معاونت سينمايي در بيانيهاي به نامهي روز گذشته محمد مهدي عسگرپور مديرعامل خانه سينما به وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي پاسخ داد.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، طبق اعلام روابط عمومي معاونت سينمايي وزارت ارشاد در اين بيانيه آمده است: «روز گذشته نامهاي خطاب به وزير محترم فرهنگ و ارشاد اسلامي منتشر شد که درهتاکي و بيادبي به يک مسئول انقلابي و مؤمن و متعهد، درطول سالهاي پس از انقلاب اسلامي کمتر مشابه آن را سراغ داريم. مگر در سالهاي اول انقلاب آن هم درقلم و زبان گروهکي که امروز به عنوان منافقين شناخته ميشوند.
در اين نامه ادبياتي از توده مسلکهاي سابق و ليبرال منشهاي امروز ديده ميشود که سعي ميکنند خشم و عصبانيت ناشي از عدم موفقيتهاي سياسيشان را جبران کنند. هم صدائي و استقبال رسانههاي بيگانه از اين اقدام نيز خود قابل تأمل بود! خدا را شکر در جمهوري اسلامي آن قدر آزادي بيان هست که حتي هتاکان و بيادبان هم به نامهپراکني بپردازند.
از آنجاکه پاسخ هتاکان در نزد عاقلان خاموشي است در مقام پاسخگويي برنميآئيم. فقط جهت روشنگري چند مطلب ذکر ميشود. 1-ترديدي نيست که تقريباً همه خانواده سينما و صنوف آن لحن و بيان اين نامه را تأييد نميکنند و بر اين هتاکي و بيادبي صحه نميگذارند و بر مدار اين خشم و عصبانيت نابخردانه گام بر نميدارند.
2-اينکه فردي به اتکا چند نفر به خود اجازه ميدهد به نمايندگي فيلمسازان که بالغ بر پنج هزار نفر هستند بدون رأي و نظر و موافقت آنان هر آنچه که بر قلمش جاري ميشود بنام اين جمع بر کاغذ براند خودش نوعي خيانت در امانت است که پيگيري حقوقي دارد و خلاف اخلاق و عرف و انسانيت است.
3-درک بالاي وزير محترم که ريشه اصلي انشقاق در خانه سينما و مشکلات اين مجمع صنفي را به خوبي شناختند و بشرح آن پرداختند ،ظاهراً باعث عصبانيت بعضي گشته است آنجا که وزير محترم درشرح اتفاقات ناخوشايند جشن خانه سينما ابراز ميکنند « ما با خطاي يک فيلمساز و يک فرد روبرو نيستيم بلکه مسئول اين خطاها و لغزشها را بايد در صحنه گردانان جشن خانه سينما جستجو کرد.» همين ديدگاه باعث شد ساخت فيلم آقاي فرهادي ادامه يابد.
4-طي ماهها و روزهاي گذشته شاهد تشديد اختلافات و تشتت بين صنوف سينمايي و اعضا، آن شدهايم. تهيه کنندگان به چهار گروه تقسيم شدهاند، کانون کارگردانان سينماي ايران نيز که اخيراً قوام يافته بود امروز شاهد هستيم که رئيس کانون کارگردانان از کودتاي جديد در اين صنف نام ميبرد که هدفش از هم پاشيدن اين ساماندهي جديد است.از طرفي هر روز شاهد نامهها و مصاحبههاي شديد الحن بين افراد و اعضاء صنوف سينما هستيم.که همه اين آشفتگيها و تشتتها ذيل مديريت فعلي خانه سينما رخ ميدهد خانه سينمايي که بايد هدفش انسجام و ساماندهي و آرامش اهالي سينما باشد.
5-موضوع امنيت شغلي با همه مؤلفههاي آن که به حق يک مطالبه جدي اهالي سينماست توسط کساني که در طول مديريت بيست سالهشان بر مديريتهاي مختلف سينمايي کشور هيچگاه ساماندهي نشد و براي آن اقدام جدي نکردند دستاويز تحرکات سياسي و ايجاد اغتشاش شده است.
6-مديريت فعلي خانه سينما، دفتر مدير عامل را به اتاق جنگ براي تحقق خواستههاي جناحي و ترميم شکستهاي سياسي باندي که به آن وابسته است قرار داده است.امور صنفي و رفاهي و معيشتي اهالي سينما که در چارچوب امنيت شغلي ميتوان به آن اشاره کرد مطالباتي نيست که دولت و نظام خود را نسبت به تحقق آن متعهد نداند. اگر چه در طول همه سالهاي گذشته زير ساختها و روشهاي اجرائي تحقق اين امر از سوي مديران سينمايي جدي گرفته نشده است.
7-مديريت فعلي سينما در معاونت سينمايي به همه سينماگران اين تضمين را ميدهد که از ابتداي پذيرش اين مسئوليت، در صدد رفع همه اين نواقص و ضعفها بوده است و در روزهاي آينده که يکسال از پذيرش اين مسئوليت ميگذرد به بخشي از اين برنامهها اشاره خواهد کرد. در اين فرصت فقط به يک مؤلفه که رونق سينمايي است اشاره ميشود.حجم توليدات انواع فيلمهاي سينمايي،کوتاه و مستند نسبت به سال گذشته در همين ايام بين سي- الي يکصدو پنجاه درصد افزايش يافته است. بايد پرسيد اين افزايش توليد در همه عرصهها مگر به کاهش بيکاري در بين اهالي سينما منجر نميشود؟
8-اگر چه حواشي سازان و سنگ اندازان در صدد هستند مديران سينمايي را از انجام مسئوليتهاي اصليشان بازدارند و به انتظار نشستهاند، عدم موفقيت اين مديران را جشن بگيرند اما به همه سينماگران دلسوز و اهالي نجيب سينماي ايران اطمينان داده ميشود لحظهاي از پيگيري و تحقق مطالبات به حق سينماگران ايراني کوتاهي نخواهد شد و الحمدا... دولت مردمي و انقلابي جناب آقاي دکتر محمود احمدي نژاد و وزير محترم فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز با جديت نسبت به تحقق و اصلاح و ارتقاء سينماي ايران دغدغه جدي دارند و مديريت فعلي را ياري ميکنند.» انتهاي پيام