دادستان تهران با محكوم كردن اقدام موهن هتك حرمت به قرآن كريم در مقابل كاخ سفيد، تاكيد كرد: قطعا مسلمانان خشم خود را از اين اقدام آمريكاييها ابراز خواهند كرد و اجازه نخواهند داد كه جنگهاي صليبي اينگونه تكرار شود.
به گزارش خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عباس جعفري دولتآبادي طي سخناني در مراسم توديع و معارفهي سرپرست ناحيه 11 تهران با بيان اين مطلب افزود: اين سراشيبي سقوط آمريكاييهاست كه تصور ميكنند با توهين به مقدسات ميتوانند كار خود را پيش ببرند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود بر لزوم توجه به بهداشت عمومي و محيط زيست به عنوان مقولههايي از بحث امنيت عمومي اشاره كرد و گفت: يكي از وظايف مهم دولتها تامين امنيت عمومي براي شهروندانشان است و بهداشت عمومي محيط زيست نيز در زمرهي مسائل مربوط به امنيت عمومي قرار دارد.
دادستان تهران ادامه داد: همهي دولتها مكلفند در حفظ و گسترش بهداشت عمومي كه از مهمترين شاخصههاي امنيت است تلاش كنند و به اين ترتيب با كاهش هزينههاي مردم، رتبهي سلامت آنها را در سطح جهان افزايش دهند.
جعفري دولتآبادي با بيان اينكه ما از اين جهت رتبهي بالايي نداريم، تلاش در جهت ارتقاي بهداشت عمومي براي افزايش امنيت و احساس آرامش در مردم را وظيفهي همهي دستگاهها دانست.
وي با اشاره به موضوع محيط زيست نيز اظهار كرد: امروزه محيط زيست در دنيا با خطرات جدي از قبيل گرم شدن زمين، تخريب جنگلها، كمبود آب، از ميان رفتن منابع، افزايش جمعيت و مواردي ديگر مواجه است كه از اين جهت ميتواند به موضوعي امنيتي براي دولتها تبديل شود.
چرا وقتي كارون آلوده ميشود و درياچهاي خشك ميشود صدايي در نميآيد
دادستان تهران گفت: چرا وقتي در كشور ما كارون آلوده ميشود و درياچهاي خشك ميشود صدايي در نميآيد يا اگر هم كسي فريادي ميزند به جايي نميرسد؟ در حالي كه دو اصل روشن در قانون اساسي داريم كه در يكي از اين اصول، محيط زيست به عنوان ميراث آينده شناخته شده، لذا بايد در اين زمينه سرمايهگذاري كنيم و به هيچ وجه نبايد به بهانهي توسعهي اجتماعي، محيط زيست خود را از بين ببريم.
جعفري دولتآبادي با بيان مصداقي به ميزان اهميت موضوع محيط زيست در افكار عمومي اشاره كرد و افزود: ببينيد وقتي از آلودگي آب تهران حرف ميزنيم چگونه با روان مردم بازي ميشود. بايد رابطهي ايمنسازي افكار عمومي با اين نوع اخبار را بسنجيم. بر همين اساس مقامات مسوول بايد مراقب اظهارات خود باشند. در جايي ديگر بحث برنجهاي آلوده را مطرح كرديم و كلي دعوا مطرح شد و آخر هم كسي سر در نياورد كه اين برنجها آلوده هست يا خير؛ چرا كه ما در اين حوزهها تبيين علمي نداريم. مسوولان بايد بدانند كه وقتي در اين قبيل موارد اظهارنظر ميكنند با جمعيت ميليوني سر و كار دارند و در صورت ايجاد سوال بايد روشنگري كنند.
وي با بيان اينكه قوانين لازم در كشور ما براي برخورد با تهديد بهداشت عمومي و محيط زيست وجود دارد، از قضات دادسراها خواست با استفاده از اين مقررات، به پروندههاي مربوط به اين دو حوزه به صورت جدي رسيدگي كنند.
اگر جايي احساس كنيم كه آسيبي به مردم ميرسد ورود مييابيم
دادستان تهران در همين زمينه اضافه كرد: دستگاه اجرايي در اين موارد به مدعيالعموم نگاه ميكند. ما گاه احساس ميكنيم گزارش رسمي داده نشده و بعد موضوع وارد مباحث سياسي شده است اما اگر جايي احساس كنيم كه آسيبي به مردم ميرسد ورود مييابيم. به همين دليل در قضيهي برنجها و آب تهران وارد نشديم؛ چرا كه ما بايد در چارچوب مسائل جدي و رسمي اقدام كنيم.
جعفري دولتآبادي همچنين از مسوولان خواست از بيان اظهاراتي كه فكر مردم را مغشوش ميكند پرهيز كنند.
دستگاه قضايي اجازه بازگشت به جريان فتنه نخواهد داد
به گزارش ايسنا، وي در بخش ديگري از سخنان خود به برخي مسائل روز اشاره كرد و گفت: جريان فتنه پس از 22 بهمن در اردوكشي خياباني زمينگير شد و از آن پس احساس كردند كه ميخواهند به حوزههاي اقتصادي و اجتماعي روي بياورند. لذا مانند غواصاني به زير آب رفتند و ما نبايد اجازه دهيم كه فرصت بازيابي خود را پيدا كنند. دستگاه قضايي اجازهي بازگشت به جريان فتنه نخواهد داد؛ چرا كه آنها به ايجاد فتنه، ايجاد ترديد، انجام نامهنگاريهايي براي تخريب ذهن مردم و حمله به مقام معظم رهبري و جايگاه ولايت فقيه و سياهنمايي در جامعه اقدام كنند.
دادستان تهران اضافه كرد: اين جريان در حال حاضر به مسالهي هدفمند كردن يارانهها و اجراي آن توسط دولت چشم دوخته و اميد دارد كه سوار بر امواج مسائل اقتصادي و اجتماعي بتواند باز هم اقدامات خود را صورت دهد. اگرچه ما اميدواريم كه آنها به دامان ملت بازگردند اما مردم ما بايد هوشيار باشند؛ چنانكه اتفاقات رخ داده در كرمانشاه، شيراز و تهران نشان ميدهد كه ما بايد بيشتر هوشيار و مراقب باشيم.
به گزارش خبرنگار ايسنا، عباس جعفري دولتآبادي در حاشيه اين مراسم در جمع خبرنگاران با بيان اينكه كيفرخواست مربوط به پروندهي سه تبعهي آمريكايي صادر شده و امروز به دادگاه ارسال شد، ابراز اميدواري كرد كه زودتر محاكمهي متهمان انجام شود.
وي خاطرنشان كرد: قرار وثيقه با توجه به قانون، ضمانت اجراي حضور افراد است. لذا براي متهمي كه خارج شده قطعا در زمان دادگاه ابلاغ لازم از طريق قانوني صورت خواهد گرفت و اگر حضور نيابد طبق مقررات، وثيقهي توديع شده ضبط خواهد شد.
وي در پاسخ به سوالي در مورد برخي اظهارات مقامات آمريكايي درخصوص عدم تامين وثيقهي سارا شورد اظهار كرد: ما وثيقه را براي دولت آمريكا صادر نكرديم كه بخواهد آن را تامين كند. وجهي كه تعيين شده بود به بانك ملي ايران شعبهي مسقط در عمان واريز شده بود و بانك ملي نيز اين وجه را به صورت مكتوب و رسمي براي ما ضمانت كرد و به اين وسيله وجه در اختيار ايران تلقي شد.
وي ادامه داد: ادعايي كه مقامات آمريكايي داشتند موضوع بحث ما نبوده و آنها نشان دادند كه آنقدرها هم در حمايت از شهروندان خود جدي نيستند و تصور ميكنند كه ورود به اين مساله به مباحث انتخاباتيشان آسيب بزند. لذا ترسيدند كه ورود پيدا كنند و بيتوجه نشان دادند.
دادستان كل كشور درباره بحث تريلرهاي هوو اقدام كند
جعفري دولتآبادي در پاسخ به سوال ايسنا درخصوص لزوم ورود مدعيالعموم به بحث تريلرهاي هوو تصريح كرد: ورود به اين بحث را در حوزهي اقدامات پيشگيرانه در حمايت از جان افراد ميدانيم وچون يك مسالهي ملي است، اميدوارم دادستان كل كشور اقدام كند.
وي افزود: اگر حوادثي درخصوص اين دستگاهها در تهران رخ ميداد بدون ترديد اقدام تعقيبي صورت ميگرفت.
كساني كه اين تريلرها را وارد كرده و براي آن مجوز صادر كردهاند بايد پاسخگو باشند
دادستان تهران با بيان اينكه 15 هزار دستگاه هوو وارد كشور شده و داراي مشكل است، تاكيد كرد: ما نميتوانيم اين دستگاهها را توقيف كنيم و تعداد زيادي افراد از اين طريق بيكار شوند. معتقديم كساني كه اين تريلرها را وارد كرده و براي آن مجوز صادر كردهاند بايد پاسخگو باشند.
وضعيت صفايي فراهاني
وي در پاسخ به سوالي ديگر درخصوص وضعيت صفايي فراهاني تصريح كرد: با وجود اينكه آقاي صفايي فراهاني در مدت بازداشت از امكانات بهداري برخوردار بوده اما ما به خانوادهي ايشان اعلام كرديم كه ميتوانند در هر بيمارستاني كه ميخواهند اقدام به بستري آقاي صفايي كنند تا از مزاياي پزشكي استفاده كند.
گزارش رسمي از شناسايي تجمعكنندگان مقابل منزل كروبي به دادستاني نرسيده است
دادستان تهران همچنين در پاسخ به سوال ايسنا درخصوص اظهارات روز گذشتهي فرمانده انتظامي تهران بزرگ مبني بر شناسايي 100 نفر از تجمعكنندگان مقابل منزل كروبي، گفت: مصاحبه، گزارش رسمي تلقي نميشود و من قيد معرفي افراد شناسايي شده به مرجع قضايي را نديدم. لذا بايد گفت كه هنوز گزارش رسمي از سمت پليس به ما نرسيده و ما نميتوانيم بر اساس مصاحبهها اقدام كنيم.
پرونده مهدي هاشمي مفتوح است
دادستان تهران در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران در مورد پروندهي مهدي هاشمي تصريح كرد: احضاريه طبق مقررات انجام شد و به محلي كه بايد ابلاغ ميشد، ابلاغ كرديم. اين پرونده از دستور كار قوهي قضاييه خارج نشده و قطعا مفتوح است و مورد رسيدگي قرار خواهد گرفت منتها چون متهم در خارج از كشور به سر ميبرد شيوههاي احضار او متفاوت است اما در مجموع او به عنوان يك ايراني هرگاه به ايران بازگردد با اتهام روبهروست.
جعفري دولتآبادي در پاسخ به سوالي ديگر در مورد برخورد با توهين كنندگان به رييسجمهور خاطرنشان كرد: دادستاني در بحث عدالت به صورت گزينشي برخورد نميكند. درخصوص پنج مقام رسمي كشور يعني روساي سه قوه، رييس مجلس خبرگان و مقام معظم رهبري قانون تصريح كافي دارد و نيازي به برخورد گزينشي نيست.
چهار پرونده در مورد توهين به رييس جمهور به دادگاه ارسال شده
از همهي جريانات ميخواهم كه خويشتنداري كنند
وي ادامه داد: جريانها توقع دارند كه دادستاني به صورت گزينشي برخورد كند. اينكه ميگويند دادستان تهران توهين به رييسجمهور را برميتابد اينگونه نيست. حداقل چهار مورد درخصوص توهين به رييسجمهور پروندههايي بوده كه به دادگاه ارسال شده است. در هر صورت من از همهي جريانات ميخواهم كه خويشتنداري كنند.
پرونده ترور عليمحمدي در حال بررسي است
دادستان تهران در پاسخ به سوال ايسنا در مورد آخرين تحقيقات صورت گرفته در پروندهي ترور دكتر مسعود عليمحمدي فيزيكدان كشورمان اظهار كرد: در اين پرونده هنوز نكات قابل توجهي به دست نيامده، زيرا اين نوع پروندهها در سيستمهاي امنيتي خارج طراحي ميشود و داراي پيچيدگيهايي است اما مقامات امنيتي و قضايي در حال بررسي پرونده هستند و تلاش خود را جهت به نتيجه رساندن آن به كار بستهاند.
از خبر بازداشت دو خبرنگار آسيايي اطلاع ندارم
جعفري دولتآبادي همچنين در پاسخ به سوالي در مورد برخي خبرها مبني بر بازداشت دو خبرنگار آسيايي در شمال تهران، گفت: از چنين موضوعي اطلاع ندارم اما در صورت وجود اين مطلب، بعد از كسب اطلاعات لازم اطلاعرساني صورت ميگيرد.
به گزارش ايسنا، وي در پاسخ به سوالي در مورد رشد ورودي پروندهها به دستگاه قضايي اظهار كرد: ما به طور طبيعي و با توجه به رشد جمعيت، شاهد رشد ورودي پروندهها از 8 تا 10 درصد هستيم و معتقديم كه در برخي حوزهها مانند سرقت و ساير جرايمي كه احساس امنيت را در جامعه تهديد ميكند، پليس، دستگاه قضايي و دستگاههاي اجرايي بايد يك برنامهريزي ملي داشته باشند.
دادستان تهران گفت: دستگاههاي اجرايي بايد در سطح برنامهريزيهاي كلان كشور به مهار جرايم كمك كنند.
تعقيب سران فتنه تابع مصالح نظام است
سران فتنه بايد منتظر محاكمه در محكمهي عدل باشند
دادستان عمومي و انقلاب تهران همچنين در پاسخ به سوالي در مورد محاكمهي سران فتنه اظهار كرد: ما در اين زمينه طومارهاي مردم و گزارش نمايندگان مجلس را داشتيم اما قبلا هم گفتهام كه تعقيب سران فتنه تابع مصالح نظام است. اميدواريم نيروهاي آنها همچنان به دامان مردم بازگردند اما طبعا سران فتنه بايد منتظر محاكمه در محكمهي عدل باشند. ما تصور ميكرديم متنبه ميشوند اما بسياري از آنها نميخواهند بفهمند كه با جواب رد مردم مواجه شدهاند. يقينا محاكمهي آنها يك مطالبهي عمومي است و ما در عين حال كه عادلانه برخورد ميكنيم، مسامحه نخواهيم كرد.
وي در پاسخ به سوالي ديگر در مورد برخي اظهارات وكلاي زندانيان در رسانههاي بيگانه مبني بر بد بودن شرايط زندان اظهار كرد: در كجاي دنيا رسم است كه زندان مركز صدور بيانيه و اقداماتي باشد كه يك محكوم به واسطهي همان كارها به حبس محكوم شده است؟ ما به حقوق زندانيان احترام ميگذاريم اما قرار نيست يك محكوم در داخل زندان همان كارهايي را انجام دهد كه به خاطر آن محكوم شده است.
جعفري دولتآبادي ادامه داد: برخي از اين افراد كه از مرخصي استفاده كردهاند بالاترين اهانتها را روا داشتهاند.
كشف دفترچه خاطرات 100 صفحهاي يك متهم مشهور داخل قوطي شير
دادستان تهران با اشاره به سوءاستفادهي يكي از متهمان از مجوز ملاقات با وي گفت: ما روز گذشته به يكي از متهمان بسيار مشهور اجازهي ملاقات حضوري داديم كه در بازرسي فرد ملاقات كننده هنگام خروج از زندان متوجه شديم اين متهم يك دفترچه خاطرات 100 صفحهاي را داخل قوطي شير گذاشته و از طريق فرد ملاقات كننده قصد داشته به خارج از زندان انتقال دهد.
وي گفت: ما نميگوييم نوشتن خاطرات اشكال دارد اما زندان براي خود داراي مقرراتي است و از نظر ما مرخصي، عفو و رافت بايد در چارچوب اجراي حكم باشد.
جعفري دولتآبادي ادامه داد: ما به حدود 10 نفر مرخصي دادهايم و در حال حاضر 20 نفر از مرخصي استفاده ميكنند و مخالفتي با اين موضوع نداريم اما در حدي كه مرخصي به عنوان شيوهاي براي بازسازي آنها و بازگشتشان به جامعه باشد. لذا سياستهاي قبلي ما نه تنها از ميان نرفته بلكه ادامه دارد اما جريان فتنه تلاش ميكند با سياهنمايي، فضا را براي بازگشت خود آماده كند. از نظر ما جريان فتنه در حوزهي قضايي و در اردوكشيهاي خياباني كاملا منكوب شده و تنها اميد آنها ورود به حوزههاي اقتصادي، اجتماعي و ايجاد شبهه است.
انتهاي پيام