معاون وزير بازرگاني با اشاره به واردات بيش از 450 هزار تن گندم از فروردين تا اواسط خرداد ماه سال جاري، عنوان كرد كه با توجه وضعيت گندم در كشورمان واردات اين محصول بيمعناست و در صادرات نيز بهتر است به جاي گندم، فرآوردههاي گندم، آرد، ماكاروني، بيسكويت و نان صادر شود.
حميد عليخاني در گفتوگو با خبرنگار بازرگاني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در مورد آمار واردات گندم كشور گفت: طبق آمارهايي كه در اختيار ماست از ابتداي فروردين ماه تا 18 خرداد ماه سال جاري، 452 هزار تن گندم وارد كشور شده كه اين توسط بخش خصوصي بوده است.
وي با تصريح اينكه با توجه به حجم موجود و وضعيت گندم در كشور، واردات اين محصول بي معناست، افزود: تاكنون بيش از دو ميليون و 600 هزار تن گندم خريداري شده است و برآورد مي شود بيش از 10 ميليون تن تا پايان سال جاري خريداري شود. ميزان مصرف گندم كشور در بخشهاي به جز صنوف و واحدها همين ميزان 10 ميليون تن است. پس براي چه بايد گندم وارد كنيم؟
عليخاني در اين مورد با اشاره به ميزان 1.5 ميليون تني مورد نياز صنوف و واحدها متذكر شد: طبيعي است كه شايد براي اين ميزان وارداتي صورت بگيرد.
معاون وزير بازرگاني در حالي اين آمارها را ارائه ميكند كه وزير جهاد كشاورزي ديروز آمار داده بود: تاكنون حدود چهار ميليون تن گندم از كشاورزان خريداري شده و برآورد شده است كه تا پايان فصل برداشت، 11 ميليون تن خريد گندم از كشاورزان انجام شود كه به اين ترتيب امسال دوباره به خودكفايي توليد محصول گندم دست خواهيم يافت.
* صادرات گندم اهميت ندارد
معاون وزير بازرگاني در ادامه با اشاره به قيمت 330 توماني خريد گندم از كشاورزان، عنوان كرد: گندم براي صادرات با قيمت 165 دلار عرضه ميشود.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر اين كه آيا اين قيمت در مقايسه با گندمهاي كشورهاي ديگر بالا نيست؟ افزود: صادرات گندم خيلي اهميت ندارد. چرا كه از طرفي گفته ميشود 18 ميليون تن ظرفيت كارخانه آرد ما خالي است و از سوي ديگر ميخواهيم گندم صادر كنيم. ميتوانيم گندم را آرد كنيم.
مديرعامل شركت مادر تخصصي بازرگاني دولتي ايران تصريح كرد: بهتر است به جاي گندم، فرآوردههاي گندم، آرد، ماكاروني، بيسكويت و نان صادرات شود.
وي در پايان سخنانش در مورد قيمت گندمهاي صادراتي ايران متذكر شد: گندم ايران از نظر قيمت نميتواند با گندم كشورهاي روسيه و اوكراين رقابت كند.
انتهاي پيام