بر اساس گزارش يك گروه رسانهيي، دست كم 42 خبرنگار از آغاز سال 2010 تاكنون در جهان كشته شدهاند.
به گزارش سرويس رسانه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، طبق گزارش موسسه ايمني خبر بينالمللي (INSI)، ماه آوريل خونينترين ماه براي رسانهها در پنج سال گذشته بود كه طي آن 17 خبرنگار جانشان را از دست دادند كه دو مرگ در هر سه روز محسوب ميشود.
اين گروه مستقر در لندن از دولتها خواست به حمايت از خبرنگاران مبادرت كرده و قاتلان آنان را به پاي ميز محاكمه بكشانند.
در گزارش اين گروه خاطرنشان شده است كه از 10 پرونده قتل در سالهاي اخير در هشت مورد هيچكس براي مرگ خبرنگاران محاكمه نشده است.
مدير INSI كه كلاسهاي ايمني را در سراسر جهان اداره ميكند و تحت پشتيباني سازمانهاي خبري بزرگ قرار دارد، اظهار ميكند كه اين يادآور بهايي است كه ما براي اخبارمان در سراسر جهان ميپردازيم. آمار مرگ تكاندهنده در ماه آوريل اين مساله را حتي مورد توجه دقيقتري قرار داده و هر يك از اين موارد مرگ نياز به اقدام هم در كشورهاي مربوط و هم در سطح جهاني را نشان ميدهد.
در تاريخ اخير بدترين سالها براي رسانهها سال 2007 و 2006 بود كه به ترتيب 172 و 168 خبرنگار در اين سالها كشته شدند و مرگ بسياري از آنان در عراق روي داد كه درگير خشونت شديدي شده بود.
اما در حالي كه بسياري از خبرنگاران خارجي در زمان تهاجم نظامي آمريكا به عراق در سال 2003 و پس از آن كشته شدند اكنون بيشتر مرگها به خبرنگاران محلي مربوط است كه گزارشهاي حساسي مانند جنايت و فساد را براي رسانههاي ملي پوشش ميدهند.
بر اساس اين گزارش، در سال جاري تاكنون هفت خبرنگار در هندوراس، شش نفر در مكزيك و چهار نفر در پاكستان، سه نفر در كلمبيا و نيجريه و در هر يك از كشورهاي نپال، ونزوئلا، قبرس، روسيه، اكوادور و تركيه يك نفر كشته شدهاند و دست كم در 27 مورد اثبات شده كه مرگ خبرنگار با كارش در ارتباط بوده است.
موسسه INSI اين آمار را به مناسبت روز جهاني آزادي مطبوعات منتشر كرده كه همه ساله از سوي يونسكو - نهاد علمي فرهنگي آموزشي سازمان ملل - در سوم ماه مي گرامي داشته ميشود.
يونسكو كه در پاريس مستقر است تمامي اتاقهاي خبري در سراسر جهان را براي گراميداشت بيش از 1500 نفر از كاركنان رسانهيي كه طي 14 سال گذشته كشته شدهاند، به يك دقيقه سكوت فراخوانده است.
انتهاي پيام