رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در مراسم افتتاحيهي بخش بينالملل نمايشگاه قرآن كريم گفت: نمايشگاه قرآن يكي از بهترين فرصتها براي معرفي ارزشهاي الهي و معارف قرآني به جهانيان است.
به گزارش خبرنگار دين و معارف اسلامي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) مهدي مصطفوي شب گذشته در حاشيهي مراسم افتتاحيهي بخش بينالملل نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم در جمع خبرنگاران خاطرنشان كرد: نمايشگاه بينالمللي قرآن فرصت ارزشمندي است كه بتوانيم توانمنديهاي قرآني خود را ابتدا به مردم و مراكز قرآني خود بشناسانيم و همين شناخت مراكز از نوآوريها و توانمنديهاي يكديگر همافزايي ايجاد ميكند.
وي با بيان اينكه بخش بينالملل نمايشگاه قرآن كريم نيز بر عهدهي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي است، گفت: سعي ميكنيم در اين فرصت از هنرمندان و پژوهشگران كشورهاي مختلف دعوت كنيم كه حضور آنها در نمايشگاه و آشنايي با توان بالاي قرآني كشور موثر خواهد بود و هركدام از آنها مبلغ فعاليتهاي قرآني ما در كشورهاي خود خواهند بود.
مشاور رييسجمهور يادآور شد: از تجربهاي كه در نمايشگاه بينالمللي قرآن در سالهاي قبل داريم بهترين تاثير آن اين است كه حضور فعالان قرآني خارج از كشور در نمايشگاه آنها را به عنوان سفراي قرآني كشور در خارج تبديل ميكند.
مصطفوي تاكيد كرد: ما پس از پايان نمايشگاه وقتي مهمانان خارجي دعوت شده را رصد ميكنيم ميبينيم تاثيراتي كه آنها پس از بازگشت به كشورشان بر روي مخاطبين خود گذاشتهاند بسيار ارزشمند است.
وي با بيان اينكه جمهوري اسلامي به عنوان امالقراي اسلام و مركز نشر معارف قرآني، امروز درصدد اين است كه بتواند خلاء معنويت و اخلاق را در صحنهي بينالمللي پر كند، تصريح كرد: امروز بيشترين بحرانها و نابسامانيهاي اجتماعي در كشورهاي مختلف به خاطر دور شدن مردم از معارف الهي است.
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با تاكيد بر اينكه نمايشگاه قرآن يكي از بهترين فرصتها براي معرفي ارزشهاي الهي به جهانيان است، افزود: ما تلاش ميكنيم از رسانهها، فضاي مجازي، نشريات و هنرمندان براي انعكاس فعاليتهاي قرآني داخل كشور استفاده كنيم.
مصطفوي در پاسخ به اين سوال كه چرا بخش بينالملل نمايشگاه حالت رقابتي ندارد، گفت: متاسفانه فعاليتهاي قرآني در كشورهاي ديگر نسبت به جمهوري اسلامي ايران عقبتر است. ما در فعاليتهاي مربوط به هنرهاي تجسمي، نرمافزارهاي قرآني، فضاي مجازي جلو هستيم و اميدواريم اين نمايشگاه مشوق خوب براي هنرمندان قرآني ديگر كشورها باشد و وارد رقابت شوند.
وي همچنين در ادامه در پاسخ به سوال ديگري در ارتباط با فعاليتهاي قرآني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در خارج از كشور گفت: ما براي اينكه بتوانيم معارف قرآني را در سطح گستردهاي در كل جهان منتشر كنيم، يكي از راهكارها برگزاري هفتههاي قرآني در كشورهاي مختلف است كه در دستور كار قرار دادهايم. بنابراين در طول يك هفته در عرصههاي پژوهش، آموزش، فرهنگ، هنر، رسانه و فضاي مجازي سعي كرديم معارف قرآني را براي مردم كشورها معرفي كنيم و در طول يك هفته نمايشگاههاي عكس، نقاشي، خطاطي برگزار ميكنيم و هر شب يك فيلم سينمايي با مضامين قرآني به نمايش گذاشته ميشود تا معارف قرآني به مخاطب ارايه شود.
مشاور رييسجمهور يادآور شد: تلاش بر اين است كه نرمافزارهاي قرآني خودمان را كه توليدات فاخري در جهان اسلام هستند و مورد استقبال قرار گرفتهاند عرضه كنيم. علاوه بر آن نمايشگاههاي ويژهي قرآني، اعزام قاريان، گروههاي همخواني و تواشيح و اعزام مبلغ براي تفسير قرآن را انجام ميدهيم.
مصطفوي از اعزام بيش از 50 مبلغ در ماه مبارك رمضان براي تفسير قرآن به ايرانيان خارج از كشور خبر داد و گفت: فعاليتهاي قرآني به عنوان مبناي فعاليتهاي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي است.
وي با اشاره به اينكه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي از تمام ظرفيتهاي موجود قرآني در سراسر كشور استفاده ميكند، يادآور شد: تاكنون بيش از 30 دستگاه قرآني را شناسايي كردهايم كه با آنها ارتباط داريم و از توانمنديهاي آنها براي حضور در خارج از كشور استفاده ميكنيم.
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي يادآور شد: همچنين سايت سازمان با بيش از 50 زبان فعال است و تلاش ميكند به صورت منظم مقالات، اشعار، فيلم، عكس و غيره را به صورت گسترده در اختيار مردم كشورهاي ديگر قرار دهد. همچنين بيش از 30 مجله از طريق سازمان منتشر ميشود كه از ظرفيت آنها نيز براي نشر معارف قرآني استفاده ميكنيم.
انتهاي پيام