي آن، عمليات رهگيري به طور كامل در مسيرهاي تعيين شده انجام شد و پس از اعلام اخطارهاي لازم توسط هواپيماهاي خودي، هواپيماهاي فرضي دشمن اقدام به عقبنشيني كردند.
ارژنگي با تاكيد بر اينكه اين رزمايش به صورت يك رزم حقيقي و دو سويه است، افزود: در يك طرف اين رزمايش نيروي هوايي و نيروي هوافضا و در طرف ديگر آن بخشهاي پدافند هوايي كشور قرار دارند.
وي با تاكيد بر اهميت شبكههاي راداري و ديدهباني به عنوان چشم بيناي پدافند هوايي كشور اظهار كرد: مجموعه رادارهايي كه در اختيار داريم، چشم بيناي پدافند كشور است. از سوي ديگر شبكه گسترده ديدهباني ما كه در طول بيش از هفت هزار كيلومتر از خطوط مرزي كشورمان مستقر هستند وظيفه مهمي در زمينه ارسال اطلاعات پرندههاي دشمن به مراكز فرماندهي و كنترل پدافند هوايي بر عهده دارند.
سخنگوي رزمايش مدافعان آسمان ولايت 3 در پايان با اشاره به سامانههاي مختلف كشف و شناسايي و پدافندي كشور در اين رزمايش خاطرنشان كرد: در رزمايش مدافعان آسمان ولايت 3 سامانههاي مختلفي از جمله سامانههاي كشف اطلاعات الكترونيكي، سيستمهاي موشكي به همراه رادارهاي مربوط به آنها و نيز رادارهاي پر كننده خلاء راداري به كار گرفته شده است.
انتهاي پيام