يك آسيب شناس با بيان اينكه تحقير و سركوفتهاي خانوادهها سبب خودكشي و ديگرآزاري فرد تحقير شونده ميشود، گفت: اكثر قتلهاي خانوادگي غيربرنامهريزي شده است.
محمد رضا قندهاري در گفتوگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه اعتياد و مسايل ناموسي در صدر علل وقوع قتلهاي خانوادگي است، اظهار كرد: اعتياد يكي از اعضاي خانواده و درگيري آنان با يكديگر در مورد شيوه زندگي معتاد و مسايل مالي براي تامين موادمخدر از علل مهم وقوع قتلهاي خانوادگي است.
اين آسيب شناسي مسايل اجتماعي با بيان اينكه مسايل ناموسي در مرتبه دوم علل وقوع قتلهاي خانوادگي قرار دارند، افزود: تجربه نشان داده است كه قتل زن به دست همسر كه به وفور در ميان پروندههاي جنايي مشاهده ميشود به علت وجود شخص ثالثي در زندگي زناشويي آنان رخ ميدهد.
به گفته قندهاري مسايل مالي در مراتب ديگر قرار دارد.
وي با تاكيد بر اينكه تحقيرها و سركوفتهاي خانوادهها سبب بروز قتل در خانواده نميشود، ادامه داد: اين مساله تنها سبب خودكشي و ديگرآزاري فرد تحقير شونده، ميشود .
اين جرم شناس در بررسي چرايي خشن شدن قتلهاي خانوادگي، گفت: امروز اگر كسي نقشه قتل فرد ديگري را ميكشد، آلات قتالهاي را انتخاب ميكند كه مطمئن شود، فرد جان خود را از دست ميدهد.
قندهاري افزود: اكثر قتلهاي خانوادگي غير برنامهريزي شده رخ ميدهد، فرد از وسايل آشپزخانه براي ارتكاب قتل استفاده ميكند كه اين سبب خشنتر شدن جنايت ميشود.
با اشاره به اين كه مثله كردن و از بين بردن جسد يكي از شيوههاي رايج قتلهاي خانوادگي است، اين آسيب شناس اجتماعي تصريح كرد: در 95 درصد از مواردي كه فرد اقدام به مثله يا از بين بردن جسد ميكند، به اين دليل است كه فرد براي فرار از مجازات جسد را از بين برده و تنها در پنج درصد از جنايتهاي خشن خانوادگي عوامل روحي و رواني و انتقام دخيل است.
وي با بيان اينكه اكثر قتلهاي خانوادگي با رضايت اولياي دم به پايان ميرسد، گفت: اعضاي خانواده به دليل اينكه يكي از اعضاي خانواده خود را در اين جنايت از دست دادهاند، نمي خواهند يكي ديگر از اعضاي خانواده خود را به خاطر محاكمه و گذراندن دوران زندان او، از دست دهند.
اين جرم شناس درباره علت انتشارنشدن اخبار قتلهاي خانوادگي، توضيح داد: بسياري از قتلها به دليل مسايل ناموسي رخ ميدهد و مردم به دليل ترس از آبروريزي از انتشار اين گونه وقايع خودداري ميكنند.
انتهاي پيام