رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اظهار كرد: ميراث فرهنگي آمادهي برعهده گرفتن مسؤوليت مسجد وكيل است و بايد مسجد وکيل را تحويل دهند تا از آن حفاظت کنيم.
به گزارش خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در فارس، بهدنبال سرقت کتيبهي تاريخي مسجد وکيل، ظهر امروز (چهارشنبه، 22 ارديبهشتماه) حميد بقايي به شيراز رفت تا خود از نزديک موضوع را پيگيري کند.
او در پاسخ به پرسش خبرنگار ايسنا گفت: هيچکسي نميتواند در اموال کسي دخالت کند و تا زماني كه مسؤوليت جايي را برعهده نداريم، نميتوانيم مسؤوليت سرقت اموالي از آنجا را برعهده بگيريم. اکنون نيز مسؤوليت نگهداري و متولي مسجد وکيل، اداره کل اوقاف و امور خيريه است.
وي ادامه داد: ميراث فرهنگي آمادگي دارد، مسجد را تحويل بگيرد و هيأت امناي مسجد و اوقاف ميتوانند صورتجلسهاي را تدوين کنند تا اداره کل ميراث فرهنگي استان فارس بهشكل رسمي مسجد را تحويل بگيرد. اکنون نيز درخواستي مبني بر تحويل گرفتن مسجد وکيل دادهايم. به علاوه، ما کارشناسي خواهيم کرد و مسجد يا اماکن تاريخي ديگري كه وجود دارد، ميتوانيم تحويل بگيريم.
بقايي بيان کرد: اماکني که در اختيار ماست، با يگان حفاظت مورد حفاظت قرار ميگيرد و مشکلي در آنها صورت نخواهد گرفت. اميدواريم مسؤوليت حفاظت از مسجد وکيل را هم در اختيار ما قرار دهند.
وي در پاسخ به اين پرسش كه چرا اين اماکن در اختيار کساني قرار گرفته است که تخصص حفاظت از آثار باستاني را ندارند، گفت: ميراث فرهنگي تنها نظارت فني براي مرمت و احيا را برعهده دارد و در عمل، نظارت و حفاظت فيزيکي برعهدهي ما نيست.
به گزارش ايسنا، روز گذشته مدير كل اوقاف و امور خيريهي استان فارس ـ حجتالاسلام والمسلمين غلامرضا محمدزاده ـ گفت: سازمان ميراث فرهنگي مسؤوليت حفاظت و نگهداري از اينگونه اماكن و اشياي تاريخي در آن را برعهده دارد. در اين راستا، اقدامات اوليه از طريق مقامات انتظامي انجام شده و اكنون اداره كل ميراث فرهنگي استان فارس ديگر اقدامات و پيگيريهاي لازم را در مراجع ذيصلاح در دستور كار قرار داده است.
دادستان شيراز نيز دربارهي سازمانهاي متولي مراقبت و نگهداري از اين بنا، بيان كرد: اين مسجد وقفي است، اما سازمان ميراث فرهنگي نيز طبق قانون موظف به مراقبت از آن است، زيرا اين مسجد پيش از انقلاب بهعنوان اثر تاريخي و باستاني به ثبت رسيده و در اينكه مسجد وكيل اثر تاريخي است، ترديدي وجود ندارد.
جابر بانشي با بيان اينكه سازمان ميراث فرهنگي و ادارهي اوقات بر سر حفاظت و نگهداري از اين بنا اختلاف دارند، افزود: نگهبان رسمي از اين بنا مراقبت نميكرد و فردي بدون شرايط نگهباني در برخي مواقع در اين مسجد حضور داشت.
كتيبهي سنگي يكهزار سالهي مسجدجامع وكيل پس از جدا شدن از محل نصب، توسط افرادي ناشناس شبانه سرقت شد. اين كتيبهي سنگي در ابعاد 40 در 90 سانتيمتر است و حجاري آن به خط كوفي است كه آياتي از سورهي توحيد روي آن نقش بسته است. اين كتيبه پيش از اين نيز در دورهي پهلوي از مسجد نو شيراز سرقت شد كه براي حفاظت بيشتر در آن زمان به مسجد وكيل انتقال يافت و در دالان ورودي اين مسجد نصب شد.
انتهاي پيام