/جايزه جهاني «دكتر كاظمي »، تداوم حضور اثربخش آموزگار بزرگ رويش‌ها/ رييس پژوهشگاه رويان جهاد دانشگاهي: تجليل از «دكتر كاظمي آشتياني»، تجليل ازهويت ملي ماست

رييس پژوهشگاه «رويان» جهاد دانشگاهي، زنده‌ياد دكتر سعيد كاظمي آشتياني، دانشگر برجسته تحقيقات سلول‌هاي بنيادي و پايه گذار پژوهشگاه رويان را از نمودهاي فرهنگ و هويت ملي خواند و اظهار داشت: تجليل از اين شخصيت ارزشمند، تجليل از هويت ملي ما است و اعطاي جايزه‌اي علمي به نام اين دانشمند و مدير برجسته، قدمي براي زنده نگاه داشتن او در اذهان ملت است و اثربخشي او را از زمان حياتش فراتر خواهد برد.

به گزارش خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر حميد گورابي كه در مراسم اختتاميه يازدهمين جشنواره بين‌المللي رويان و اعطاي نخستين جايزه دكتر كاظمي به استاد رودولف يانيش، دانشگر برجسته موسسه فناوري ماساچوست(MIT) و خالق نخستين موش تراريخته سخن مي‌گفت، خاطرنشان كرد: پژوهشگاه رويان 19 سال پيش به شكل موسسه‌اي غير دولتي و عمومي در درون نهاد جهاد دانشگاهي تاسيس شد و فعاليت‌هاي شاخص اين موسسه طي 19 سال گذشته آن را به سازماني موفق و شناخته شده در عرصه درمان و پژوهش در سطح منطقه و جهان تبديل كرده است.

وي با بيان اين‌كه اكنون پس از گذر از شرايط سخت و دشوار گذشته فعاليت‌هاي اين پژوهشگاه در قالب سه پژوهشكده با وظايف مشخص سازمان يافته است، تصريح كرد: پژوهشكده توليد مثل در شش گروه و با هدف بالا بردن نرخ باروري و ارتقاي سلامت جنين فعاليت مي‌كند و داراي يك مركز بزرگ درمان ناباروري و انجام سه هزار و 500 سيكل ART در سال است.

رييس پژوهشگاه رويان ادامه داد: همچنين پژوهشكده بيولوژي و فناوري سلول‌هاي بنيادي با هدف به كارگيري دستاوردهاي تحقيقات سلول‌هاي بنيادي در درمان بيماري‌ها و ارتقاي سلامت در سه گروه به همراه يك مركز خدمات تخصصي در حيطه سلول درماني فعال است و نيز پژوهشكده بيوتكنولوژي جانوري در سه گروه پژوهشي، با تلفيق فناوري‌هاي كلونينگ و دستكاري ژنتيكي توانسته به توليد نخستين حيوانات تراريخته كشور و منطقه با هدف توليد پروتئين‌هاي دارويي دست يابد.

گورابي در بخش ديگري از سخنانش خاطرنشان كرد: در كتاب آسماني ما قرآن از انسان به واسطه علمي كه خداوند در او به وديعه گذارده است، به عنوان جانشين خدا در روي زمين نام برده شده و علم مشروط به تزكيه نفس به عنوان يكي از شاخص‌هاي پسنديده برتري انسان‌ها نسبت به يكديگر، پذيرفته شده است. با توجه اهميت علم در اسلام، فراگيري آن به عنوان يك فريضه ديني بر مرد و زن مسلمان واجب شده است. لذا تكريم و ارج گذاشتن دانشمندان براي ما آموزه‌اي ديني است كه جشنواره بين المللي «رويان» بر آن استوار شده است.

وي افزود: موجب افتخار و مباهات است كه امسال علاوه بر جوايز جشنواره بين‌المللي «رويان» شاهد اعطاي اولين «جايزه دكتر كاظمي» نيز هستيم. شناخت اين دانشمند و مدير برجسته ارزش اهداي جايزه‌اي بدين نام را نمايان‌تر مي‌كند.

گورابي اظهار كرد: آغاز سخن اين‌كه «عمرش به كوتاهي گل و ثمره‌اش نيز به زيبايي آن بود». بارزترين جلوه او خضوع، تواضع و بي ادعايي بود كه از او فردي ناشناخته حتي در بين نزديكان ساخته بود. او بزرگي بي ادعا بود. بزرگ مي‌انديشيد، بزرگ مي‌زيست، به كارهاي بزرگ مي‌پرداخت و از حقارت و پستي متنفر بود. او پيش روي خود افقي والا داشت و آرزوهاي او شخصي و حقير نبود.

رييس يازدهمين جشنواره بين‌المللي رويان اضافه كرد: آن هنگام كه موسسه رويان به قدري كوچك بود كه ظرفيت برنامه‌هاي او را در خود نمي‌يافت، شعارش انجام كارهاي بزرگ در سازماني كوچك بود. او مي‌گفت براي انجام كارهاي بزرگ، ترك خانه لازم نيست، بلكه ‌بايد سقف‌هاي خانه را رفيع‌تر كرد. او ايده‌ها و نكته‌ها را شكار مي‌كرد و در كارگاه ذهن خلاق خود به طرحي عملياتي مبدل مي‌ساخت. او فردي اثرگذار بود و حتي اساتيد و محققان بزرگ از او اثر مي‌پذيرفتند.

وي خاطرنشان كرد: دكتر كاظمي صرفا يك مدير نبود كه عوامل و اجزاي كار را با هماهنگي به كار گيرد، بلكه داراي راهبرد بود و راهبردها و سياست‌هاي بزرگ را با واقع بيني عملياتي مي‌كرد و برنامه اجرايي و طرح كاربردي براي آن داشت و قدرت فراهم كردن امكانات، ايجاد تيم كاري و هدايت كار تا نيل به مقصود در او بارز بود. چهره پرنشاط و متبسم او همراه با صميميت و اخلاص همه دل‌هاي پاك و استعدادهاي خلاق را به سوي خود مي‌كشاند. او در كشف استعدادها و ايجاد محيط مناسب رشد براي آنان بسيار توانا بود و كارهاي بزرگ را هم به دست آنان به انجام مي‌رساند.

وي افزود: دكتر كاظمي براي ايرانيان يك فرهنگ و هويت ملي است. روحي است كه بايد در افكار و اخلاق جامعه جريان يابد تا بتوان همچنان فاتح قله‌هاي شرف و توانايي شد. لذا تجليل از اين شخصيت ارزشمند، تجليل از هويت ملي ما است و اعطاي جايزه‌اي علمي به نام اين دانشمند و مدير برجسته، قدمي براي زنده نگاه داشتن او در اذهان ملت است و اثربخشي او را از زمان حياتش فراتر خواهد برد، همان‌ طور كه در مورد همه بزرگان تاريخ اين گونه بوده است.

برندگان جايزه «دكتر كاظمي» به عضويت كميته تعيين نامزدهاي دريافت جايزه درمي‌آيند

گورابي خاطرنشان كرد: موجب خوشحالي و مسرت است كه اولين جايزه «دكتر كاظمي» به «پروفسور رودولف ينيش» دانشمند برجسته زيست شناسي و سلول‌هاي بنيادي اهدا مي‌شود و مطمئنم بدين گونه، بر ارزش و اعتبار اين جايزه علمي افزوده مي‌شود. در نتيجه قصد داريم در هر سال، برنده اين جايزه به عضويت كميته تعيين نامزدهاي دريافت جايزه درآيد. لذا در اينجا ورود «پروفسور ينيش» را به اين جمع گرامي مي‌داريم.

به گزارش ايسنا، رييس پژوهشگاه رويان اظهار كرد: در اين دوره از برگزاري جشنواره تعداد 358 طرح از 43 كشور جهان به دبيرخانه جشنواره واصل شد كه نسبت به دوره گذشته 30 درصد رشد داشته و استقبال بيشتر از جشنواره مويد اعتماد محققين به قضاوت عادلانه در مورد طرح‌هاي آن‌هاست.

وي گفت:‌ حضور دانشمندان ايراني كه پژوهش‌هاي خود را در مراكز تحقيقاتي داخل كشور انجام داده‌اند، در بين پنج طرح برتر گروه‌ها و برندگان نهايي بخش بين‌الملل مويد پيشرفت‌هاي علمي كشور در سال‌هاي اخير است.

گورابي ادامه داد: در يازدهمين جشنواره بين‌المللي رويان از 91 داور ايراني و 73 داور بين‌المللي در ارزيابي طرح‌ها بهره گرفته شده است.

رييس پژوهشگاه رويان جهاد دانشگاهي در پايان با اشاره به اين‌كه جشنواره رويان حركتي غيردولتي و با پشتيباني شركت‌ها و موسسات حامي است اظهار داشت: اميدوارم كه برندگان امسال و همچنين تمامي سخنرانان خارجي كنگره همچون سال‌هاي گذشته سفير صلح و دوستي ملت ايران به تمام جهان باشند و از طريق تحقيقات مشترك علمي، شاهد پيوند ملت ايران و ساير ملل دنيا كه شما نمايندگان آن‌ها هستيد، باشيم.

انتهاي پيام

  • جمعه/ ۲۶ شهریور ۱۳۸۹ / ۱۳:۲۸
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 8906-15816
  • خبرنگار : 71290