اولين همايش ملي كاهش قيمت تمام شده صبح امروز با حضور وزير بازرگاني و جمعي از معاونان وي و بخشي از فعالان اقتصادي برگزار شد كه در اين همايش معاون وزير بازرگاني به انتقاد از استفاده نكردن از تمام ظرفيتهاي موجود اقتصادي كشور انتقاد كرد.
معاون برنامهريزي و اقتصادي وزارت بازرگاني كه از استفاده نكردن تمام ظرفيتهاي موجود اقتصادي كشور گلايه ميكرد متذكر شد: 30 درصد ظرفيت بنگاههاي توليدي بدون استفاده است.
به گزارش خبرنگار بازرگاني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمود دودانگه در اين همايش با اشاره به اينكه موضوع رقابت پذيري در همه اسناد بالادستي كشور مورد تاكيد است گفت: موضوع بهرهوري و استفاده درست از منابع نيز ويژگي مشترك موجود در همه اسناد بالادستي است كه در كنار آن به بهبود فضاي كسب و كار كشور نيز اشاره شده است.
وي ادامه داد: اگر همه برنامههاي مد نظر در راستاي اهداف بالادستي باشد ما ميتوانيم انتظار داشته باشيم كه در يك افق چند ساله به اهداف مدنظر برسيم.
دودانگه اضافه كرد: اقتصاد متكي بر منابع بايد بر بهرهوري و دانش توجه ويژهاي شود اين در حالي است كه ما از منابع موجود خود به صورت بهينه استفاده نكردهايم كه در اين راستا وزارت بازرگاني به لحاظ اينكه متولي صادرات و بازرگاني خارجي كشور است هميشه دغدغه بهرهوري را داشته است و به همين دليل مشاهده ميشود كه يكي از برنامههاي خود را ارتقاء بهرهوري عنوان ميكند.
معاون وزير بازرگاني با بيان اينكه چارهاي جز رقابتپذير كردن اقتصاد نداريم افزود: ما در حال حاضر از منابع خود و بخشهاي مختلف به صورت مطلوب و كامل بهره نبردهايم كه از جمله آنها مربوط به بخش كشاورزي است در حالي كه ظرفيت توليد محصولات كشاورزي كشور بيش از 300 ميليون تن است اما با تمام تلاشهاي صورت گرفته ما تنها 100 ميليون تن محصول كشاورزي در سال توليد ميكنيم وقتي به اندازهي ظرفيت توليد نميكنيم قيمت بالا ميرود و ميزان رقابت پذيري در كشور كاهش مييابد.
وي همچنين گفت: ميزان ضايعات محصولات كشاورزي به ازاي هر تن 250 كيلوگرم است كه اين ميزان نه بدست مصرف كننده ميرسد و نه در جيب توليد كننده ميرود در صورتي كه اين ميزان در كشورهاي پيشرفته 10 كيلوگرم در هر تن است.
به گفته دودانگه ميزان هدررفت آب در ايران در حالي 28 تا 30 درصد است كه متوسط جهاني آن 10 تا 12 درصد بيشتر نميشود.
وي تصريح كرد: همچنين تعداد گردش نقدينگي در بنگاههاي ما دو تا سه مرتبه در سال است اما در كشورهاي مختلف و در بنگاههاي موفق اين ميزان 15 مرتبه در سال است. تعداد گردش نقدينگي كه بيشتر باشد حاشيه بيشتر منجر به سود سالانه بيشتري ميتواند شد.
او اظهار كرد: در حوزه صنعت نيز بخشي از ظرفيت صنعت كشور بدون استفاده است. در حال حاضر 30 درصد ظرفيت بنگاههاي توليدي كشور بدون استفاده است كه اين يعني افزايش قيمت تمام شده.
دودانگه متذكر شد: اگر اينچنين شاخصهايي را ملاك نظر قرار دهيم حتما براي بهتر شدن بايد اقدامات و برنامههاي خود را بيشتر كنيم. اينها نشان ميدهد مشكلات، مشكلات ساختاري است و راهكارهاي متفاوتي را در اين مورد بايد دنبال كرد.
انتهاي پيام